БСП залага на икономисти, листите обаче не са готови

Вигенин остава водач в Благоевград, ГЕРБ били с къса скамейка
Обновена: 26 авг 2014 20:30 | 26 авг 2014 17:40, Камелия Цветанова
89
БСП залага на икономисти, листите обаче не са готови
Михаил Миков. Снимка: БСП

БСП не успя да утвърди окончателният вариант на листите с кандидати за депутати на изборите през октомври на пленум днес и в събота ще трябва да ги донареди.

Останаха да се до уточнят трите софийски избирателни района, Хасково и Габрово, съобщи лидерът на партията Михаил Миков.

За софийските райони има определени водачи, но листите са най-дълги и все още се оформят като баланс от гледна точка на граждански и коалиционни квоти.

Още по темата
Листата в Габрово пък е наредена, но няма водач, защото предварително определеният Йордан Стойков катастрофира и е настанен във ВМА в кома.

Миков заяви, че има много варианти, но няма да каже какви са те заради деликатната ситуация, която пречи на социалистите да вземат бързо решение.

Кристиян Вигенин пък остава водач на листата в Благоевград, въпреки че местни структури номинираха Корнелия Нинова.

„В Благоеградско има доста структури и доста различни мнения“, защити решението на ръководството на БСП Миков.
 
Лидерът на партията се похвали, че 20 на сто от участващите в листите са на възраст до 35 години, 30 процента са до 45 години, а над 65 години са само 2,5 процента, което според него е значително подмладяване.

Левицата разчита основно на финансисти, икономисти, 10 процента са юристи, има и представители на научните среди като Анелия Клисарова, която беше просветен министър в кабинета на Пламен Орешарски.

65 на 35 на сто е съотношението между мъже и жени.

„Но не бива да се робува на половете, важното е човекът да има качества“, заключи Миков.

„БСП е незаобиколим фактор и не искам да се пъчим и да обещаваме обратната страна на Луната. Ако хората ни повярват, че сме автентичните представители на мнозинството български граждани, ще имаме добър резултат“, коментира той.

На днешния пленум с бил отправен призив за повишена отговорност на водачите и на областните председатели за кампанията.

 „Прие се обръщение за специално внимание към хора в листите, които могат да уронят престижа на БСП. Ще искаме декларация от областните председатели, че кандидатите отговарят на изискванията за висок морален облик, защото често при компроматна война се вадят от гардеробите скелети, които се представят пред публиката, и заради това искаме този въпрос да бъде решен“, разясни лидерът на левицата.

Според него прави впечатление, че водачите на листите на ГЕРБ са познати лица.

„Доста къса скамейка, налагат се дублажи на водачите, а това затруднява активно да се участва в кампанията. Прави впечатление, че са само стари имена с малки изключения, хората ги познават добре, знаят какво са си свършили“, иронично подметна Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: БСПмихаил миковлисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
normalen преди 9 години
NE BIVA MISHE DA SE ZLOUPOTREBIAVA S CASHKATA IZPILA TI AKALA ,NO TAKA E PO DOBRE ZA BOIKO TOI OBICA SLABI KONKURENTI ZA DA IZGLEGDA SILEN UMEN I GOLIAM,TOI TEZI KACESTVA GI NIAMA.SLABA BSP>PECELI GERB>GUBI BALGARIA.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИКОВ ,ВИДЯХМЕ ВИ КАКВО МОЖЕТЕ А СЕГА ПАК СЕ НАТИСКАТЕ ДА УПРАВЯВАТЕ.ТОВА Е НАГЛОСТ.С КАКВО ЛИЦЕ СЕ ПОКАЗВАШ КАТО СЕ ПРОВАЛИХТЕ ВЪВ ВСИЧКО.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посещавайте повече театри,библиотеки и културни мероприятия..Четете книги,разхождайте се сред природата,усетете връзката си с нея,засявайте дръвчета,обогатете вътрешният си свят,така и света около вас..
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен6Скамейката дълга, ама пейката къса.
13
4
 
5
 
! Отговори
Мазохист преди 9 години
Искам Станишко пак да бъде мин. председател, щото е на-добрия от всички леви!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че са ***. Тия 22,7% от афис ще са им сбора от три поредни избори. *** ще им коства поне 120 хил. загубени в югоизтока.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мазохист дето искал комундерите пак да фалират БГ-то.БГ-то от фалита не се е изправило още. Лежи си ничком и няма изгледи да стане на крака.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати смешковците, били залагали на икономисти, ами те за последните 27 години цели 4-ри пъти бяха на власт и 4-ри пъти фалираха държавата - празно няма, като последния път даже успяха да го направят за само 1 година и 2 месеца! Машалла маладци!
9
1
 
14
 
! Отговори
Бай Цало преди 9 години
Същите гейове
8
3
 
6
 
! Отговори
Мазохист преди 9 години
Аз ще гласувам пак за комунистите, защото искам да ни фалират за 5-ти път! Мухахахахахахаха, атакаааааа акакакакака!
7
0
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Комунистите направиха правилния избор... - никой друг не може да продължи святото дело на дрОгаря Серж... - да довърши столетницата и да я прати в небитието...
6
0
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Хайде сега другари,може и кренвирши да получите.
5
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Оставете късата скамейка на Борисов,той знае как се играе и с малко спортисти.Ами вижте вашите 30-40 места как ще ги подредите,че голямо боричкане пада кой от наглеците да е най-отпред.В Благоевград го не щат,ама и този най-отгоре."уронване на престижа","компроматна война","гардеробни скелети","морален облик"...С кого ще водите компроматната война? Честни избори?Мислете,мислете преди 5 октомври за кого ще дадете гласа си .Че на тези вече и 4 % ще са им много.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте с най- дългата скамейка и все падате
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Длугаи длугаки... хлъц... уапот даден уапот пиет!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предишните икономисти на БСП я докараха до под крушата, а новите сигурно ще ни забият в дънера!
1
0
 
21
 
! Отговори
Лени-н преди 9 години
Докато не се разграничиш от Станишев и неговата клика - Мая, Кутев, и т.н. никой няма да те вземе на сериозно, камарад! Изгони милионерите от ръководството и работата може и да потръгне. Сега - тц.