Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!

Борисов с критика към властта, не искали да признаят провала си
Обновена: 10 юли 2014 14:10 | 10 юли 2014 10:16, Камелия Цветанова
634
Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Целта на управляващите сега е да не признаят провала си във всички сфери, за да не понесат отговорност, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Просто Орешарски е срам за всички времена. Целта им е да се измъкнат, без да признаят краха на всички системи. Видя се, че Орешарски не може да смята, и аз не мога да разбера как смята дори и фискалния резерв, след като сега ще похарчат и трите милиарда дълг, който изтеглиха, за запушване на дупките“, разкритикува той.

Той упрекна управляващите, че не са готови с актуализация на бюджета на НЗОК, въпреки че съгласие за това беше постигнато още във вторник.

Още по темата
„Местан, Манолова, работодатели, синдикати, какво ли не казаха за актуализация на Касата, а ние стоим тук и гледаме особено важния закон за растенията“, коментира Борисов.

Вчера в Министерския съвет актуализация на бюджета на НЗОК не беше внесена, а впоследствие здравният министър Таня Андреева обясни, че се очаква финансовото министерство да предложи варианти до дни, откъде ще дойдат недостигащите пари в здравеопазването. Андреева иска и анализ от Касата кои разходи може да намали. Премиерът Пламен Орешарски пък беше категоричен, че няма нужда нито от актуализация на бюджета на НЗОК, нито на този на държавата.

Въпреки че актуализацията на НЗОК не е в дневния ред на парламента, защото няма предложение за това от Министерския съвет, Борисов призна, че е поискал депутатите да я разгледат, защото е бил длъжен да махне напрежението и „опорната точка, че ГЕРБ пречи на някакви важни закони да се приемат“.

„Виждате кои са важните закони, Законът за растенията, тук сме, ще го гласуваме, а можеше вместо Закона за Сметната палата и за МВР да минат тези закони“, заяви още лидерът на опозицията.

Той отново призова за актуализация на държавния бюджет, защото според него държавата ще влее средства в КТБ, която ще отвори на 21 юли.

„Искам да защитя хората, заради това искам сега да се актуализира бюджетът, да подпрем държавния резерв с необходимите средства, защото финансовият министър в служебния кабинет без парламент не може да вдигне дълга, това означава, че в тези три месеца, докато дойде ново правителство, няма да има никакъв буфер за защита на всички останали банки и заради това искам резервът да е пълен. Сега, като изгребат резерва, с какво ще бъде подпиран, ако няма парламент, който да реагира бързо“, коментира Борисов.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ от Европа са ги хвалили за добрата фискална политика, за доброто управление на банките.

„За една година те съсипаха всички системи, а ние взимахме дълг, за да кофинансираме европейските проекти и заради това имаше лотове, зали, преработвателни станции, те сега харчат пари и не се виждат къде са“, обобщи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още по темата: Бойко БорисовНСГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
19
 
12
 
! Отговори
до ББ преди 9 години
Недей ми писа само във ФБ а ела тука прочети на хората мнението за тебе и се скрий завинаги
428
15
 
19
 
! Отговори
тиква преди 9 години
А бе тикво ти да не би да призна твоя провал
427
14
 
17
 
! Отговори
pomoqr преди 9 години
Това си го чул за тебе като управляваше и сега ни ги ръсиш все едно се е отнасяло за друг По голям срам от тебе и твоя Дянков няма и да има вече
426
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тиква на бял кон
425
5
 
16
 
! Отговори
Ааааааааааааааааааа преди 9 години
Тоя още ли е жив?
424
4
 
22
 
! Отговори
Хубаво го вижте преди 9 години
Страсбург осъди България за убийствата извършени от тоя мафиот.А ти простолюдие издигаш тоя убиец като вожд.***, *** народ. Заслужаваш си го.
423
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре смята той. Само че в полза на тези, дето го избират вече два пъти, за да им служи. След изборите задължителна смяна на правилата в съдебната система, която да прати по закон всички, които са лъгали и крали в затвора. И задължително да им се отнеме имуществото, дето го имат благодарение на корупцията и властовите си позиции в продължение на 25 години. Направиха си фасадна демокрация и купиха съда, за да не им излизат наяве далаверите, но вече се свърши. Всичките им манипулации лъснаха
422
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този форум направо не е за четене. То бива примитивизъм бива, ама чак пък толкова...Пълно с обиди на долнопробен език. Никакви коментари по същественото. *** с чугунени глави, дето плюят Борисов, за да си получат от работодателите париците.Толкова са жалки. Нормалните хора в България са много и те на подобни въдици не се ловят. Управляващите не можаха да си направят пиар, защото и новото им протеже Бареков здраво се изложи. И да ругаете, и да сипете помия...свърши се вашата. На изборите-вън.
421
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А този не може да чете и пише.Само слушка какво му казват американците !И си подава оставката , когато му се напече положението !
420
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е изводът, ако едно *** се погледне в огледалото и възкликне "Ах, колко съм хубаво!"? Изводът е, че *** е нарцисизирало. А за Бойча изводът е, че *** освен всичко друго, е и за психиатрията.
419
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължавайте с простотиите и ще видите справедливост и истина през крив макарон.Толкова много крадци се навъдиха,благодарение на корумпираната политика на БСП/ДС,че вече няма накъде.Всички вкупом плюят по Бойко Борисов,ама няма кой да им вярва.Мръсотията стана повече от очакваното и сега трябва да се чисти истински,но не от търгаши като Бареков и фикуси като Волен.Крадливите ментета ще бъдат преследвани по закон,след промени на съдебната система.От това ги е страх само крадците.ГЕРБ идва.Успех!
418
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чете човек писАнията по форума, му става ясно защо на българския народ му е съдено да бъде управляван от простаци и ***.Просто % им е голям и докато не се изнесат повечето в страните на победилия бандитизъм, нещата няма как да се оправят.Жалко само, че навсякъде се усетиха и вече не ги искат.
417
6
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Стига сте плюли по комунистите - ръководството на ГЕРБ като е от комунисти лошо ли е? Какво му е на Боко, какво и е на Цецка Цачева/партийна секретарка в Плевен/.
416
6
 
4
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
Друго не знам , но ББ ще бие служебно на изборите благодарение на *** мишле.....да му мислят загубилитеББ - премиер ЦЦ - шеф на МВР
415
5
 
3
 
! Отговори
бужул преди 9 години
До Анонимен 541интересно ГЕРБ трола за какъв се мисли?
414
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трола плюещ по ББ е *** от първичната простотия на Кутев и уникалния идиотизъм на СидерАга...
413
7
 
9
 
! Отговори
ани преди 9 години
До Inaбокото може ли да мисли?
412
3
 
4
 
! Отговори
Ina преди 9 години
I da misli ne moje!
411
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тутсиОпорните точки в МГЕРБ се свеждат до събирането на пъпчиви тинейджъри веднъж седмично,раздаването на 10 кутии пица,от евтината,набиването в младите им тикви на десеттина лафа относно *** и сладки обещания относно западното им образование.А на по-прагматичните отдаване на сергия за пуканки в съответния областен град,но най-вече тези семинарчета се свеждат до оправяне на правописа им,понеже трудно им се получава граматиката
410
7
 
6
 
! Отговори
тутси преди 9 години
До Анонимен 535какъв е еквивалента на "опорни точки" в герб? вие как наричате директивите на шефа? имате ли си еквивалент на кутев в герб? как може да лижете *** на един *** криминален живковист??