Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник

Три жени започват разговорите, Борисов влиза накрая
Обновена: 7 окт 2014 16:14 | 7 окт 2014 13:43,
147
Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ започва преговорите за кабинет в понеделник. Разговорите ще се водят в парламента, поотделно с всяка от партиите в него. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Решението е взела Изпълнителната комисия на партията.

Още по темата
Преговорите ще продължат цялата седмица – в седем последователни дни според големината на формацията. Въпреки заявката на Борисов лично да участва в разговорите, това няма да стане веднага.

Преговорите ще се проведат на два етапа. Първият ще се води от три жени – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

След края на разговорите с всички формации ще има втори тур консултации. В него от името на ГЕРБ ще се включи Бойко Борисов.

Казаното на срещите ще се стенографира, а след тях формациите ще дават изявления пред медиите, обявиха още от ГЕРБ.

„Първото, с което бихме се захванали, ако имаме кабинет, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата“. Това пък каза Бойко Борисов пред ръководството на КРИБ, с които се срещна в централата на партията.

Пред организацията лидерът на ГЕРБ съобщи, че преговорите за съставяне на правителство ще се водят около съгласие за управленски принципи и политики.

По-рано днес Борисов обяви в интервю пред в. "Преса", че е готов да даде министерски постове на другите партии, ако споделят отговорността за определени политики.

Той дори даде пример, че може да предложи отбраната на БСП, а образованието на "хората на Кунева".

Междувременно Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще търси широко мнозинство за подкрепа на правителство с премиер Борисов.

Той беше категоричен, че коалиция с БСП и ДПС няма да се прави и дори обеща, че ако само ДПС дадат подкрепа за кабинет, ГЕРБ ще се откажат от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
55% от гласувалите за БСП са над 60 годишни. Какво да се коментира? В тая партия младото поколение е представено от Дърева и то не за друго, а защото е мома. Симов знае само да си играе с ***, а всеобщият любимец Момчи Неков пийва бири на Гран Плас
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клаудия Шифър слиза от Мерцедесо...хахахахахаТази ще ни управляваДа Ви е честито!!!
51
2
 
1
 
! Отговори
до 68 преди 9 години
добре шефе
50
4
 
8
 
! Отговори
xx преди 9 години
ГЕРБ АКО НЕ СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ПРОСТО ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ...
49
6
 
7
 
! Отговори
дедо йоцо преди 9 години
не се смейте на герб, a вижте резултатите на собствените си партии и се замислетеа който не е гласувал просто не му пука, това не е наказателен вот, а безотговорност
48
7
 
15
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
До до РОДОЛЮБИЕНе гласувах за да види Европа, че болшинството сме отвратени от купените избори!Следващият път ще гласувам за Сидеров (Господ здраве да му дава)!
47
11
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Бузлуджа *** като за последно. Вместо да се вгледат в полуразрушената си летяща чиния и да се опитат да я постигнат, бузлуджанци с пяна на уста зоват за революции и си мислят, че някой им обръща внимание. Оная Дърева я нема никва, Симов дрънка празни приказки за РБ, Станишко пикае с пикаещото момченце, Волгин отече. Сал Кадиев и оня Нидал изокаха, ама Бузлуджа са чугунени тикви, дай им Ленин и ги остави.
46
5
 
14
 
! Отговори
до РОДОЛЮБИЕ преди 9 години
ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ГЛАСУВАЛИ, ВСЪЩНОСТ НЕ ИСКАТ НИТО ГЕРБ, НИТО ОСТАНАЛИТЕ! И ЛОГИЧЕН Е ВЪПРОСЪТ КАКВО ТОЧНО ИСКАТ? ИЛИ КОГО? СПОРЕД МЕН НЕ ИСКАТ НИКОЙ И НИЩО! ОСВЕН ДА ГИ ОСТАВЯТ ДА СИ ПОРКАТ ДОМАШНАТА ШЛЬОКОВИЦА, ДА СЕ ИЗПЪВАТ НА ДИВАНА В МИЗЕРНАТА СИ ПАНЕЛКА И ДА СЕ ОПЛАКВАТ КОЛКО СА БЕДНИ! ТАКА ЧЕ КОМЕНТАРА ТИ Е ИЗЛИШЕН, БЕЗСМИСЛЕН И НАИВЕН! В ТЕЗИ ИЗБОРИ НЯМА ПЕЧЕЛЕЩИ И ГУБЕЩИ ПАРТИИ! ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ Е ЕТНИЧЕСКИЯТ БЪЛГАРИН! ЧЕСТИТО НА МРЪНКАЩИТЕ И НЕГЛАСУВАЛИТЕ! ГОРДЕЕТЕ ЛИ СЕ????!!!!
45
4
 
6
 
! Отговори
Нютон преди 9 години
БСП умре, а с тях и ГРОБ, нема кой да антагонизират, да живее Кант и Алигери!!Че останат само интересджиите и клиентелските фирмици и дори заблудените ГРОбарите ще прогледнат за екситенцията на материята !!!Времето е брутален добродетел !
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакви преговори с оня безмозъчния Радан! Да си ходи на село от дето го е взел Костов.
43
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Сега като видяхте как бай *** прави избори, ще видите как ще има Балканско надхитряване на седянката!Първи тур, втори тур, първи дубъл...втори дубъл...Борисов влиза накрая с най-силните карти и цака смело!
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
jeeeee - това са трите сестри и златната тиква - хахахахахаххахах
41
7
 
8
 
! Отговори
Да си дойде! преди 9 години
Къде е Станишев? Нещо се скри в Брюкселските коридори. Народа чака да излезе и да обяви гръмката съкрушителна победа над Герб!
40
6
 
18
 
! Отговори
РОДОЛЮБИЕ преди 9 години
НЕКА ГЕРБ ПРИ ПРЕГОВОРИТЕ НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ОТ 6 000 000 гласоподаватели само 1 000 000 ги иска! !!!!!! Такава е простата сметка! !!
39
13
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
ИМАМЕ ВСИЧКИ ШАНСОВЕ ДА УСПЕЕМ ДА НАПРАВИМ ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО!АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА Е НЕИЗБЕЖНА!ЮЖЕН ПОТОК --ВЕЧЕ НЕ Е АКУАЛЕН ЗА ЕВРОПА.МЕСТАН И ОТ ДПС --ИСКАТ РАЗКРИВАНЕ НА БАНКОВАТА ТАЙНА ЗА КТБ.ПРЕДСТОИ ОТВАРЯНЕТО И ..ВРЪЩАНЕТО НА ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ /..ТОВА ИСКАТ И ОТ ДПС/... МАЛКО ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ---И НАРОДА ЩЕ ИЗКАРА ЗИМАТА!НАПРОЛЕТ....МОЖЕ И НОВО ВНС , ДА СПРЕТНЕМ ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ!!ДАЙ БОЖЕ!!!!!!!!!!!!
38
4
 
5
 
! Отговори
То преди 9 години
То на калпавия ...й вълната му пречела. Та и вие, се криете зад полите на майките и жените си в къщи и ревете та задниците си дерете. Няма нищо по лошо от ***, мързелив и некадърен. Е, ПА КАТО СТЕ УМНИ СТАНЕТЕ И ОПРАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ. Само кусури търсите и си стоите в блатото.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както виждате нищо не е толкова спешно, нито пък е толкова страшно, безнадеждно и отчаяно! Нито бюджета, нито КТБ, нито каквото и да било!Спряха да ви страхуват!Изборите минаха! Сега се дели баницата!Вие, гласували и негласували - само гледате и попържате!
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези дни Бойко ще ни продаде на турците... Решил е , край!
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителство наистина ще има, за ужас на Костов.
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава новина, правителство ще има , България продължава напред, турците остават отвън , комунистите бавно но сигурно умират , квичащите продължават да ***....