Ако БСП пак загуби от ГЕРБ, Борисов ще се върне за дълго!

Станишев трябва да понесе отговорност, категоричен е Овчаров
Обновена: 4 юли 2014 10:31 | 4 юли 2014 10:28,
99
Ако БСП пак загуби от ГЕРБ, Борисов ще се върне за дълго!
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП загуби за пореден път от ГЕРБ на парламентарните избори, Бойко Борисов ще се върне за дълго на власт. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров пред Нова телевизия.

Още по темата
„БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога”, каза Румен Овчаров и допълни, че БСП е загубила моралния си облик след 2009 г.

Според Овчаров лидерът на партията не е наясно със ситуацията с пенсионерите, с младите избиратели, с работещите в чужбина.

"БСП няма да бъде минало, но ще бъде в много тежко състояние, ако не се направят промени", отговори Овчаров на въпрос дали е трагично състоянието на партията в момента. Той прогнозира, че в следващия парламент БСП няма да е незаобиколим фактор с "30-40-50 места в парламента".

"Разумът трябва да надделее, Сергей Станишев трябва да ни покаже как се понася отговорност", отговори ексминистърът на въпрос какво очаква да се случи на пленума на БСП на 5 юли. Според него не е проблем някой друг да заеме ръководния пост на Сергей Станишев.

По думите му, ако не се смени ръководството на БСП, политическият слугинаж ще продължи.

Румен Овчаров бе категоричен, че няма да се кандидатира за лидер на левицата.

Според бившия министър на икономиката и енергетиката АБВ е сериозен играч на политическата сцена.

"Този, който подценява Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков, прави груба грешка. АБВ диша във врата на БСП. Ако не се направят промени в партията, АБВ ще бъде сериозен политически играч", коментира Румен Овчаров в отговор на това какво влияние е оказала партията на Георги Първанов на левите избиратели.

"Няма нищо скандално, че двама политици са седнали да пият кафе. Нито ГЕРБ, нито ДПС имат смисъл от някакви по-тесни партньорства.", коментира Румен Овчаров по повод евентуална бъдеща коалиция между партиите на Бойко Борисов и Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като дори след февруарската акция и костинбродския цирк пак загубиха изборите смятай за какво говорим. Но и няма как да ги спечелят - за тях гласуват само изкуфели пенсионери и рекетирани работници. И ДПС на следващите избори ще ги бие, че даже може и РБ да ги бие. не са печелили избори от 2005-та насам, когато спечелиха просто защото вота беше максимално разпилян.
32
3
 
4
 
! Отговори
БСП ГЕРБ преди 9 години
От трън та на глог, че е по-висок.
31
1
 
4
 
! Отговори
БСП ГЕРБ преди 9 години
От трън та на глог, че е по-висок.
30
2
 
2
 
! Отговори
ВЕЧНО ЧЕРВЕН преди 9 години
Докато Станишев не се откаже от лидерството на БСП ще гласувам за АБВ
29
1
 
2
 
! Отговори
ляв, но не гласуващ преди 9 години
за БСП. Не "ако", БСП със сигурност ще загуби, без значение от кого! При такова ръководство и при такива политики, просто няма друг вариант за нея! Уж лява партия, а пълна с червени милионери и интересуваща се само от гарантиране интересите на шепа богаташи и с далавери. Електората й също измира масово, така че не се надявайте на чудо! Лошото е, че в бедна България няма читава лява партия!!!! Това е нашенски парадокс, принос в световната политическа история.
28
0
 
3
 
! Отговори
Инж+ преди 9 години
Руменчо , лошото е, че пак трябва да избираме от двете злини по - малката! Ама ти си приказвай - не ми пречиш :)
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tupotata na Stanishko, samozabravata I otdelqnetobot normalnite hora dovedoha do tova, nedorazumenieto na prirodata BUDA da potriva samodovolno ruce, che otnovo shte e premier. Kato znaem koi sa okolo nego, negramotni I alchni, neorszovani I nagli koito shte imat edna cel, smazvane na tezi koito s osnovanie ne gi iskat, I grabene na ostanaloto, mislq che upravlenieto na GERB shte bude kratko I burno, izritani bezmilostno ot horata koito veche ne mogat da turpqt poveche izdevatelska politika.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво Ако.. то си е факт.. има две политически партии който се избиват взаимно де се видят в политическото пространство БСП и ГЕРБ. Когато едната печели, другата губи. И един *** прилепало наречено ДПС, който се винаги се преориентира към силните на деня. Затова в момента се дистанцират от старите си дружки и правят мили очи на политическия им противник
25
4
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
БСП ще спечели... - вечна опозиция...
24
4
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Дай, Боже! За доброто на България е!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През последните години БСП се прояви като най-дясната партия на територията на Европа. Данъчната политика която наложи БСП в полза на новобогаташите ерго новия капитал доведе до естествена хегемония на капитала. Партиите са следствие на групов интерес, затова и при последните проучвания дялът на гласувалите бедни за БСП е драстично намалял. В момента в Бг няма ясно очертана лява партия! Предстои раждането й по естествен път, дано да е леко!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не щем, Странджа, пък и ти не беше ли по-вещ по ролята на ГЕРБ в българското минало и настояще?
21
2
 
3
 
! Отговори
да бе, да преди 9 години
Ако АБВ-то дишаше във врата на БСП, от какъв зор са всичките постановки и изпълнения, с които се опитват да превземат ръководството й и да се намърдат обратно през страничния вход.
20
2
 
6
 
! Отговори
голю босев преди 9 години
Този не беше ли от беленските комисионери. Защо се е паникьосал-страхува ли се от тези,които раздават комисионните, а работата не е свършена.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Р. Овч. не е ли в затвора?
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** още ли не е в затвора?
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С.А. 21"НА ЗАПАД ГО УВАЖАВАТ.." Той и тук Местан го УВАЖИ !
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако БСП пак загуби", печели цял народ, ако спечели, печли само Станишев & Co.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeus 1ОЩЕ ПО-ТЕЖЪК СЛУЧАЙ Е ГМО-то ДУДУКОВ!
14
5
 
4
 
! Отговори
С.А. преди 9 години
Г-Н ОВЧАРОВ ОТИВАЙТЕ ПРИ АБВ КАТО ВИ Е ТОЛКОВА МЪЧНО ЗА ТЕЗИ КОИТО ИЗРЕДИХТЕ БСП НЯМА НУЖДА ОТ ХОРА КОИТО ГОВОРЯТ ПРОТИВ СТАНИШЕВ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ТЯХ САМО ОБИКАЛЯТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ГОВОРЯТ ПРОТИВ СТАНИШЕВ НА ЗАПАД ГО УВАЖАВАТ А В Б-Я МУ ЗАВИЖДАТ И ГОВОРЯТ ПРОТИВ НЕГО ЗАЩО???