Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

Премиерът дойде в НС за петия вот на недоверие към кабинета
Обновена: 11 юни 2014 19:44 | 11 юни 2014 13:00, Веселина Йорданова
203
Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента
Снимка: Булфото, архив

С викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ за фискалната политика.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.

Още по темата
От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата, бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С нетърпение очаквам енергийната политика на ГЕРБ, която ги свали от власт предния път. Да видим как ще действат срещу "изкуственото поддържане на цените", заради което внесоха вот на недоверие, да видим сметките и реакциите след това. А след като преди няколко дни Бойко обеща поддържане на фискалната стабилност (замразяване на заплати и пенсии) ще бъде много интересно.
92
5
 
7
 
! Отговори
Старшинката преди 9 години
Ставай, сдавай и се уволнявай! Айде Пацо, служба не остана! "Батальона се строява за последен път ... а народа ви подготвя неокастрен прът ..."
91
9
 
11
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 9 години
България е Руска колония:ЧЕЗ ЕВН ЕОНКауфланд Била Пени ЛидлМтел Виваков ГлобулShell OMV EKO Дънди прешъс МетълсVeolia waterШевронЕС и ЕК и МВФ и ЕЦБВсички банкиВоенните базиВсички медииВсички журналистиВсички НПО-таПозицията ни по Сирия и Украйна и Афганистан-Всичко е проводник на Руския империализъм, на кремълсия деспотизъм и православен тероризъм.Русия помпи яко България, долу Путин, трябва промяна, да се ориентираме към ЕС и САЩ!Там е истината.Да изгоним руснаците!!
90
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Абе тия какво дирят още из парламента ... айде на сепаратора в новия завод за ***. Само дето дори и да се рециклира абсолютния *** си остава *** вовеки.
89
4
 
6
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Комунист-социалист Родина няма. Той е интернационалист, но неговия келепир да не се губи. Значи да продадеш на Русия интересите на България е хубаво нещо, а САЩ не трябва да стъпват в България , защото те не им дават рушвети. Другари каквото и да пишете както и да квичите вие сте политически трупове. Просто свиквайте, че има и по лоши трупове.
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пинокио позаглади косъм и докара една здравословна руменина по мъртвешкия си фациас след като разбра, че ще сдава скоро. Не е лесно иначе да излизаш през задните входове дори на европейския парламент, а сталиниста Станишев да си въобразява, че гради кариера на твой гръб. Желая всичко най-лошо на отрепките от това правителство и фигурите зад тях, но съзнавам, че омразата и реваншизма са комунистическия начин на мислене и това ме плаши. Как да се мине през съд без асоциацията за народния съд?
87
2
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
А бе пецо, ама научи се първо на правопис и после пиши тук.
86
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека ГЕРБ да дойдат на власт преди зимата и да вдигнат цената на тока, срещу която толкова скачат, да видим какво ще стане.
85
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не Боко ви е виновен, а Станишев, Манолова и Орешарски, червени ***!
84
5
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Ако не е Позитано 20 и сараите на Доган, Орешарски отдавна щеше да си е помислил, че "оставка" е нещо като "добър ден".
83
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Червените тролчета нямат почивен ден, независимо че лидерите им Станишев, Манолова и Орешарски се *** и омазаха! Плюйте нещастиници, правителството ви се срина!
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Харам от Банкя високо лети, но така и от високо се пада...Г-н Боко Харам повече никога няма да "управлява" сам. В кавички е, щото рязането на лентички на частни обекти и летенето за държавна сметка по частни партита с Лили Дебелото и Вежди Пияното не е управление.
81
4
 
12
 
! Отговори
АНОНИМ ЕН преди 9 години
Оставка,омръзна ми да слушам и гледам мокрия влах на снимката и кречеталото мая ,а Орешарски излъчва злоба и непукизъм ,все едно ,че той храни народа ,а не народа тях,шайка крадци и лъжци ,ясно е ,че попарата им свършва но са толкова алчни и вечно гладни и готови с камъни да ги изгонят.
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А НЕ МОЖЕ ЛИ НАРОДА ДА СЕ ВДИГНЕ НА ВСЕНАРОДНА БОРБА И БУНТ ЗА ДОХОДИТЕ СИ КАК МОЖЕ ДЪРЖАВА В ЕС С ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ ДА ИМА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ПО 100 ЕВРА СРАМ
79
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
а колко са платили на тези да викат ?
78
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАВАЙ ОРЕХ МАЧКАЙ ГЕРБОКОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ САМО СДС
77
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От резултатите от изборите може да се направи извода, че голяма част от българите са почитатели на цирковото изкуство и Клоунът наистина им е липсвал. Цяла година ...
76
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всяка стена портрет на Бойко, на всяко работно място книжка с цитати от негови речи. Тези които нямат работни места да си ги носят в чантички. Сливане на всички медии в единна информационна система, която ще излъчва комюникета за живота и делата на Бойко през половин час. Построяване на нови затвори за нови затворници. Учебните програми по история на България да започват от раждането на Бойко. Задължително да се изучава живота на Винету и поразяващата ръка......... ураааа
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдбините на държавата зависят от личните закачки, интриги и суетата на някакви долнопробни, неграмотни мутри. Коалицията "Бобареков" изглежда най-подходяща за държава, в която 90% от "матриала" слуша чалга.
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ви е честит отново Боко. Ще се развие нарко търговията. Пригответе се да олекнете с още 4-5 милиарда лева, че този на снимката иска още да краде. Ще има отново: "Ако искате обществени поръчки, трялбва де се дадат 40% на Боко" Хората забравиха как самозапалванията миналия февруари