Орешарски не бил готов с промени в кабинета

Премиерът ще се консултира с ДПС и БСП
Обновена: 28 май 2014 17:37 | 28 май 2014 17:25, Камелия Цветанова
132
Орешарски не бил готов с промени в кабинета
Снимка: архив, БТА

Премиерът Пламен Орешарски ще проведе консултации с ръководствата на парламентарните групи на БСП и ДПС, партиите, които стоят зад кабинета. Това съобщи самият той и добави, че винаги е подчертавал, че „подкрепата към кабинета на двете партии е ключ“.

Попитан дали чувства по-малко подкрепа от ДПС, премиерът заяви, че ще отговори на този въпрос в близките дни след консултациите с двете партии.

Още по темата
По-рано днес лидерът на движението Лютви Местан попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още той.

Премиерът не е готов с промени в кабинета, нито пък е избрал наследник на Искра Михайлова, която ще напусне поста на министър на околната среда, за да стане евродепутат от ДПС.

„Страхувах се за това от края на мината година, защото още тогава имаше евентуални планове Михайлова да попадне в листата и то на доста предно място, а не в опашката, така че за мен не е изненада“, призна той.

За нейното място премиерът обясни, че има много имена и възможности, но не се е спрял на нито една.

От думите на министър-председателя стана ясно, че да бъде премиер „за Пламен Орешарски никога не е било детска мечта“.

Орешарски не отговори и на въпроса дали е разтревожен от ниската подкрепа за БСП на евроизборите.

„Аз виждам по-високо ниво на подкрепа на другата партия, която стои зад правителството“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
26
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Драги сънародници щом като хора като Бареков ръси мозък и морал ние нямаме бъдеще като Държава. Няма какво да коментирам негови изказвания. Видно е отвсякъде, че е проект на ДС да замести Волен в тройната коалиция. Единствения начин е да го спрем като гласуваме масово за ГЕРБ и РБ. Ако това не стане сбогом България.
92
2
 
23
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Най после Бареков си призна, че иска да се коалира с БСП а това значи и с ДПС. Е сега какво стана с уж плюенето по БСП и ДПС -нищо но от сърце. Нали си е *** наркоман, Бюрека днес си призна без бой какво искат неговите господари. Това е нова тройна коалиция БСП-ДПС-ББЦ-ДС. Това показва, че единствените партии на които може да се разчита са ГЕРБ и РБ. Другото е самоубийство на Българщината и Държавата.
91
1
 
10
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 9 години
Преди да си тръгне, да изкара списъка с производителите на зелена енергия ,заради която падна правителството на ББ .
90
1
 
24
 
! Отговори
народа казва преди 9 години
Какъв ремонт бе,марш веднага и завинаги !
89
2
 
15
 
! Отговори
протести преди 9 години
Разбира се, че ще има протести. И точно така, те трябва да имат водач- партията, която е спечелила най-много гласове, партиите, които не са представени в парламента. Камунистите като не щат да си подадат сами оставката, ще им я вземем!!! ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПРЕД МС, защото сега в НС НЯМА ДЕПУТАТИ! Няма смисъл да се протестира срещу празна сграда!
88
2
 
17
 
! Отговори
66 преди 9 години
Като не е готов да започне от себе си ...
87
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Барека бе в парламента и го питаха с кого ще направи коалиция ако има избори,ето отговора му-ГЕРБ и ДПС вече се договориха това е ясно. За нас ГЕРБ е не последна, а абсурдна и несъществуваща опция за коалиция. В същото време в БСП има млади хора, с които можем да работим, каза Бареков.
86
3
 
14
 
! Отговори
дсад преди 9 години
Долна мижитурка! Оставка!!!!
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vqrvaite na Boiko Borisov, samo toi shte pomogne na Balgariq sled 1000 god.....Ako nee toi mesiqta, sigora stava vapros togava za Volen ili Barekov....Ako nesa te mesiite mojebi Kokoshkarski pardom Oresharski....Abe neznam...
84
2
 
10
 
! Отговори
фактите преди 9 години
Цецка Цачева води 100-ната излезли на протеста. На него е и продуцента на шоуто "Господари на ефира" и неговия син който произнесе преди минута култова реч:"Приятели, днес и утре ще са ключови дни. Започва ясно да се оформя сценарий на статуквото, който отново не съвпада с интересите на гражданското общество. БСП организира контра-митинг, Лютви Местан говори за оставка, бръснати глави начело с Росен Петров се навъртат из центъра, *** говори за управление с БСП...
83
2
 
12
 
! Отговори
Мъдовски-Попов преди 9 години
Този май никога не в час. Че нали една от министерките му вече се запъти към Брюксел.
82
3
 
21
 
! Отговори
фкф преди 9 години
Кукла на конци
81
17
 
8
 
! Отговори
рехав протест преди 9 години
Оставка няма!!!!!!!!!!!!!!Протести няма макар Герб официално да ги оглави!Хората пак не излязоха!Напускайте форума Гербери и плачете!Станишев ви каза днес- ВОТА НЯМА ДА МИНЕ, ЗА ГЕРБ ОСТАВАТ СЪЛЗИТЕ!ОТИВАМ ДА ПРАЗНУВАМ ИЗКАРВАНЕТО НА ПЪЛНИЯ МАНДАТ НА ЕКСПЕРТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО "ОРЕШАРСКИ"
80
5
 
22
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Е кой луд ще излезе? Миналата година като трамбовахме толкова време, някой от тия *** нещо да чу? Направиха си оглушки и изчакаха хората да се изморят. Съжалявам но не мога да отделя нови 2 месеца от времето си за да викам срещу радиоточката. Едни нормални разумни хора отдавна да са казали добре бе като толкова викат срещу нас да направим едни избори и да се успокоят хората. Но не и тия, те знаят, че втори Костинброд няма да има и че Герб яко ще ги рита по задниците и затова си кротят.
79
3
 
10
 
! Отговори
Gude преди 9 години
Komuneta....ochakvat se vlakovete za rusiq i severna koreq da trugnat oshte idniqt mesec....zapazete si mesta che tuk shte vi se vidi tqsno!
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либия обяви война на САЩ. Посланика на САЩ избяга от Либия за да не го линчуват.
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искали сме Набуко", като не станал сме започнали Южен поток"eto za tova Boiko borisov hodische do turcia zashtoto misli za Balgaria
76
3
 
11
 
! Отговори
ГЕРБер преди 9 години
До ЩАСТЛИВПиша от мобилния на площада съм. Не сме 60 човека а малко над 100. Полицаите са между 3 и 5 пъти повече. Явно и с протести няма да ги махнем,хората не излизат,шофъори ни псуват и проклинат че сме пречели,от Ауди някакво слязоха 5-*** с бухалки за саморазправа,добре че органите на реда се намесиха и ни разделиха. Срам ме,дори след победата ни очаквах по голяма масовост а излизаме стотина.
75
2
 
16
 
! Отговори
ГоШо преди 9 години
Тоя докога ще го гледаме. Да си ходи!
74
3
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
***!Как може човек дотолкова да падне и грам достойнство да няма! Егати ***!