Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!

Йовчев: Не разбрах в какво точно ме обвинява лидерът на ГЕРБ
Обновена: 13 юли 2014 18:02 | 13 юли 2014 18:02,
682
Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!
Снимка: архив, Булфото

Очевидно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е много уплашен, вероятно има защо. От всичките му несвързани приказки не разбрах в какво точно ме обвинява. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира пред "Фокус" думите на Борисов, че всички - "от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев, както и премиерът Пламен Орешарски" трябва да бъдат арестувани заради случващото се около Корпоративна търговска банка.

"Според обвинението на прокуратурата източването на КТБ е започнало от 2011 година и може би хората ще си зададат въпроса кой позволи този бомбастичен ръст на КТБ по време на неговото управление. Кой позволи именно тогава да стане това източване на тези пари и тъй като той коментира и говори, какво е трябвало да направи МВР, трябва някой да му припомни кой беше министър на вътрешните работи през 2011 г. по това време”, изтъкна Йовчев.

Още по темата
"Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти", коментира още МВР шефът.

"По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена, и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”, каза още Йовчев.

Припомняме, че днес Софийският градски съд заседава по искането на прокуратурата за постоянен арест на четиримата обвиняеми за длъжностно присвояване на близо 206 милиона. Освен изпълнителния директор на банката Орлин Русев и главната касиерка Маргарита Петрова обвиняеми са и главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Кючукова.

По информация на БНР от вчера прокуратурата е променила обвиненията им. Русев и касиерката Маргарита Петрова са обвинени в извършителство на длъжностно престъпление, а Димова и Кючукова, че са ги подпомагали, като документално са заличавали следите от присвоените 206 милиона.

Има промяна и в момента на кражбата. Вече не ставало дума за изнасяне на парите в чували в нощта на 19-и юни, ден преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, а срокът на присвояването е доста разтеглен - започнал е от края на 2011-а година и е продължил до 19-и юни 2014-а година, като парите са били изнасяни на малки порции.

Според защитника на една от обвиняемите по делото няма счетоводни експертизи, а само свидетелски показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
16
 
16
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Борисов уплашен.... ХАХАХАХАХ Генерала си ви слага на онова място! Смешници!
498
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gerberunci kat se natrede BUDA otnovo nachelo na ograbenata durgavica nema da im za vsichki vad mruvka. BUDA e komunistichesko izchadie, obedhtava, luge I podvegda za da mu sluguvate I kat lapne kokula shte vi bie po edin grrbetunski shut, shte si utroi ohranata I shte mu dishste samo prudnqta. Bah vi v tupinherite, ne rszbrshte li che kudeto ima ktsdene I mamene, BUDATA e nachelo. Nego naroda ne s kamuni a s fakli shte zapali kato razbere kak go ograbil za poreden put. Shte se uverite.
497
15
 
22
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Трябва тебе и твоя колега Орешарски ви вкарат в затвора за една година вместо да направите нещо за България и българския народ вие доведохте държавата пред фалит вече две банки обявиха фалит още колко ше фалират докато сте на власт ?
496
20
 
25
 
! Отговори
емо преди 9 години
боко тиквата със сигурност е участвал в източването и на ктб и на държавата.може да си смени мутрата но не и крадливата природа
495
4
 
23
 
! Отговори
ЯЯЯ, преди 9 години
Борисов бил уплашен. На тях каква снимка са им изтепосали? Гледат като малко дете с пълен памперс. Всички крадоха, крадоха чак се самозабравиха, още от началото на демокрацията опоскаха България. Всички са затънали до шия. Дето има изказана една мисъл от незнам кой "Въртят едни пари и ядат едни и същи Г......НА", а народа гледа сеир и страда.
494
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Premahvaneto na doktora na naukite BMB e spasenieto za Bulgariq. Prez 2011 po vremeto na doktora da ne bi baba mi da e nalivala milioni I se pitavzashto. MUTRO DOKTORA kato si go znaem v kakvoli ne se e omazal za da grabi kato se obadi purvi znachi prehvurlq vinata na drugite. Vuprosa e, zashto fosega ne e arestuvan I ne sa mu konfiskuvani milqrdite? Zashtoto vsichki politici sa osrani I ako natikat v zatvora gibona tova shte posledva I za tqh. Eto zashto Sretan Yosich kolko e vajen za jivota ni
493
1
 
37
 
! Отговори
Добре ама преди 9 години
Като е уплашен, Йовчев, вземи и предприеми съответните мерки срещу него, защото ако не го направиш, историята сочи, че ти ще си следващият уплашен, а след тебе и ние - българските граждани ...
492
2
 
29
 
! Отговори
27 преди 9 години
До П.Петровне са само уплашени а знаят ,че вече са с единият крак в затвора,дано не избягат и да може за първи път да се потърси отговорност от някой за безотгоорно управление на народа в своя полза!!!!
491
16
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Като се има предвид, че БСП на следващите избори ще е трета политическа "сила", не знам кой има основание да е уплашен...
490
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йовчев: Не разбрах ...
489
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЙОВЧЕВ , ЙОВЧЕВ НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО УМЕН ,ЗАЩОТО ТЕ ВИДЯХМЕ. БЕЗРОЙ ГАФОВЕ САМО ЗА 1 ГОДИНА И НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ! А ТОВА ,ЧЕ НЕ ХАРЕСВАШ ВЕЧЕ БОРИСОВ ,ЗАЩО НЕ ГО КАЗА ПО-РАНО КОГАТО МУ БЕШЕ ШЕФ НА ДАНС ПРЕДИ В ПРАВЕЛСТВОТО НА ГЕРБ.
488
30
 
58
 
! Отговори
Стария туч преди 9 години
Борисов определено е *** и в момента е проклятието на България !Затова хората с тъмно минало и болни мозъци не трябва да се допускат до управление на страната ! Тръгнал като мазен пехливанин по телевизиите , купува , продава влияние , пъчи се по екраните и ръси внушения !Тия номера на един вероятно голям престъпник навлязъл в политиката , трябва да се пресекат НЕЗАБАВНО!Тоя "нарцис" ще донесе огромни щети на народ и Държава!Мутрите се озаптяват по друг начин ........
487
4
 
14
 
! Отговори
да, бе преди 9 години
мерките за неотклонение, наложени на помагачите на крадците, за изнесените 3.5 млрд пари, са направо "убийствени". Това, заедно с клакьорските подвиквания тук и там, включително и в този форум, подсказва манипулацията. Пък и защо да не се напляска ББ, ако мине. Дали?
486
14
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е уплашен за парите на ГЕРБ изглежда и те са били в КТБ
485
16
 
28
 
! Отговори
РУМЕН преди 9 години
АЙДЕ ,ДОКАТО Е ГОРЕЩО ЖЕЛЯЗОТО , БЕЗХАБЕРНИКА ДА СЕ НАРЕДИ ДО ПОМ ПОЛИТА СИ , НА СКАМЕЙКАТА И ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ДА НАДЯНАТ РАИРАНИТЕ ДРЕХИ ! ИНАЧЕ ,*** ЩЕ ТРОВИ НАРОДА ВСЕКИ ДЕН С ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ ЛЪЖИ , ДЕМАГОГИИ,СРИНАТА ДЪРЖАВА И КАКВО ЛИ НЕ ! КАТО ЧЕ ЛИ НЕ ТОЙ И ИВАН КОСТОВ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА ДЕРЕДЖЕ НА БЪЛГАРИЯ , А ТЕЗИ ,КОИТО УПРАВЛЯВАХА ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА И ТО ПОД ПОСТОЯННИЯ НАТИСК ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН - ПАК ПОД ЕГИДАТА НА БЕЗХАБЕРНИКА !
484
23
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ? Защото Боко е потомствен аристократ от с. Банкя, Софийско!?!! Защото е доказан комунист, мутра /престъпник/, и не може да даде обяснение за уникалното си експресно забогатяване!!! И след като хората се палеха от отчаяние заради управлението му, ще ни го пробутвате и натрапвате като СПАСИТЕЛ??? Този абсурд на всеки нормален човек му идва в повече!
483
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Втори път с мутротиквата начело и отпишете България окончателно и завинаги!
482
25
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ББ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ В СВЕТА
481
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е един от първите, които трябва да влязат в затвора заради КТБ!!!! Всичките му действия целяха дестабилизиране на държавата и предизвикване на тотален финансов хаос и срив на банките!!! Защо този човек е още на свобода, че ни го гласят и за фиктивен премиер марионетка?
480
18
 
13
 
! Отговори
няма умора преди 9 години
цялата дандания е за объркване на простолюдието. Какато костинбродската изборна "афера". Клановете се щипят и ритат. По-добре е тази година ББ да надделее над действащите сега крадци.