Ако БСП пак загуби от ГЕРБ, Борисов ще се върне за дълго!

Станишев трябва да понесе отговорност, категоричен е Овчаров
Обновена: 4 юли 2014 10:31 | 4 юли 2014 10:28,
99
Ако БСП пак загуби от ГЕРБ, Борисов ще се върне за дълго!
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП загуби за пореден път от ГЕРБ на парламентарните избори, Бойко Борисов ще се върне за дълго на власт. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров пред Нова телевизия.

Още по темата
„БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога”, каза Румен Овчаров и допълни, че БСП е загубила моралния си облик след 2009 г.

Според Овчаров лидерът на партията не е наясно със ситуацията с пенсионерите, с младите избиратели, с работещите в чужбина.

"БСП няма да бъде минало, но ще бъде в много тежко състояние, ако не се направят промени", отговори Овчаров на въпрос дали е трагично състоянието на партията в момента. Той прогнозира, че в следващия парламент БСП няма да е незаобиколим фактор с "30-40-50 места в парламента".

"Разумът трябва да надделее, Сергей Станишев трябва да ни покаже как се понася отговорност", отговори ексминистърът на въпрос какво очаква да се случи на пленума на БСП на 5 юли. Според него не е проблем някой друг да заеме ръководния пост на Сергей Станишев.

По думите му, ако не се смени ръководството на БСП, политическият слугинаж ще продължи.

Румен Овчаров бе категоричен, че няма да се кандидатира за лидер на левицата.

Според бившия министър на икономиката и енергетиката АБВ е сериозен играч на политическата сцена.

"Този, който подценява Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков, прави груба грешка. АБВ диша във врата на БСП. Ако не се направят промени в партията, АБВ ще бъде сериозен политически играч", коментира Румен Овчаров в отговор на това какво влияние е оказала партията на Георги Първанов на левите избиратели.

"Няма нищо скандално, че двама политици са седнали да пият кафе. Нито ГЕРБ, нито ДПС имат смисъл от някакви по-тесни партньорства.", коментира Румен Овчаров по повод евентуална бъдеща коалиция между партиите на Бойко Борисов и Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП ще загуби изборите и да се оздравяват там, но какво правим ако Борисов отново се върне и то задълго? Ще трябва да закриваме България. Трябва някое ново лице, с морал, с образование, с езици.
12
1
 
5
 
! Отговори
ПППМММ преди 9 години
Според мен, БИТКАТА ПЕЧЕЛИ БОЙКО ако Орешарски се разкара! Но никой НЕ ИСКА ДА ВИДИ 100%-товия Бойко Борисов, защото и той има ТРЕСКИ ЗА ДЯЛАНЕ. На никой не му са 100% гарантирани изборите, ДОКАТО НЕ СЕ ПРОВЕДАТ ИСТИНСКИ ДЕБАТИ и ЯСНО се види НА КЪДЕ ВЪРВИМ и за КАКВО СЕ БОРИМ и КАКВО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ГРАДИМ!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП ще се опитат да използват ДПС като плашило в борбата си с ГЕРБ. Ще внушават на хората , че между ГЕРБ и ДПС има договорка за коалиция след изборите и така да се получи отлив на гласове за ГЕРБ. Но не са познали , ако си мислят ,че тези гласове ще отидат при тях. Най - много да направят услуга на РБ.
10
7
 
8
 
! Отговори
До 14 Василев преди 9 години
Не знам кой стои зад БСП, но със сигурност зад ГЕРБ е ЦРУ, не случайно Борисов стои по седмица в САЩ, а като се върне почват простотиите.
9
4
 
4
 
! Отговори
BG преди 9 години
спомням си преди години, че тоя същия комунист, имаше доста меко казано негативни изказвания на един митинг на БСП срещу евреите !Съжалявам много другари и другарки, но не може хора наричащи себе си АНТИФАШИСТИ да ненавиждат евреите, както беше казал тогавашния президент Петър Стоянов, което му прави чест !Същите хора празнуващи 9 май празника на освобождението на Европа от нацизма, изповядат същите човеконенавистни идеи както тези срещи които са се борили :)))
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП няма да спечели!
7
2
 
12
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
.... ОВЧАР Руменов явно е искал да каже следното........... Ако БКП - ДС Клон "БСП" отново "загуби" от БКП - ДС Клон "ГЕРБ" ............ то тогава БКП - ДС Клон "ДПС" пак ще решава "съдбините" на така наречения ни "ПАРЛАМЕНТ"......... :) ;) :) ! Що се излагате , бе , хора? Не ви ли стана ясно отдавна , че тия 240 тулупа в НС са само "кукли на конци"?!?! "КУКЛОВОДИТЕ" на всички са им едни и същи............ :) ;) :) ;) !!!!!!!!!!!!!
6
6
 
10
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Другари нали сте управляващи къде ви е мнозинството или такова има само когато трябва да уредите вашите хора в сметната палата и МВР. Това е показателно колко зле сте и изкарахте само една година на власт. Ами сега.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
To e iasno che BSP shte zagubi koi ima drugi iliuzii?
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еее напишете основния акцент от интервюто на Р.Овч - БСП служи на икономически групировки. Стига с тия мантри ала Слави Трифонов - само плюнки по Бойко.
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задълго и на бял кон.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав/а/ си.Но къде ги тези хора???
1
6
 
19
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Стига с тези БСП и ГЕРБ, нима само това е изборът ни, едните бивши партийци, другите шофьорите и телохранителите им. Време е да се отърсим от този модел и да изберем читави, млади, способни и неопетнени хора, които милеят за Родината, тези вече ги знаем, че не стават за нищо.