Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!

Борисов с критика към властта, не искали да признаят провала си
Обновена: 10 юли 2014 14:10 | 10 юли 2014 10:16, Камелия Цветанова
634
Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Целта на управляващите сега е да не признаят провала си във всички сфери, за да не понесат отговорност, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Просто Орешарски е срам за всички времена. Целта им е да се измъкнат, без да признаят краха на всички системи. Видя се, че Орешарски не може да смята, и аз не мога да разбера как смята дори и фискалния резерв, след като сега ще похарчат и трите милиарда дълг, който изтеглиха, за запушване на дупките“, разкритикува той.

Той упрекна управляващите, че не са готови с актуализация на бюджета на НЗОК, въпреки че съгласие за това беше постигнато още във вторник.

Още по темата
„Местан, Манолова, работодатели, синдикати, какво ли не казаха за актуализация на Касата, а ние стоим тук и гледаме особено важния закон за растенията“, коментира Борисов.

Вчера в Министерския съвет актуализация на бюджета на НЗОК не беше внесена, а впоследствие здравният министър Таня Андреева обясни, че се очаква финансовото министерство да предложи варианти до дни, откъде ще дойдат недостигащите пари в здравеопазването. Андреева иска и анализ от Касата кои разходи може да намали. Премиерът Пламен Орешарски пък беше категоричен, че няма нужда нито от актуализация на бюджета на НЗОК, нито на този на държавата.

Въпреки че актуализацията на НЗОК не е в дневния ред на парламента, защото няма предложение за това от Министерския съвет, Борисов призна, че е поискал депутатите да я разгледат, защото е бил длъжен да махне напрежението и „опорната точка, че ГЕРБ пречи на някакви важни закони да се приемат“.

„Виждате кои са важните закони, Законът за растенията, тук сме, ще го гласуваме, а можеше вместо Закона за Сметната палата и за МВР да минат тези закони“, заяви още лидерът на опозицията.

Той отново призова за актуализация на държавния бюджет, защото според него държавата ще влее средства в КТБ, която ще отвори на 21 юли.

„Искам да защитя хората, заради това искам сега да се актуализира бюджетът, да подпрем държавния резерв с необходимите средства, защото финансовият министър в служебния кабинет без парламент не може да вдигне дълга, това означава, че в тези три месеца, докато дойде ново правителство, няма да има никакъв буфер за защита на всички останали банки и заради това искам резервът да е пълен. Сега, като изгребат резерва, с какво ще бъде подпиран, ако няма парламент, който да реагира бързо“, коментира Борисов.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ от Европа са ги хвалили за добрата фискална политика, за доброто управление на банките.

„За една година те съсипаха всички системи, а ние взимахме дълг, за да кофинансираме европейските проекти и заради това имаше лотове, зали, преработвателни станции, те сега харчат пари и не се виждат къде са“, обобщи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още по темата: Бойко БорисовНСгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха ха,явно днес са давали заплатите на ГЕРБерските ***,завиден ентусиазъм,най-вече в отрицателните вотове,понеже писането трудно им се отдава
408
5
 
7
 
! Отговори
муняс преди 9 години
До Анонимен 530това е факт щото си го казал ти? герб симпатизантите са потенциялни мутри - искат като шефа, с лесно и да гепят. ти си такъв. алтернативата е да си много умствено окастрен. боко рапона не е работил един ден в живота си, 90-те ги изкара с другите втори ешелон мутри из нерон да люскат уискита до зори (когато баш мутрите не са там де). ти си или малък, или провинциялен ***.
407
4
 
6
 
! Отговори
зинаид преди 9 години
тази държава не може да се спаси от комунисти - един комунистическа аристокрация, друг - бодигард на ТЖ, все видни комунисти и мутромилиционери навсякъде.
406
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да плюят по Б.Б. е партийна заръка .Целта е нормален човек да не припарва до форумите от погнуса.От *** комунисти , само *** идеи можеш да очакваш.
405
10
 
10
 
! Отговори
муняс преди 9 години
До Анонимен 526ако някой има комплекси, това е твоя кумир, Бойко Рапона от СИК - не го приели за милиционер поради слабоумие, бил все ниска номенклатура, Маджо го юркал да му паркира колите, не можал да стане дори мутра и затова сега се е закичил с де що има епулет - генерал, кмет, премиер, доктор на науките.. само един виден комплексар може да ламти за всичко това. сега иска пак премиер, така иска, че чак му се реве, луд и комплексар е агент Буда, ДС го натиснали и той пропял веднага.
404
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е че Орешарски е бита карта .След една две години българите няма да искат да си спомнят за него .Той изпълни заръките на Господарите си /За което беше назначен/, и после ще си избършат другарите л ...ната с него/справка Жан Виденов/
403
7
 
6
 
! Отговори
бъзуняк преди 9 години
умението на ББ да изключва себе си от управленската простотия е впечатляващо. луд за връзване е този виден живковист-комунист
402
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко си е пич ! От *** , готови да полеят със помия всичко що има смисъл в тая държава , трудно можеш да намериш някакъв смисъл.Не напразно над 1 млн млади българи избягаха от тоя комунистически помиярник.
401
6
 
4
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Той Бойко ,че е тъпо парче,това е ноторен факт,обаче количеството на последователите му говори,че от тази нация нищо не става.(За ГЕРБерите,ноторен факт е факт,който няма нужда от доказване)
400
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!"А ти можеш ли бе докторе?
399
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТаняПроста си ти... щом се опитваш да докажеш нещо ,което не можеш ,а и не знаеш кой ти е насреща...
398
9
 
15
 
! Отговори
Таня преди 9 години
До гостИ на изборите за сетен път ще се убедя, че мнозинството от населението не е достигнало до ниво хомо сапиенс. След като, една репортерка от Нова телевизия миналата седмица каза, че на някакво си събиране присъствал "посланика на Америка", на коя Америка, бе моме, тези репортери имат ли 4-ти клас, учат ли география. Та на въпроса, няма да се оправим, изобщо не вярвам, щом този *** се точи пак за властта. Най- ме е страх, че той е изключително зъл, ***, некомпетентен и алчен за грабеж.
397
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикво, дръж здраво Местаня за... брадата и може да стане човек от тебе.
396
12
 
6
 
! Отговори
до 207 преди 9 години
Ако това е най-успешният премиер на България, то ти си най-големият ид_от в България!!! Я се събуди!
395
10
 
12
 
! Отговори
мария преди 9 години
Ти прекрасни Бойко си срам за нацията!
394
9
 
2
 
! Отговори
До Трол преди 9 години
Докога ти е смяната бе ! До колко часа са те заредили с опорни точки.И ти като своята престъпна партия не давате глътка въздух на нормалния българин .*** !
393
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова пък доктора на науките Боко като дойде на власт ще оправи всичко с един заем, който уж нямаше да взима, ама все пак ще вземе, евентуално, разбира се... да влизат санитарите!
392
11
 
16
 
! Отговори
гост преди 9 години
Обичам да гледам филми за истинските ***-шимпанзета и оратгугани, много умни и интелегентни,така че не разбирам защо непрекъснато ни занимават с този фалшив ***,който е на доста по-ниско умствено ниво от истинските,макар че по снимката личи,че им е кръвен роднина. А ние *** ли сме,че да го избираме?!
391
13
 
9
 
! Отговори
Рита преди 9 години
Срам ме е, че такива невежи хора ни управляват. Срам ме е!
390
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво му хвалиш на този оли....гофрен Орешарски бе.Сигурно е успешен , но само за една партия.За България е пълна катастрофа! Самия факт , че лъжат , че имали 6 млрд фиск резерв, а всъщото време теглят заем от 4 млрд, показва едно ...Орешарски и компания са си доказани ...ЛЪЖЦИ .