Станишев остава председател на Коалиция за България

И Драгомир Стойнев готов за лидер на БСП
Обновена: 5 юли 2014 16:42 | 5 юли 2014 16:33, Камелия Цветанова
146
Станишев остава председател на Коалиция за България
Снимка: Булфото

Въпреки че се отказва от лидерското място в БСП, Сергей Станишев остава председател на Политическия съвет на Коалиция за България.

Още по темата
Той заяви, че е обединителна фигура за много голяма част от БСП и от левицата.

Затова като председател на Коалиция за България ще продължа да работя за единството, развитието, укрепването, изпълването на нашата коалиция с ново съдържание, което ще даде нова допълнителна енергия, наред с промените, които трябва да бъдат направени в БСП, коментира Станишев, цитиран от БТА.

Не бягам и няма да избягам от моята отговорност, защото в БСП и в левицата аз съм един много важен стълб - така се е сложило исторически през последните години - и на съпротивата срещу модела на политика на нашите опоненти, и в отстояването на нашата кауза, отбеляза още той на пресконференция след днешния пленум.

По негово предложение Националният съвет на БСП свика заседание на Конгреса на партията на 27 юли за избор на нов лидер.

Това, което споделих днес, е доста премислено, осъзнато, ако щете, изстрадано решение, изхождайки от интересите на България и на БСП, заяви Сергей Станишев.

По думите му България се нуждае от БСП, която има нова енергия, нова перспектива.
 
Ако получа номинации, ще участвам в битката за лидерския пост в БСП, заяви пък отговор на въпрос Драгомир Стойнев, който днес беше предложен от председателя на партията Сергей Станишев за заместник-председател на БСП.

Всичко зависи от номинациите и от решението на Конгреса, ние сме демократична партия, добави Стойнев.

За мен Драгомир категорично е един от най-перспективните млади политици в БСП, каза Станишев.

Той посочи, че Стойнев е един от министрите в кабинета "Орешарски", който наистина е "човек с кауза, с визия и с позиция, която отстоява публично и влиза в немалко конфликти, за което понася и немалко удари".

Попитан Драгомир Стойнев ли е неговият кандидат за лидер на БСП, Сергей Станишев каза, че като всеки делегат на Конгреса и той ще заяви своя избор. БСП има достатъчно силни фигури и кандидатури, ще чуете моята, когато аз реша, добави Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
4
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Тоя наглец и майка си ще продаде,но кокала не пуска/освен ако не го изриташ/.
96
0
 
0
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
Г-не,защото ти за мен не си другарю,подбирай си *** около теб и вън от Партията!Там трябва честен, предан и не корумпиран човек,а ти не си такъв.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kradcite partii gradiat, *** se mnojat i pred bankomati se rediat. :( Ot vsichko tova Bulgaria i naroda balgarski gubi za oshte 100 godini napred.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Станишев е най-добрия обединител между стълбовете и най-добрия стълб между обединителите. Евала на коалицията - чака я айста загуба!
93
1
 
5
 
! Отговори
Държавен преврат преди 9 години
ДПС, партията на касим Дал и Турция подготвят държавен преврат и автономия в България. С новите 300 000 български паспорти на турски граждани ДПС си гарантира второто място и ще се бори за първото място.
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Конгресът на бсп И ГЕЙ ПАРАД В ЕДИН ДЕН /ДАЛИ Е СЛУЧАЙНО/
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво като Орешарски си тръгне?Нали Доган и еничарите му остават,БКП остава,АБВ,женицата Кунева,ББ,дето сдаде властта като цвете и следващия мандат ще слушаме само назидателни оправдания с предишното правителство,докато ни писне и пак го изхвърлим...
90
0
 
20
 
! Отговори
цру преди 9 години
До АнонименАми да, засегната съм, лично. Благодарение на тази партия, 25 години от живота ми ги няма. Няма и кой да ми ги върне. Той се набърка отново да оправя България и се ***. Само че той си оплете кошницата и сега ще бъде евродепутат. Но там няма да е за дълго. И когато се върне ще бъде никой.
89
0
 
17
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
СтанишеФ се "оттегля" и заема НОВОСЪЗДАДЕНИЯ ОТ САМИЯ НЕГО ПО-ВИСОК ПОСТ, председател на КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ в която влиза и БСП! Ха ха ха хо ху й за тези които му искат оставката!
88
0
 
7
 
! Отговори
Бен Гъзара преди 9 години
Аз, Бен Гъзара мисля, въпреки моята некомпетеност в управление на държави. Че! ще съумея да навредя много по-малко на държата и шепата хора в нея (България+Гърция) = центърът на Истанбул), отколкото комунисите които са КОМПЕТЕНТНИ.
87
0
 
12
 
! Отговори
Батка преди 9 години
Наложи се да отстъпи шефското място в БСП, ама не иска да отстъпва от Коалиция за Б. Иска му се да реди листите на изборите, а?.. другари и другарки.. ще ви го втъкне пак. П..ераски номер ще ви извърти..
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз като дясно мислещ, съм доволен от всяко развитие на нещата. Станичев, Стойнев, Манолова, Добрев - който и да стане главатар на руската банда, ще има смях.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев, цитиран от БТА.Не бягам и няма да избягам от моята отговорност, защото в БСП и в левицата аз съм един много важен стълбСТАЛИНишев стана СТЪЛБинишев ! ! !
84
0
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Не се безпокойте ! Той няма да избяга - ще отлети !
83
0
 
8
 
! Отговори
bg преди 9 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, права беше баба ми като казваше ,,Чедо няма мъртав комунист . Той на снимка да го видиш бегаи чев е пато празна пушка ,която винаги мойе ***
82
0
 
14
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Нищо ново. Побъркана банда ***.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mani mani, to takiva vulgarni dumi i obidi dori i ot Ciganchetata ne sam chuval! Izobshto Balgari liste se pitam az?
80
10
 
2
 
! Отговори
Санчо От Прованса преди 9 години
Чудя се, хора които явно нямат нишо обшо с лявото или поне с БСП (макар и либерастно цвнтрално позиционирана все още в по-левият спектър), какво точно коментират под статия отнасяща се към тясно партиен въпрос?!Скъпи про-стаци (в лексиката на вашият така обичан вожд и учител, заслужилият бандит БМБ), не си губете времето по форумите, маайте филийки с мас и джавкайте на друго място, може да получите и пр'жолка.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако приемаме този пост като синекурен аз съм съгласен да му го дадат. Ако обаче е Умен Стойнев може да се съгалиси на всичко за да сатне днес председател, а утер да развали Колацията и БСп да отиде на избори сама и тогаав Станишев остава Председател на нищото
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не станишев исак да бъде новият Костов - оттеглям се, но запазвам всички лостове за влияние. даже може да си направи една лаборатория за кризи и той, мигар са малко. Той ще работи в Европа, костов - в България. резулаттите Станишев ещ ги чете на Пленума, а Костов на Нис на РБ