Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет

Борисов ще има около 100 депутати, БСП - около 50, изчисли "Галъп"
Обновена: 23 сеп 2014 12:41 | 23 сеп 2014 10:00,
255
Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет
Снимка: архив Булфото

Още около 200 000 гласа ще са нужни на ГЕРБ, за да има шанс да състави самостоятелно правителство след изборите. Това изчисли социологът от „Галъп“ Първан Симеонов пред „Нова телевизия“.

Преди ден агенцията обяви резултатите от новото си проучване за вота на 5 октомври. Според данните за ГЕРБ биха гласували 35,9%, за БСП – 18,3%, за ДПС - 14,2%, за ББЦ - 5,8%, за Реформаторския блок – 5,6%, за Патриотичния фронт - 4,9%, за АБВ - 3,6%, за "Атака" – 3,4%.

Още по темата

При избирателна активност от 3,4 млн. души това означава, че ГЕРБ ще имат 100 депутати, изчисли Симеонов. БСП ще вкарат около и над 50, около 40 ще са народните представители на ДПС. Малките партии, които влязат, ще имат около 15-ина депутати, каза още социологът.

Според Симеонов има и друг вариант ГЕРБ да събере гласове за самостоятелно правителство  - ако някоя от малките партии не влезе. Той прогнозира, че не е изключено до края на изборите партията на Борисов да успее да мобилизира още от симпатизантите си да гласуват за нея. За БСП това е малко вероятно, защото нейните избиратели са твърдо ядро. Ръст в процентите е възможен и за ДПС, смята Симеонов, защото за движението ще има масиран вот от чужбина.

ББЦ и Реформаторският блок се движат в пакет с еднаква подкрепа, коментира още социологът. При Патриотичния фронт пък се наблюдавало нарастване.

Първан Симеонов коментира и данните на проучването, според които въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, лидерът й Борисов не е желан за премиер. Това се дължи на факта, че резултатът на въпроса за бъдещия премиер е на база на 100% от избирателите, а за подкрепата за ГЕРБ – на базата на 3,4 млн. души, които според социолозите ще гласуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
6
 
15
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Ха да го видим сега Бойко! Много добре помня как говореше, че ще върне мандата ако няма пълно мнозинство. Май е видял новите проучвания и е разбрал, че опита за изнудване и сплашване на народа не мина.
185
5
 
8
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
РБ потъват. Ще излезе прав Костов за кукувицата Кунева. Ама защо Радан я пусна в гнездото изобщо? Или са *** всичките, или много успешно провеждат плана за убиване на дясната идея в България. През 1990г. СДС събра половин милион на митинга си, сега и на сто човека ще се радват.
184
6
 
11
 
! Отговори
Георги преди 9 години
В Парламента трябва да пратим интелигентни хора, затова ще гласувам за БСП. Маймуни като гербавите няма нужда да набутваме, да си ходят в зоопарка, начело с бате Бабуин Банкянски.
183
4
 
14
 
! Отговори
локи преди 9 години
Целия народ ще скочи и ще изгони Тиквата, този път и месец няма да изкара.
182
4
 
9
 
! Отговори
Red Devill преди 9 години
Ako GERB doidat na vlast ni 4aka 8 miliarda dylg, 30 procenta poskypvane na toka, zamrazqvane na pensii, zaplati, spirane na razpla6taniq s biznesa, represii, policei6tina i glad!!!!!Mislete i ne se podvexdajte po PR manipolaciite na Bojko!!!!!!!! Nomer 22 e alternativata!!!!
181
3
 
4
 
! Отговори
Спиро преди 9 години
9
180
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените шамани от Галъп започнаха със заклинанията :)Като се вземе предвид, че прогнозираха победа на *** на евроизборите, спокойно може да се предположи двоен резултат за ГЕРБ и около 8-10% за бсп.Айде кутевите *** да почват да блъскат минуси :)
179
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЗдравкоДобре е да знаеш, че по-голямата част от народа е разумен и не иска Бойко за премиертова сам ли го измисли или го копира от листчето на кутев?
178
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФотевС кой акъл народа би гласувал за ГРОБ?а за червените *** ли да гласува? Или за мутанта бареков?
177
4
 
5
 
! Отговори
Ангел до 206 преди 9 години
Аз като симпатизант на ГЕРБ се радвам на уместния ти коментар.Нека никой не гледа тези социолози които ни предричат лесна победа.Нека всички ние отидем до урните на 5-ти октомври с чувството че наистина може да вземем под 25%, нека всички сме мобилизирани до край без да се отпускаме,само тогава може да се стигне до пълна победа!!!
176
1
 
10
 
! Отговори
ivza преди 9 години
Боже,от сърце те моля-спри ги тези социолози да не мътят главите на изстрадалите българи.Насочи ги някъде другаде.Направи така,че всеки да мисли със собственият си мозък, да не слуша когото и да е от която и да е партия.Видяхме ги колко струват за 25 години всички.ГЕРБ щял да спечели,но не искали ББ за премиер.Ами тогава той за какво се натиска,а и защо искате ГЕРБ да спечели,няма логика, да не казвам смисъл.Боже,накарай всеки да мисли за България,а не за отделна партия.Дано пребъде България.
175
14
 
6
 
! Отговори
Приближен на Ц.В. преди 9 години
Хора!!! моля ви подкрепете ГЕРБ и ще разберете от Цветан Василев цялата истина за ДПС, Пеевски,Бареков ,Станишев и Орешарски, всичките им престъпни схеми което ще сложи край завинаги на техните партий които измъчиха България 25 години .Разкритията ще са грандиозни но те могат да видят бял свят само при управление на ГЕРБ. Василев беше с тях в калта участваше в схемите им и много скоро ще разкрие неща от които ще потръпнете.Но това може да се случи само при управление на ГЕРБ
174
5
 
20
 
! Отговори
Gi преди 9 години
Бойко Българомразеца го намразих, когато каза по телевизията в пряко предаване, в отговор на въпрос на една жена, която го пита как да живеят с мъжа си и с двете си деца, след като тя взема 300, а той 350 лева на месец - да сте мислили като сте ги правили тези деца !!!!!!- Бойко Българомразец. Ей това мисли той за народа, каза го първично и без да се замисли, всичко друго, което ви казва след това са лъжи, популизъм и демагогия.
173
4
 
14
 
! Отговори
Фотев преди 9 години
С кой акъл народа би гласувал за ГРОБ? За пет стотинки работа не свършиха, ама се редяха за заплати цялата шайка. Срам за България е, че тази мутра е била в Парламента.
172
3
 
19
 
! Отговори
Здравко преди 9 години
Добре е да знаеш, че по-голямата част от народа е разумен и не иска Бойко за премиер
171
2
 
17
 
! Отговори
Любо преди 9 години
Боко и хиените му няма да получат и половината от предвидения от платените от тях агенции вот, ако не фалшифицират изборите както са правели винаги досега
170
0
 
11
 
! Отговори
Велко преди 9 години
Сименов направи на страната много лоша услуга като сметна колко гласа още трябват на Бойко, за да има пълно мнозинство, което да му позволи да закопае цялата ни икономика. Никой в ГЕРБ не е достатъчно кадърен, че да може да смята, но за сметка на това всеки от тях има талант да фалшифицира избори...
169
0
 
9
 
! Отговори
джо преди 9 години
Много е напреднала днешната социология, успява да включи в прогнозите и пуснатите от ГЕРП фалшиви гласове! Май не са питали хората какво мислят, а са се обърнали директно към Цецо Подлецо.
168
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гласуват ли под 50% от българите, значи не може да има легитимно правителство. технически може и да си спретнат някаква коалицийка или менте-групичка, но няма да изкара особено дълго. става дума за морал- нещо което политиците в България не разбират. ако над 50% от хората не харесват нито един от кандидатите, в нормалните държави тези кандидати си събират парцалките и излизат от политиката. в другите държави това става с камъни и 'дърве'.