Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!

Йовчев: Не разбрах в какво точно ме обвинява лидерът на ГЕРБ
Обновена: 13 юли 2014 18:02 | 13 юли 2014 18:02,
682
Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!
Снимка: архив, Булфото

Очевидно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е много уплашен, вероятно има защо. От всичките му несвързани приказки не разбрах в какво точно ме обвинява. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира пред "Фокус" думите на Борисов, че всички - "от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев, както и премиерът Пламен Орешарски" трябва да бъдат арестувани заради случващото се около Корпоративна търговска банка.

"Според обвинението на прокуратурата източването на КТБ е започнало от 2011 година и може би хората ще си зададат въпроса кой позволи този бомбастичен ръст на КТБ по време на неговото управление. Кой позволи именно тогава да стане това източване на тези пари и тъй като той коментира и говори, какво е трябвало да направи МВР, трябва някой да му припомни кой беше министър на вътрешните работи през 2011 г. по това време”, изтъкна Йовчев.

Още по темата
"Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти", коментира още МВР шефът.

"По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена, и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”, каза още Йовчев.

Припомняме, че днес Софийският градски съд заседава по искането на прокуратурата за постоянен арест на четиримата обвиняеми за длъжностно присвояване на близо 206 милиона. Освен изпълнителния директор на банката Орлин Русев и главната касиерка Маргарита Петрова обвиняеми са и главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Кючукова.

По информация на БНР от вчера прокуратурата е променила обвиненията им. Русев и касиерката Маргарита Петрова са обвинени в извършителство на длъжностно престъпление, а Димова и Кючукова, че са ги подпомагали, като документално са заличавали следите от присвоените 206 милиона.

Има промяна и в момента на кражбата. Вече не ставало дума за изнасяне на парите в чували в нощта на 19-и юни, ден преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, а срокът на присвояването е доста разтеглен - започнал е от края на 2011-а година и е продължил до 19-и юни 2014-а година, като парите са били изнасяни на малки порции.

Според защитника на една от обвиняемите по делото няма счетоводни експертизи, а само свидетелски показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
459
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСЯКО СЛЕДВАЩО ПРАВИТЕЛСТВО Е ПО КРАДЛИВО ОТ ПРЕДХОДНОТО.БСП,ГЕРБ,ДПС СА РОМСКО ТУРСКИ ПАРТИИ,ЛАНСИРАЩИ РОМСКАТА ПОПУЛАЦИЯ,ТУРСКИТЕ НОВИНИ,ДАЖЕ И ДАТАТА ЗА ИЗБОРИТЕ ЩЕ Е НА БАЙРЯМА,ДОГАН ПРЕДЛОЖИ,БОРИСОВ ПРИЕ? КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАВАТЕ ЗА ПАРИ,КАК МОЖЕ ? ЗАЩО ЗАТРИВАТЕ БЪЛГАРИЯ ?
458
5
 
9
 
! Отговори
Времето е наше ! преди 9 години
Странджа, брато , няма връщане назад - едно време, ако кажеш нещо срещу ***/партиния секретар и най-малко те уволняваха...А сега си псуваме това *** на снимката и им се смеем на акъла....нищо,че е шеф на МВР, да дойде да ме хване за купо, по аи -пи то :))
457
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНикой от тия не ми мисли доброто.Ако сегашните си бяха отишли в следствие на простести това можеше на да накара цялата клика да еволюра в нещо по нормално и да поризведе що годе читав продукт за следващите избори. Съшо така можеше да върне вярата на хората в гражданксото общество и , че изобщо нещо зависи от тях. За съжаление не стана.
456
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки се бори да се намърда той в схемата на далаверата, не да я руши.Веднъж да се вдигне народа като хората и каква ли не тролкса помия се изля върху него.Задачка за кутвески ***: Как може да се вдигне народа без да бъде обвинен, че е платен?Щото вдигане си требе и е вече наложително и болезненео закъсняло.
455
2
 
8
 
! Отговори
чист Българин преди 9 години
Имаме нужда от :1.Лустрация2. Де-ченгенизация3.Де-русификацияА като гледам тоз на снимката и от:4.Де-педерализацияЗа да я има България !
454
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИ НАЛИ БОКО ИЗДИГНА ЦАЦАРАТУРАТА БЕ .ЕЙ,МНОГО ПРОСТИ ГЕРБЕРИ БЕ, УЖАС,ПИЧОВЕ,*** МНОГО СТЕ ПРОСТИ
453
4
 
7
 
! Отговори
даскало преди 9 години
Туй *** на снимката е неграмотен - научил се е да брои само до 3000 ( протестите миналата година)
452
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ЧЛЕН НА ПАРТИЯ,ГЛАСУВАЛ СЪ ДВА ПЪТИ,ЕДИН ЗА КОСТОВ И ЕДИН ЗА БОРИСОВ,ВЕЧЕ НЕ ГЛАСУВАМ,УБИХА СЕ ОТ КРАЖБИ И ПРЕДАТЕЛСТВА,А ТИ МИ ОТГОВОРИ,НАИСТИНА ЛИ ВЯРВАШ ЧЕ БОРИСОВ ТИ МИСЛИ ДОБРОТО И ЩЕ РАБОТИ ЗА ТВОЕТО БЛАГО,И СЛЕД КРАЖБАТА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ЛИ НЕ ТЕ НАКАРА ДА СЕ ЗАМИСЛИШ ИЛИ СИ ПРОДАЖЕН,ПУКА ЛИ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ ?
451
6
 
10
 
! Отговори
Няма такава наглост преди 9 години
Червените *** откраднаха 6 милиарда от КТБ с помоща на цацаратурата и някак си ББ е виновен за това ?!?!
450
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАбсолютен крадец и наркотрафикант е бойко.Ама кой не е бил?Тоя канал за дрога е стратегически за местната геополитика и го има от преди 90та.Тогава се ползаваше да се прордусва друсаните буржуа на запад, та да има материал съветската пропаганда. Покрай това се правеха и пари а сега останаха само парите.Наркотрафика не е спирал при нито едно правителство и всеки е получавал процент.Така е със всички работещи далавер-никой не е луд нещо работещо да хвърля.
449
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАЗБРАХ ТЕ,ЗНАМ ЧЕ Е ТАКА,НО СЕ ДРАЗНЯ КОГАТО СЕ ДЕЛИТЕ НА ГЕРБ И БСП,ЗАЩО ГО ПРАВИТЕ,ТИ НАИСТИНА ЛИ ВЯРВАШ ЧЕ БОЙКО НЕ Е КРАДЕЦ И НАРКОТРАФИКАНТ? МИСЛИШ ЧЕ ТИ МИСЛИ ДОБРОТО ЛИ /КАЖИ АМА ЧЕСТНО,АЗ СЪМ БЕЗПАРТИЕН,ВСИЧКИ СА ОТ ДС МИЛИЦИЯТА
448
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги се чудех какви са по народност американските шпиони и вредители в украйна, а то се оказа, че са чилийци.Ти да видиш.
447
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНаправи си експеримента да използваш пред произволен брой хора Америка в контекста на държава и да видим кой от тях ще разбере Колумбия или Бразилия. То и *** означава друго обаче масово отвърденото значение на думата вече е платен червен драскач по форуми
446
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙКООО,БОЙКО,ДРАСКАЧИТЕ ТИ СА ЯЛОВИ,ТИ НЕ ИМ ПЛАЩАШ,ТИ ИМ ПОДАРЯВАШ
445
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБе комай яд те яде, че цял свят говори английски и търгува с долари, а БПВ на осмият по БВП в САЩ щат Тексас е по-голям от този на целият сегашен Евроазийски Съюз, и че средният американец с половината си заплата може да си вземе петима средни руснака да му косат ливадата и да му претакват басейна. Кажи на 10 произволни човека америка и да видим дали ще разберат Чили
444
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ КАК ДА РАЗБЕРА ЧИ ПИШЕШ ЗА САЩ ,СЛЕД КАТО КАЗВАШ АМЕРИКА ? СЕЕДНО НА ГЕРМАНИЯ ДА ВИКАТ ЕВРОПА,АНАДЪНМУ ТИКВААА ?
443
6
 
11
 
! Отговори
Дъртото Копиле преди 9 години
Не знам за Борисов ама тия измамници от снимката ги махнете че ми се повдига от тях.
442
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СКЪПИ ГРЕБЕРСКИ ***,Америка е географски регион, обхващащ континентите Северна и Южна Америка и прилежащите към тях острови. Той заема 8,3% от общата повърхност на Земята, 28,4% от повърхността на сушата и има 13,5% от населението (около 900 милиона души).АМЕРИКА НЕ Е САЩ,ХАХА,ПРОСТИ КЪТ ТИКВАТА
441
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 559 според тебе гражданите на САЩ не са американци така ли?
440
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи Америка е сащ.И по население и по БВП.То и Европа е континент ама надали някой се сеща за нас, Албания, Македония или Румния като се спомене.