Ако БСП пак загуби от ГЕРБ, Борисов ще се върне за дълго!

Станишев трябва да понесе отговорност, категоричен е Овчаров
Обновена: 4 юли 2014 10:31 | 4 юли 2014 10:28,
99
Ако БСП пак загуби от ГЕРБ, Борисов ще се върне за дълго!
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП загуби за пореден път от ГЕРБ на парламентарните избори, Бойко Борисов ще се върне за дълго на власт. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров пред Нова телевизия.

Още по темата
„БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога”, каза Румен Овчаров и допълни, че БСП е загубила моралния си облик след 2009 г.

Според Овчаров лидерът на партията не е наясно със ситуацията с пенсионерите, с младите избиратели, с работещите в чужбина.

"БСП няма да бъде минало, но ще бъде в много тежко състояние, ако не се направят промени", отговори Овчаров на въпрос дали е трагично състоянието на партията в момента. Той прогнозира, че в следващия парламент БСП няма да е незаобиколим фактор с "30-40-50 места в парламента".

"Разумът трябва да надделее, Сергей Станишев трябва да ни покаже как се понася отговорност", отговори ексминистърът на въпрос какво очаква да се случи на пленума на БСП на 5 юли. Според него не е проблем някой друг да заеме ръководния пост на Сергей Станишев.

По думите му, ако не се смени ръководството на БСП, политическият слугинаж ще продължи.

Румен Овчаров бе категоричен, че няма да се кандидатира за лидер на левицата.

Според бившия министър на икономиката и енергетиката АБВ е сериозен играч на политическата сцена.

"Този, който подценява Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков, прави груба грешка. АБВ диша във врата на БСП. Ако не се направят промени в партията, АБВ ще бъде сериозен политически играч", коментира Румен Овчаров в отговор на това какво влияние е оказала партията на Георги Първанов на левите избиратели.

"Няма нищо скандално, че двама политици са седнали да пият кафе. Нито ГЕРБ, нито ДПС имат смисъл от някакви по-тесни партньорства.", коментира Румен Овчаров по повод евентуална бъдеща коалиция между партиите на Бойко Борисов и Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
15
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Въпреки раздорите и караницитте БСП си остава единствената партия, която има достатъчно компетентни кадри, които могат да овладеят поредната криза предизвикана от ГЕРБ
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Р. Овч. проправи пътя на Борисов. Явно са от една банда.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Umnite neshta se pravqt ot umni hora. Opredelo BSP razpolaga s potencial no podlostta I lakomiqta svaliha doverieto I partiqta bavno zagiva. I kakvo na horizonta, pitekantropusite ot GERB, prosti, negramotni no alchni za vlast I pari. BUDA shtql da vdigne toka do "normalni" za nego niva I...aresti!?! Nego BSP pojali, a toi ograbi ot horata koito mu vqrvaha 4 milqrda. Razmaza stotici uspeli biznesi za da mu plashtat I sega treperi zashtoto mnogo imat da mu vrushtat kakto I na slugata mu CV.CV.
50
2
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До Анонимен 70Така е червените са с червен картон за дълго време. Дано и фирмата дпс да получи също, но това зависи от всички нас - ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!
49
1
 
18
 
! Отговори
KanibaL преди 9 години
Погледнато реално няма нито един за когото да си струва да се гласува. Но все пак трябва да се направи този избор. Всичките са мишоци и дребни тарикати - всичко е до човека! Мога да дам пример с моя град Сливен в когото Лечков (ГЕРБ) осакати града и го направи най-голямата дупка а сега кмет е К,Милев (БСП) и града живна. Ако трябва да съм честен ще гласувам за ГЕРБ, защото тръгнаха на прав път ама простотията на не ходи по гората а по хората ! Няма значение кой е на власт - стига да има файда!
48
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не "ако", а "ще" Овчаров. Червените сте аут. Сега ако разкараме и ДПС и се появи алтернатива на ГЕРБ, току виж сме се оправили.
47
0
 
4
 
! Отговори
От 39 до до39 преди 9 години
Доколкото ми е известно всички политически субекти, които ще влязат в следващия парламент се обявяват за следване на данъчната политика наложена от тройната коалиция! Следователно ако - А=с и в=с то а=в. Единствената разлика при така заложената политическа обстановка влияе само и единствено на партиино обвързаните и техните приближени. Иначе казано кой ще яде бял хляб,кой ще обира трохи и кой пак ще гладува. ГЕРБ са привърженици на абсолютизъма. Централизиране на икономиката и окрупняване на к
46
7
 
14
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Овчаров явно иска да е на мястото на Борисов, но няма как да стане. Народът не иска мафиотското бспдпсатака. Борисов е класа, затова е трън в очите на червените предатели.
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали ще загуби БСП или не, не е от значение.Новите т.нар.народни представители вече са одобрени по списък от господарите на Борисов зад океана и техните пудели от Западна Европа,която вече е "клекнала"пред всички искания на "демократите"от администрацията на САЩ.
44
1
 
7
 
! Отговори
Алекс 1 преди 9 години
Румен Овчаров, гледам, си седна на ***, налегна си червения *** и почна да разсъждава.Добре!В едно, обаче, е абсолютно прав: не подценявайте АБВ - формацията на Първанов се появи в ТОЧНОТО време, на ТОЧНОТО място.Фактът, че моментът беше избран неслучайно, вече сам по себе си говори достатъчно.Ругаенето и заплювките, примесени с ръмженето "предател", не вършат работа.Ако си послужим с медицинска терминология, те просто са един огромен *** на ОНОВА място /извинете/ на "спинозните"!!!
43
7
 
15
 
! Отговори
асд преди 9 години
Ако не беше Констинброд и ред подобни диверсии, Борисов щеше да има втори последователен мандат! И то защото хората го предпочитат пред мафията БСП и ДПС, които откраднаха властта с диверсии и покупка на цяла партия(атака), с всичките й гласове.
42
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До Евгени. Да, всъщност сме на едно мнение, аз също мисля че няма достойни за властта, че всички са крадливи мошеници. Но аз също ще ида да гласувам за някой, различен от понастоящем намиращите се в парламента, вероятно за малка партия. Искам да кажа че трябва да гласуваме, казвам го принципно, а не пряко срещу теб. Сори ако съм те засегнал.
41
1
 
7
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
До SharkАбе братле, ти разбираш ли какво пиша въобще !? Аз съм твърдо "за" задължителното гласуване по образец от някои други страни, ако щете и от Гърция дори (с подходящата реформа разбира се), въпроса е, че няма никой дето да се откроява с някакви качества... И аз мога да ти обещая, че ще ти вдигна заплатата тройно, ще гласуваш ли за мене ?! Аз лично ще гласувам за някоя от малките партии, съвпадаща като идеология с моите виждания !
40
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До Евгени. Е ми точно заради такива разсъждения ДПС си разиграва кончето както иска. И управляващите управляват с гласовете на 1/3 от нас. Останалите 2/3 обаче хем не гласуват, хем са вечно недоволни. Няма да се оправим така, или ще гласуваме, или ще ни управляват турците и няма какво да се оплакваме. Тва е, пък ти си прави сметката как ще постъпиш.
39
5
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Какви последни години бе аркадаш? БСП-то управляваха една година, а преди това бяха ГЕРБ. Изглежда говориш за техните закони в полза на едрия капитал и съсипването на енергийната система. Аз се чудя на Бойко, че иска да идва пак на власт, след като каза наскоро че ще затяга колана и ще вдига тока с 93 % - толкова му била реалната цена. Тогава просто не го виждам, защото дори и ти като привърженик на ГЕРБ при сметка от 500-600 лв. ток, ще хванеш дървото и камъните - със сигурност.
38
2
 
9
 
! Отговори
акус до евгени преди 9 години
Гласувай за България
37
7
 
6
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
Хора, аз от навършването на 18-тата си година гласувам на всички видове избори, с цел да покажа пред себе си и за себе си някаква гражданска позиция и самосъзнание... скоро ще стана на 26 години ... Честно да ви кажа, в така създалата се ситуация, просто не виждам за кого да гласувам вече ! Дали за милиционерите (Бойковците), дали за социалистите-посткомунисти(БСП), или за турските *** (ДПС), най - малко пък за последния олигархично ориентиран ненормалник (Бареков) ... Все едно е !
36
5
 
13
 
! Отговори
акус преди 9 години
Аз преспочитам дълго управленив на ГЕЕБ от лолкото дълга заяисимост от ромската партия дпс
35
14
 
2
 
! Отговори
Нов преди 9 години
Само Бареков!Няма друг за съжаление...
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямал да кандидатства за лидер: та в БСП се назначават, а извора е формален. БСП И ДПС пак ще управляват и крадат