Станишев остава председател на Коалиция за България

И Драгомир Стойнев готов за лидер на БСП
Обновена: 5 юли 2014 16:42 | 5 юли 2014 16:33, Камелия Цветанова
146
Станишев остава председател на Коалиция за България
Снимка: Булфото

Въпреки че се отказва от лидерското място в БСП, Сергей Станишев остава председател на Политическия съвет на Коалиция за България.

Още по темата
Той заяви, че е обединителна фигура за много голяма част от БСП и от левицата.

Затова като председател на Коалиция за България ще продължа да работя за единството, развитието, укрепването, изпълването на нашата коалиция с ново съдържание, което ще даде нова допълнителна енергия, наред с промените, които трябва да бъдат направени в БСП, коментира Станишев, цитиран от БТА.

Не бягам и няма да избягам от моята отговорност, защото в БСП и в левицата аз съм един много важен стълб - така се е сложило исторически през последните години - и на съпротивата срещу модела на политика на нашите опоненти, и в отстояването на нашата кауза, отбеляза още той на пресконференция след днешния пленум.

По негово предложение Националният съвет на БСП свика заседание на Конгреса на партията на 27 юли за избор на нов лидер.

Това, което споделих днес, е доста премислено, осъзнато, ако щете, изстрадано решение, изхождайки от интересите на България и на БСП, заяви Сергей Станишев.

По думите му България се нуждае от БСП, която има нова енергия, нова перспектива.
 
Ако получа номинации, ще участвам в битката за лидерския пост в БСП, заяви пък отговор на въпрос Драгомир Стойнев, който днес беше предложен от председателя на партията Сергей Станишев за заместник-председател на БСП.

Всичко зависи от номинациите и от решението на Конгреса, ние сме демократична партия, добави Стойнев.

За мен Драгомир категорично е един от най-перспективните млади политици в БСП, каза Станишев.

Той посочи, че Стойнев е един от министрите в кабинета "Орешарски", който наистина е "човек с кауза, с визия и с позиция, която отстоява публично и влиза в немалко конфликти, за което понася и немалко удари".

Попитан Драгомир Стойнев ли е неговият кандидат за лидер на БСП, Сергей Станишев каза, че като всеки делегат на Конгреса и той ще заяви своя избор. БСП има достатъчно силни фигури и кандидатури, ще чуете моята, когато аз реша, добави Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев исак да бъде новият Първанов - оттеглям, се и ще посоча приемника си.
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А-а-а, ха-ха-ха. Нема друго такова нагло животно като българския политик.
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V други сайтове пише,че е напуснал.А може би хем е напуснал,хем е останал: ))
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво и блазе му.Достоен водач за партията си.Лекува носталгия с материали на клиента: )))Само един каскет му трябва и ще заприлича на младия бай Тошо: ))
73
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Ако го приема само като почетна длъжност, може да се приеме (все пак).
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитро евреейче-*** народ, изгодна комбинация за нЕкой!
71
6
 
16
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
В лицето на Станишев БСП си има нещо като Доган в партията. Позитано ще са социалистическите сараи, от които Станишев ще дърпа юздите на уж новото лице на умиращата столетница.
70
0
 
11
 
! Отговори
Х преди 9 години
По примера на Доган -почетен председател.
69
3
 
17
 
! Отговори
Оппп сааааа преди 9 години
От трън та на глог. Драгомир след изборите ще влиза в затвор те за лидер го гласвт.
68
1
 
16
 
! Отговори
БСП = ДПС преди 9 години
БСП се превърна в ДПС откакто Станишев направи коалиция с ДПС за пръв път. Така сега БСП = ДПС - гласуваш за БСП - получаваш ДПС.
67
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Левицата ще оцелее и без Станишев. Това не е лидерска партия. И в много отношения е по-демократична от ГЕРБ.
66
0
 
13
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Проблемът на Станишев не беше, че не е добър лидер. Дори беше майстор в тая част. Но той беше добър лидер за вътрешнопартиен контрол. Редеше своите както му дойде и те го слушаха, а непослушните - в ***. Но на управленско ниво беше много слаб, не знаеше как да печели избори; не знаеше как да води отношения с коал. партньор (ДПС); много говореше и думите му се размиваха, без да бъдат разбрани и най-важното - Хората така и не видяха в него лидер и личност, на която да се доверят.
65
0
 
10
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Партията си има традиции в изпращането 0 то нали и Бай Тошого изпращаха с благодарности, пък после ги оттеглиха... и Станишев го залъгват с председател на коалиция, после ще му дръпнат килимчето.
64
1
 
8
 
! Отговори
DYRT PRYCH преди 9 години
STANISHKO E SAMO ZA PANDIZA TAM DA GO PORQT KAT RIBA, DA GO PYLNQT KAT AGNI DYRTITI ZAGORELI PIDALI NA CENTRALNIQ SOFIISKI! KAKYV BRIUKSEL BALNUVA....DA OBLICHA VECHE RAIRANATA PIJAMA I DA SLIZA DOLU PRED VHODA I DA CHAKA UAZKATA!!!
63
1
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Макар да съм демократ по убеждения следя БСп и там има много достойни фигури и честни хора, в повечето случаи потиснати от водещите играчи. Например, има един тих човечец, Иво Атанасов се казва. Беше и депутат преди. Също и Янаки Стоилов е що годе добра кандидатура. Стойнев и той. Но такива хайдуци като Манолова, Кутев, Нинова и още един-двама *** само ще закопаят партията с негативните им образи, вече омазани с фекалии. Станишев да се маха, че 11 пъти го биха на избори като куче.
62
8
 
7
 
! Отговори
Роден Комунист преди 9 години
ие тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем ! Ако трябва ще бесим по 1 ГЕРБЕР на час, докато другите в държавата си вземат полука, но власта не даваме, ние сме управлението в тази държава от 70 години насам !
61
7
 
3
 
! Отговори
Роден Комунист преди 9 години
Ние тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем ! Ако трябва ще бесим по 1 ГЕРБЕР на час, докато другите в държавата си вземат полука, но власта не даваме, ние се ме управлението в тази държава от 70 години насам !
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"алонимен",ти си велик .брато,много точно го каза!! днес е празник за БСП и за БГ !!!! станишко суслик (съсела) подаде оставка !! най после !! бах ти безочливия гадняр,няма наяждане !! дано му приседне !!!
59
0
 
14
 
! Отговори
dan преди 9 години
Станишев ти не си никакъв стълб а един *** който няма вадене Прав е брат ти като те описва като инатес и потаен екземпляр
58
0
 
11
 
! Отговори
хидко преди 9 години
***!