Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

Премиерът дойде в НС за петия вот на недоверие към кабинета
Обновена: 11 юни 2014 19:44 | 11 юни 2014 13:00, Веселина Йорданова
203
Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента
Снимка: Булфото, архив

С викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ за фискалната политика.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.

Още по темата
От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата, бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
5
 
! Отговори
смехурко преди 9 години
Да се забрани със закон в България да се допускат повече от две циркови групи едновременно! Едната е постоянна - Народното събрание и още една най-много. Хората се разконцентрират, моля ви се така не може. Също моля програмата и сценария на цирка да се съгласува предварително с всички актьори, че стават грешки и объркване. И последно моля цирка да си играе тихо и кротко без да побърква публиката, за да не се замерваме с яйца.
112
1
 
5
 
! Отговори
кое свали ГЕРБ преди 9 години
Ще посмее ли Тиквата да вдигне цената на тока?
111
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
операция "печелене на избори" - FAILED .операция "цензура и дезинформация" - FAILED.операция "пелнгатор" - FAILED. операция "отслабване на Фидосова" - FAILED . операция "бягство от затвора" - PENDING .
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то при герберите освен комунисти и милиционери, които са крепяли топазите на бай Тодор други има ли. Че то Станишев, дори и Доган никога не са били комунисти и милиционери-това е ФАКТ, от който герберите доста се срамуват. Със сигурност повече няма да управляват.
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе щом се налага да работя, комунистите са виновни за всичко. Искам демокрация, ракия, салата и да щтракам с пръсти това еНякой да знае преди изборите ще има ли кебапи с бира и каде?
108
2
 
2
 
! Отговори
varg преди 9 години
До АнонименАз съм българин,ама теб може и талибан да те направя.
107
5
 
5
 
! Отговори
Doko преди 9 години
Гербавите милиционери си правят сметките без кръчмар. Интересно е, как ще дойдат на власт, ако не каже Доган. Каквото реши и опрредели ДПС-това ще бъде, елементарна сметка е. На година герберите по три пъти избори да печелят-пак ще са опозиция. Това, че обраха спестяванията на хората, като ги обложиха с данък за да строят магистрали и мизерното им управление на разруха и разсипия-едва ли е забравено.
106
2
 
5
 
! Отговори
Фаталист преди 9 години
Петък 13, оставка ...
105
0
 
5
 
! Отговори
ANONIMEN преди 9 години
Никога толкова *** политици държавата ни не помни,хвани единия удари другия и все се сещам за падането на България под турско робство ,дадено с бой и кръв ,а сега продадена и дадена със ***.
104
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ със сигурност ще махне бариерата над цените на тока, ще замрази заплатите, а президента 100% ще лобира за енергийната политика, да видим кой колко ще се задържи на поста си.
103
2
 
7
 
! Отговори
Чугунена глава преди 9 години
Комунист-социалист Родина няма. Той е интернационалист, но неговия келепир да не се губи. Значи да продадеш на Русия интересите на България е хубаво нещо, а САЩ не трябва да стъпват в България , защото те не им дават рушвети. Другари каквото и да пишете както и да квичите вие сте политически трупове. Просто свиквайте, че има и по лоши трупове.
102
7
 
8
 
! Отговори
varg преди 9 години
Гербистите бъдещи затворници се държат по хилугански начин в най-уважаваната българска институция.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата в момента е стани, за да седна аз. Не си въобразявайте, че някой се е замислил да оправи държавата. Напротив, борбата е за власт и лична облага. Още много години ще си играят на тази сладка за политиците игра, а народа кучета го яли. Ненавиждам ги всички.
100
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Боко е на иструктаж в щатите, Орешарски е на инструктаж в сарая, а народа все така ще му е студена супата.
99
4
 
8
 
! Отговори
до seamar преди 9 години
Не съм мазохист, тъй като няма да гласувам за ГЕРБ, просто ми интересно да видя как Тиквата ще действа по старому и колко време ще издържи на власт, защото много му знаеше устата, но по-интересно ми е да видя с колко ще се стопят мазохистичните фенове на ГЕРБ.
98
3
 
4
 
! Отговори
р-к Орешарски преди 9 години
*** ти задръжката - 360 дни ... скапах държавата от служба.
97
5
 
6
 
! Отговори
ДО 128 преди 9 години
сТЯГАЙ СИ ДУПЕТО ДА ПЛАЩАШ ЗАЕМИТЕ НА СЕГАШНИТЕ ***,ДАЛИ РАЗДАЛИ КАТО СОЦИАЛНИ НА *** И МИЛОСТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 3 ЛВ.
96
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 9 години
До ВикторСкоро ще разбереш, че този форум е виртуален фронт именно срещу Шоросните мракобесници.Всяка тънка ирония, подриваща олигофреничните им внушения и плитки заигравки с Българина са особено ценни тук.Правило си ми го ударил !!
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!!!
94
2
 
6
 
! Отговори
Орешарски преди 9 години
Довечера смятам да си легна с чорапите..