Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

Премиерът дойде в НС за петия вот на недоверие към кабинета
Обновена: 11 юни 2014 19:44 | 11 юни 2014 13:00, Веселина Йорданова
203
Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента
Снимка: Булфото, архив

С викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ за фискалната политика.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.

Още по темата
От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата, бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
5
 
! Отговори
до 170 преди 9 години
Въпрос на политика, затова има различни партии, всяка със свой начин на управление. Не можеш да очакваш, че БСП ще действат като ГЕРБ, затова едните са вляво, а другите в дясно.
132
4
 
11
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Всеки ден с това правителство е пропилян за България. Оставката трябваше да е подадена още на 14ти юни миналата година, след гафа с дебелия. Какво свърши това правителство искам да чуя от троловете тук. Какво господа? Просто е необходима светкавична, незабавна оставка и предсрочни избори, иначе ни чака орешарската зима, която ще е много сурова.
131
5
 
8
 
! Отговори
до 170 преди 9 години
"Орешарски не случайно в последно време е доволен и усмихнат - причините:"Нека "експертите" от ГЕРБ да се оправят с това, все пак не са спирали да натискат за властта е... ще си я получат. :)
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vbox7/play:9f7a9c04
129
2
 
11
 
! Отговори
Ползата от оставката преди 9 години
Орешарски не случайно в последно време е доволен и усмихнат - причините:- 7.3 милиарда заеми раздадени на наши хора ще ги връщат други- няма да вдига цените на тока и парното той (и двете са неизбежни)- няма да замразява пенсиите и заплатите той (и това е неизбежно)- няма да го анатемосват за Южен поток защото той го спря (умря далаверата и за другите)Сполай му!
128
0
 
6
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 9 години
ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ***, ЗАЩО НЕ НАПИСАХТЕ КОЙ ПОСРЕЩНА М.П. С ВИКОВЕ "ОСТАВКА" И КОЙ С РЪКОПЛЯСКАНЕ, А СЪЩО, КАКВО БЕ ЧИСЛЕНОТО СЪОТНОШЕНИЕ МЕЖДУ ДВЕТИ ГРУПИ !!!
127
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние, българите, байганювците сме известни с това, че сме дупедавци. В момента сме си дали дупето на американците.
126
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сатанишев си пише оставката излегнал се по корем под леглото, а Моника след множество неуспешни опити да го хване за перчема и извлече на видело, използва подла ПР тактика:1. Серьога, излез, излез де, че пак ще забременея! 2. Хайде де, излез, обещавам, че няма да ти приема оставката и ще я скъсам на хиляди парчета! 3. Излизай бе, суек, че сега ще звънна на бати Бойко...
125
6
 
8
 
! Отговори
681 преди 9 години
Орешарски.... седянката май и за теб свърши. Употребен и изоставен.
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние, войниците от рядките редици на просветените, медиатори на истината, омерзените моралисти, загубени идеалисти,честни бачкатори, с клетва към род и родинаНяма да допуснем полтическите трусове в обществото, нездравите разделетилни линии,прокари от нашите врагове, да дестабилизират държавата, връщайки властта в ръцетена провалили се 'политици'Ние имаме послание:Настоявате, искайте всеки момент да бъдат провеждани дебати и коментари, национални и открити, за да се види самата истина...
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 152/Ако не е бил дядо ти Иван, и до ден днешен да си клатиш феса и да се навеждаш на турския султан. Народ, който никога не е извоювал сам свободата си, а винаги е чакал наготово, той никога няма да я оцени и ще си остане вечен роб. ***
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кошмарът на Съсела - Боко-премиер, Цвъко-милиционер.
121
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената въпросителна е кой ли е избрал сенатор Маккейн да бъде негова *** и марионетка в България. Най-вероятно е Тиквата.
120
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не харесвам комунистите, но малко факти-при управлението на гербавите нито една индексация на заплати и пенсии, без празнични добавки, окрадоха спестяванията на хората за да строят магистрали. При ***-3 индексации на заплати и пенсии, таван на пенсия от 500 на 700 лв през 2009 г- факт, винаги празнични добавки, нито веднъж не обложиха спестяванията в банките за да ядем асфалт. Така че, Орешарски е на светлинни години пред милиционерите. За Станишев винаги-но за крадливите милиционери-не.
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете герберчета, Вожда ще има ли смелостта да замрази заплатите и да вдигне цените на тока?
118
3
 
4
 
! Отговори
Тецо преди 9 години
До Цецослабо, цецо, много слабо..
117
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 142Това е редно да стане, защото се дава свобода на можещите. По добре замразени заплати, защото само мързеливите разчитат само на заплати. На запад са добре, защото там всички работят много. Показателно е по доходите. САМО ГЕРБУНИЩОЖИ РУСНАК, УНИЩОЖИ КОМУНИСТ-СОЦИАЛИСТСПАСИ СВЕТА ОТ ЧЕРВЕНОТО ЗЛО
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам абсолютно никакъв сантимент към ГЕРБ, защото са клика от тупани. Интересното е, че генерират увеличаваща се подкрепа година след година, което не е типично за профила на партиите в България. Изглежда част от средното за страната разпределение - от най-ниския регистър представен от по-простовати и примитивни хора, но все пак трудово ангажирани и по-високите нива на средната класа припознават именно ГЕРБ като проводник на про-западна политика. *** и СССР заложиха бомба в енергетиката.
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно ми е интересно, как ще победи ДПС на изборите Боко. ДПС е с твърд и постоянен електорат, а не сбирщина от измислени партийки, които се борят за мазния кокал. А с времето цифрите все повече ще нарастват.
114
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да подкрепим по-малкото зло ( Орешарски ), та да избегнем по-голямото ( тиквата ). Защото тиквата и Цветелина направо ще ни харизат на американците!