Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник

Три жени започват разговорите, Борисов влиза накрая
Обновена: 7 окт 2014 16:14 | 7 окт 2014 13:43,
147
Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ започва преговорите за кабинет в понеделник. Разговорите ще се водят в парламента, поотделно с всяка от партиите в него. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Решението е взела Изпълнителната комисия на партията.

Още по темата
Преговорите ще продължат цялата седмица – в седем последователни дни според големината на формацията. Въпреки заявката на Борисов лично да участва в разговорите, това няма да стане веднага.

Преговорите ще се проведат на два етапа. Първият ще се води от три жени – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

След края на разговорите с всички формации ще има втори тур консултации. В него от името на ГЕРБ ще се включи Бойко Борисов.

Казаното на срещите ще се стенографира, а след тях формациите ще дават изявления пред медиите, обявиха още от ГЕРБ.

„Първото, с което бихме се захванали, ако имаме кабинет, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата“. Това пък каза Бойко Борисов пред ръководството на КРИБ, с които се срещна в централата на партията.

Пред организацията лидерът на ГЕРБ съобщи, че преговорите за съставяне на правителство ще се водят около съгласие за управленски принципи и политики.

По-рано днес Борисов обяви в интервю пред в. "Преса", че е готов да даде министерски постове на другите партии, ако споделят отговорността за определени политики.

Той дори даде пример, че може да предложи отбраната на БСП, а образованието на "хората на Кунева".

Междувременно Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще търси широко мнозинство за подкрепа на правителство с премиер Борисов.

Той беше категоричен, че коалиция с БСП и ДПС няма да се прави и дори обеща, че ако само ДПС дадат подкрепа за кабинет, ГЕРБ ще се откажат от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаш проблем Боко Мутрев, сатанизираният Орешарски ти остави 9 млрд лева фискален резерв.Сигурно вече си научил разликата между ''фиск'' и'' фикс''. Харчи на воля, асфалтирай цялата страна и псувай Станишев.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Феномен 9/9 застигна ГЕРБ и пренареди листите"Ха-Ха-ХаТези бяха с виШутУ.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха да видим сега с кой ще се съешават вашите избраници та да мислите друг път като ги избирате.
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане защо парите на високоинтелигентния ви блок са в КТБ. Това каза ли го на избирателите като си толкова честен!
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
84Ама не сме леки, тежим,въпреки, че сме само засега 51%, даже ужасно ви тежим, пяна ви избива по устата, даже КРЕЩИТЕ КАТО ОБЕЗУМЕЛИ!А вашата кауза е пред очите ни - 8 боклучиви партии и коалиции! Всяка велика, всяка с космически измерения!
68
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Борисов е толкова нервен,толкова избухлив че не може да преговаря.Не виждате ли как дава интервюта единствено сам в студиото,а журналистите не смеят да му задават неудобни въпроси-я не е по неговата ще стане и ще набие някого,но това преднамерено се крие от народа.Той трябва да е усмихнат,непринуден и спокоен,това искат пиарите му.Я го настъпете за нещо което не е по неговата и му гледайте сеира смях в залата.
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Негласувал ВСЪЩНОСТ МИСЛЯ ЧЕ ТИ ГРЕШИШ, НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! БЕЗСМИСЛЕНО Е ДА СЕ СПОРИ С НЯКОЙ, КОЙТО ИМА ЗА КАУЗА АПАТИЯТА! ТРУДНО СЕ ПРАВИ НЕЩО С ЧОВЕК, НА КОЙТО МУ Е ВСЕ ЕДНО! ДАЖЕ И ТУРЦИТЕ СА ПО ДОБРИ ОТ ТАКИВА! ТЕ ПОНЕ ИМАТ НАИСТИНА НЕЩА, В КОИТО ВЯРВАТ! ВЪПРЕКИ ЧЕ ГИ ЛЪЖАТ, ПОНЕ ИМАТ ВЯРА! А ТАКИВА КАТО ТЕБ НЯМАТ! ИНАЧЕ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ СЕ ГОРДЕЕШ С ЛЕВСКИ, БОТЕВ И Т.Н.! БОТЕВ ИМА ХУБАВА ПОЕЗИЯ, НАПИСАНА Е В ТВОЯ ЧЕСТ!
66
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Сега като видяхте как бай *** прави избори, ще видите как ще има Балканско надхитряване наседянката!Първи тур, втори тур, първи дубъл...втори дубъл...Борисов влиза накрая с най-силните карти и цака смело (както са го учили щатските му господари)!Така де, колко пари му дадоха за изборите - суха пара!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 НЕЩА ДАВАТ ПРЕДСТАВА ЗА БЕЗКРАЙНОСТТА СПОРЕД ЕДИН ВЕЛИК ЧОВЕК! ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ! АЗ ЛИЧНО БИХ ДОБАВИЛ И ТЕЗИ 51%, КОИТО СИ СТОЯХА У ДОМА В НЕДЕЛНИЯТ ДЕН И ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ПОСТЪПКАТА СИ СИ ПРИПИСВАТ НЯКАКВА КАУЗА! НЯМА СМИСЪЛ - ТОЛКОВА СТЕ ЛЕКИ, ЧЕ АКО БЯХТЕ БАЛОН, ЩЯХТЕ ДА ИЗЛЕТИТЕ В КОСМОСА!!!
64
1
 
1
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА С ТОВА... преди 9 години
...КОЙ БИЛ "БИВШ И КОЙ ..СЕГАШЕН", БЕ....!!!!ЛЕНИН , ДА НЕ Е ОТ ПРОЛЕТАРСКО СЕМЕЙСТВО ??!!!!/ Баща му е статски съветник на императора..//Сталин е бивш терорист/обирджия/ и монах!/ /Д.Вашингтон е бивш дървосекач// кап. Д.Кук е бивш пират/
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че лидрите не са в групите за преговори е много мъдро. Те изпитват неприязън един към друг и не биха се договорили лесно. Правителство ще има, не се притеснявайте. Сега само се пристрелват преди преговорите, нещо нормално за преговори за коалиция.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИТова ми прилича на нещо такова:Хеееееей, кой ми боядиса коня зелен!? А ти ли, бате Бойко!? Уфффффффф, дойдох да ти кажа, че е изсъхнал и...... може да го лакираш!Ха-ха!!!Приятно гледане на "Ах, тези муцуни!", щото българите, като одиха на кино, си купиха билети за тоя филм, а тия дето не одиха на кино, се надяват да гледат филма "Момчето си отива!"
61
1
 
10
 
! Отговори
дясно преди 9 години
А така, на изпит при Цецка. Тва ше е по драматично от ВИП брадър.
60
4
 
9
 
! Отговори
Негласувал преди 9 години
73В голяма грешка си! Преразпределят се само гласовете на гласувалите за партии, които не прескачат 4% бариера! Тази година са малко - само 6% се губят ,така да се каже!Миналата година бяха цели 25% пропилян и преразпреден вот! Затова миналата година ГЕРБ имаха 97 депутати със 100 хил. по-малко гласове от 2014 г., а сега - 84 мандата!А вие немрънкащите, неапатичните и напълносмислените какво сътворихте - НАЙ-ПРЕКРАСНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В БЪЛГАРСКАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ИСТОРИЯ! Радвайте му се!
59
1
 
7
 
! Отговори
Реален преди 9 години
Уйдормите почват.............
58
3
 
3
 
! Отговори
Сабята на Костов преди 9 години
Раданчо ще лае като мокър мръснобял пудел от външната страна на вратата, докато останалите преговарят на топло в къщата.
57
9
 
4
 
! Отговори
АЛО , РОДОЛЮБЕЦА... преди 9 години
....ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ОСВЕН ДА СЕ БОРЯТ СЪС ШИШЕТО И ДЕБЕЛИЯ *** НА ЖЕНА СИ ------ НЕМАТ ДУМАТА ...АМА ИЗОБЩО!ЩОМ ДОКАТО ДРУГИТЕ СА ГЛАСУВАЛИ --А ТИ СИ СЕ ДУПИЛ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА....ШЕ СИ ТРАЕШ!АМАН ОТ ВЪШКАРИ С ГОЛЕМИ УСТИ И ШИРОКИ ***!!!ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ИЗТРОПА У УСТИТЕ ИМ ---НЕМА ДА СЕ ЗАПУШАТ!!!
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам дали повечето от коментиращите са наясно, че Цецка Цачева е бивша комунистка, Цвъцко също, за Баш Бабаита няма какво да се коментира. Не разбирам защо плюете срещу ***.То е все една да плюете вашите.Объркани и заблудени люде, не разбрахте ли, че всичките са еднакви?
55
2
 
7
 
! Отговори
До един брой НЕгласу преди 9 години
До един брой НЕгласувал ВСЪЩНОСТ НЕ СИ ПОКАЗАЛ НИЩО, ОСВЕН АПАТИЯ - КАЗАЛ И НА ВСИЧКИ:ИДВАЙТЕ, ЗАСТАНАЛИ СМЕ В ЗАДНА ПОЗА! ТВОЯТ ГЛАС КАТО НЕГЛАСУВАЛ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ПРОПОРЦИОНАЛНО МЕЖДУ ВСИЧКИ ПАРТИИ С НАД 1%! ТАКА ТЕ ВЗЕМАТ СУБСИДИЯ! АКО БЕШЕ ПУСНАЛ ПРАЗНА БЮЛЕТИНА ГЛАСЪТ ТИ СЕ БРОИ ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН И ОТИВА В КОША! НО НЕ - ТИ СИ ГОРД, ИСКАШ ДА ПОКАЖЕШ НЕЩО НА НЯКОЙ, КОЙТО НЕ МУ ПУКА ЗА ТЕБ! ДОБРЕ, НО ПАК СИ ОСТАВАШ МРЪНКАЩ, АПАТИЧЕН И БЕЗСМИСЛЕН!!!!!
54
2
 
3
 
! Отговори
jo преди 9 години
и какво стана - 12 на 0 :d