Не сме изоставили хората в Мизия, увери Близнашки

Почти всички са получили еднократната си помощ от 325 лв.
Обновена: 27 авг 2014 14:04 | 27 авг 2014 12:40, Веселина Йорданова
67
Не сме изоставили хората в Мизия, увери Близнашки
Снимка: архив, Булфото

Действахме енергично за Мизия, беше категоричен служебният премиер Георги Близнашки в отговор на протестите на местните хора, пострадали от наводнението, че трябва да има по-бързи действия преди зимата.

Близнашки подчерта, че категорично не приема изявления, че бедстващите в Мизия няма да участват в изборите, и ги призова да упражнят правото си на глас и да дадат пример на останалите.

Още по темата
Не сме изоставили тези хора, но това е процес, не можем да решим тези въпроси изведнъж, подчерта Близнашки. Той припомни, че бяха отпуснати авансово 1 млн. лева от МС и че призова за солидарност с пострадалите.

Оценяването на щетите в Мизия се извършва бавно, а без оценката Комисията по бедствия към МС не може да окаже помощ, посочи и вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той заяви, че по информация от местните социални служби почти всички хора, които имат право на еднократната помощ от 325 лв., са я получили.

Единичните случаи, в които помощта не е получена, са на хора, които не живеят постоянно там, но по време на бедствието са се намирали в Мизия. Проверява се дали отговарят на условията за получаване на помощта.

Има проблем с извозването на отпадъците от разрушените къщи. По думите на Христосков МТСП е осигурило работници, но трябва и техника и организация за извозването на отпадъците.

„Другото искане – веднага да бъдат посочени виновниците, с това се занимават прокуратурата и следствието и без приключването на този процес не можем да дадем точен отговор“, допълни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Теоретично погледнато ако хората си бяха застраховали имуществото и застрахователите им изплатят щетата, то при наличието на виновен за станалото /а виновни са държавните служби, отговарящи за речни корита и язовири/, застрахователя е в правото си да търси покриване на разходите си от виновния, в случая държавата.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сме изоставили хората в Мизия, увери Близнашки,, мислим за тях всеки път когато се храним и се чукаме за НАЗДРАВЕ и най вече когато заспим......Аз Близнашки ще бъда до вас ако Европа случайно реши да ви помогне,, някой трябва да разпределя.....
56
1
 
13
 
! Отговори
Доброволка преди 9 години
Пълни глупости! Бях от петък до неделя в Мизия, като доброволец, заедно с дъщеря ми - на 13 години. Нищо организирано от държавата не се случва там. Хората са ръба. Всеки ден погребват поне двама човека. Мизерията е неописуема. *** (целият живот на хората) са на улицата, изнесени от ДОБРОВОЛЦИ, но няма кой да ги извози от там. Трябва да си платят на частна фирма, но не всеки може да си го позволи. Ако не са хора, като Добрин Петков от "Народна Гражданска Защита", няма кой да помогне ...
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Чудно!Neznam kak se izkazvash taka? Zapoznat li si s tova dali horata koito nesa postradali sa pomagali ili ne? Zashtoto az sam zapoznata i sam ot Miziq. Ne sam ot zasegnatite. Zanesh li che moite roditeli sabraha novite si drehi ot garderoba i gi zanesoha na horata nastaneni v detskata gradina, znaesh li che bratovchet mi 1 sedmica beshe dobrovolec i razchistva kashtite na priqtelite ni, znaesh li che dadohme kashtata si na hora na koito padna tqhnata za da jiveqt v nashata kashta.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега пърхат и се надпреварват да предлагат Кристалина, а тя реално нищо не направи за собствената си страна. Искат да са там за да лапат, но не и да работят.
53
1
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Чл.7.Държавата отговаря за вреди причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица."-Конституция на РБЗа малките язовири-"Държавата е напълно абдикирала от поддръжката,осигуряването на финансови средства за ремонт и рехабилитация на съоръженията.Общините практически не разполагат със собствени средства за нормална експлоатация на язовирите.Разрушените напоителни системи и помпени станции правят невъзможно подаването на вода за напояване на прилежащите площи"-2012
52
1
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
има начин, ако не се смятаа само Мизия,, а всички наводнени градове-и Добрич , и варна, и други села във Врачанско
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина каза, че ако щетите са над 40 милиона евро, тогава ще помага. В България няма как в град като Мизия да изкарат щетите толкова. За жалост - ЕС както винаги помага на другите, не на България.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 53 МНОГО СИ ПРАВ , И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ , НО В БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ ХОРА НЯМА ДА НАПРАВЯТ ТОВА ДОБРО
49
1
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
до 49-и ромите от Аспарухово са без дом. Как предлагаш да се реши въпроса в Аспарухово и в Мизия-по еднакъв начин, по различен начин?
48
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Държавата е длъжница на хората от Мизия , факт ! Но аз се чудя защо не бръкнат в тежките си кесии "екземпляри" като Славчо Трифонов , Гришата , бургаския Васко от Правец , въглищарския "труженик" Ковачки , Черепа , братята-левенти Диневи , свинаря Гергов от Пловдив , газовика Сашо Дончев , важний Прокопий-Иво , старозагорската "тиха" стъпка Банев-а , "гальовната" туристическа хиена Шулева , "свети" Стефан Софиянски храбрий , вечно младата Иванова Лили и други достойни "люде" български !! ....
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ДА ВЗЕМЕ ЧЕ НАПРАВИ НЕЩО НАЙ СЕТНА ЗА ТАЗИ НЕЙНА РОДИНА ,
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не е отговорна държавата? Всеки политик и всеки държавен служител е отговорен, защото представлява държавата и участва в управлението й.Много ви е лесно на вас с липсата на отговорност!НЯМА ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, твърде добре познавам системата.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сте ги забравили , за изборите ще има размърдване,боко ще открива къщи,че не знаят хората да ва запукат с лопати и крки,парите във държавата са и техни,ще се правите на газари с парите и труда на хората,***,не сте попаднали,ей пак казвам не сте попаднали на човек,ще ви взема здравето,ако не убия някой от вас с лопатата пък на
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХОРАТА СА БЕЗ ДОМ , ТОВА Е ИСТИНА , И НЕКА БЪДЕМ БЪЛГАРИ И ДАСИ ПОМАГАМИ , АВИНОВНИТЕ ЗА ТОВА ЧУДО ДАСИ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕТО , АКО ИМА ПРАВОСЪДИЕ ДЕ
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти говориш глупости момиче. Държавата не е субект ,който може да разрушава или носи вина... А ако конретно физическо лице ти е виновно-го съди. Пак не отговаря държавата. Или си търси ззастраховката вандализъм.
42
10
 
3
 
! Отговори
Чудно! преди 9 години
Тези от Мизия, действително много пострадаха.Не мога да си обясня, защо няма един АМА ЕДИН човек от Мизия които да е отишъл да помага като доброволец.Тези които не са пострадали, какво те направиха за свойте съграждани -- НИЩО.Та преди да искаш и да плачеш и да се тръшкаш, опитай се да свършиш нещо.Така е в България. Забелязали ли сте, че тези които не плащат никакви данъци, те са тези които най-много се оплакват, че държавата не прави достатъчно за тях.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i s 325 lv ministar4o ko praim,horata nqma kade da spqt a vie mi sa hvalite 4e ste razdalili 325 lv.UJAS!!!!!!!
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости говориш момче!Държавата ще ми разруши имота, но тя всъщност не е виновна горката! Ангел небесен, не държава!!!Застраховането е *** измислица на западната цивилизация, благодарение на която няколко лица живеят в пълен разкош. Очевидно не си от тях, не разбирам защо ги защитаваш.
39
5
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Ако има умишлено нанесени вреди-има си застраховка вандализъм. точно това покрива. Втори вариант-съдиш лицето, което твърдиш,че е виновно. Държавата не дължи нищо да плаща. Всеки сам си отговаря за имуществото.