Орешарски не бил готов с промени в кабинета

Премиерът ще се консултира с ДПС и БСП
Обновена: 28 май 2014 17:37 | 28 май 2014 17:25, Камелия Цветанова
132
Орешарски не бил готов с промени в кабинета
Снимка: архив, БТА

Премиерът Пламен Орешарски ще проведе консултации с ръководствата на парламентарните групи на БСП и ДПС, партиите, които стоят зад кабинета. Това съобщи самият той и добави, че винаги е подчертавал, че „подкрепата към кабинета на двете партии е ключ“.

Попитан дали чувства по-малко подкрепа от ДПС, премиерът заяви, че ще отговори на този въпрос в близките дни след консултациите с двете партии.

Още по темата
По-рано днес лидерът на движението Лютви Местан попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още той.

Премиерът не е готов с промени в кабинета, нито пък е избрал наследник на Искра Михайлова, която ще напусне поста на министър на околната среда, за да стане евродепутат от ДПС.

„Страхувах се за това от края на мината година, защото още тогава имаше евентуални планове Михайлова да попадне в листата и то на доста предно място, а не в опашката, така че за мен не е изненада“, призна той.

За нейното място премиерът обясни, че има много имена и възможности, но не се е спрял на нито една.

От думите на министър-председателя стана ясно, че да бъде премиер „за Пламен Орешарски никога не е било детска мечта“.

Орешарски не отговори и на въпроса дали е разтревожен от ниската подкрепа за БСП на евроизборите.

„Аз виждам по-високо ниво на подкрепа на другата партия, която стои зад правителството“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
11
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Най после Бареков си призна, че иска да се коалира с БСП а това значи и с ДПС. Е сега какво стана с уж плюенето по БСП и ДПС -нищо но от сърце. Нали си е *** наркоман, Бюрека днес си призна без бой какво искат неговите господари. Това е нова тройна коалиция БСП-ДПС-ББЦ-ДС. Това показва, че единствените партии на които може да се разчита са ГЕРБ и РБ. Другото е самоубийство на Българщината и Държавата.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
predsro4ni izbori shte ima na 100% shtom dps veche sa za , te sa si napravili smetkata , 4e nemogat da karat s tova nestabilno pravitelstvo, shte ima nova stabilna koalicia barekov bsp i dps , tova e celta
51
1
 
5
 
! Отговори
Вмро преди 9 години
Искам да чуя мнението на агакачанов, агаджамбазки и агадилов. Комунисти ли са или еничари ако има разлика в символиката на тези думи в България?
50
2
 
6
 
! Отговори
протестер преди 9 години
Ами, ще излязат, само трябва да се организира един митинг и да ги приклещим тия ръбове в парламента докато не си попадат оставката. И този път бой, ако упорстват. 100 000 поне са гласували за ГЕРБ и РБ само в София. Половината от тези хора да излялат и Съсела ще напълни шортите. Дайте да се организираме, стига сме ги траяли.
49
2
 
4
 
! Отговори
Промяна в плана преди 9 години
Мястото на ибрика сидеров ще бъде заменено с по добрите гъзомиячи бареков и компания.
48
3
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
До vesko02Никой няма да излезе по площадите,страх ги е хорицата,ще ги млатят,ще ги въргалят и ще им треснат глоби за нарушаване на обществения ред. Това е защото няма масовост на протестите а излизат няколко стотин души и лесно ги неутрализират!
47
3
 
3
 
! Отговори
Х преди 9 години
АТАКА/АТАКА/АТАКА
46
3
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не мъчете хората да тичат по площадите,измислете безплатен и безболезнен начин за напускане,все пак Орешарски е специалист по задните и странични изходи.
45
3
 
7
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 9 години
Българино не ме гледай умно , а гласувай за Бюрека, защото той е по голямо плямпало от мен. Не е важно какво говориш , а да плямпаш макар и простотии цял ден. Надяваш се , че една лъжа повторена 100 пъти може да стане истина. Това е в България , балъци колкото искаш и за 20 лв. ще се продадат и на дявола.
44
3
 
19
 
! Отговори
ЩАСТЛИВ 2 преди 9 години
А пък аз от вчера се смея как и горила с номер 15 може да измести Станишев от лидерското място на партията му хахаххахахаха
43
2
 
10
 
! Отговори
D преди 9 години
Ало, тролчетата, що не аплодирате бе? Фурнаджийската лопата щял да проведе консултации..подкрепата на двете партии била.. к**, на който ДПС така нанизаха БСП и премиера, че вижте го как гледа! Аплодисменти! И ще го оставим да си гледа задачите...ама друг път! Той не бил готов с промени в кабинета...Ама Местан и Барека са готови да му променят...ориентацията! Обаче кой работи за хората в НС? Затова ли са там, или да се надцакват за наша сметка? Вън, продажници! Аре у лево! Сбогом, да ви няма!!!
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България загива и само Русия може да я спаси. Историята показва, че с Турция или с ЕС страната загива.
41
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБер преди 9 години
До ЩАСТЛИВДа сълзите ни са кървави,тъжни и болезнени,да България е Парламентарна република и НС решава кой да е на власт,да имате в момента мнозинство и не можем да ви свалим по законен път,а остават протестите да излезем но така нарушаваме закона и можв да ни биете пак както миналото лято и тръснете глоби за хулиганство и после родителите ни да ги плащат.....май не виждам начин да свалим правителството. Ако има по- умни форумци нека да дадат идея но да е по законен път.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тази снимка направо са го разбили.Май е разбрал че зад себе си има само тиня, подводни ями и интереси.
39
8
 
3
 
! Отговори
ЩАСТЛИВ преди 9 години
Най много се смях на едно нещо днес! На надеждата на Герб че утре ще падне правителството на вота на недоверие ахахаааааааааа. Ето отговора на управляващата партия БСП която прати Герб в изолатора и ги изхвърли вече година от властта!Станишев:Вотът няма да мине, за ГЕРБ остават сълзите
38
2
 
12
 
! Отговори
омг преди 9 години
Орешарски е абсолютен .л, кукловодите му не го бръснат за слива и дори не го уведомяват за плановете си, а той седи и мига на парцали и не знае какво трябва да говори, но не му дреме, защото е социопат и единственото което го вълнува е, че кешира яко, за да е безгласно ***.
37
2
 
11
 
! Отговори
Аската преди 9 години
Ами то след провала на изборите, БСП ще брани правителството до дупка за да се краде като за последно. Падне ли, пада и на кацата с мед похлупака. Сега е юруш кой какво може да докопа че не се знае докога.
36
2
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Каква подготовка,една табелка написват "оставка"и готово.
35
6
 
5
 
! Отговори
до протестиращите преди 9 години
Здравейте ЦИРКАДЖИИ ..остават още 1120дена.....Ееееех как бързо минаха 340 дена.. ОГЪН СЛУЖБА НЕМА......И ей го изтекли 4 годинки.... станало лето 2017 -то. .. и мандата на правителството "Орешарски" привършва...Децата протестиращи са станали юноши,а организаторите на протеста са станали дедовци и доста по-бедни... протестиращите са с набъбнали банкови сметки, блазя им...По телевизоро БТВ-то на стража и верен на политиката си СЪОБЩАВА ...Ден 1460-ти, протестите срещу кабинета "Орешарски" не спиратЗа 1460-ти пореден ден хората изразиха своето недоволство от политиката на Правителствот
34
3
 
4
 
! Отговори
prostak преди 9 години
kaakvo da vi kaja,e taka mi doide,da drasna,"'KOMUNIST DUPE DAVA,VLAST NE DAVA''