БСП отива на преговорите с ГЕРБ с празна папка

На Националния съвет днес левицата ще мисли дали да има опорни точки
Обновена: 10 окт 2014 07:50 | 10 окт 2014 07:11, Анисия Иванова
60
БСП отива на преговорите с ГЕРБ с празна папка
Снимка БТА

БСП ще отиде на преговорите с ГЕРБ в понеделник с празна папка, пише в днешния си брой в. "24 часа". Това бе нагласата на членовете на червеното ръководство.

“Не отиваме да искаме, ГЕРБ ни кани да ни представи визията си за управлението. Отиваме да чуем какво искат, какви намерения имат”, обясни член на Изпълнителното бюро на партията.

Окончателното решение обаче ще бъде взето от Националния съвет на партията днес. Ако се прецени, ще бъдат изработени опорни точки и определени червените линии, за които БСП ще настоява, обясниха от “Позитано” 20.

До вчера социалистите нито бяха определили кой ще е в преговарящата група, нито бяха разписали с какъв мандат тя отива да разговаря.

“ГЕРБ подхождат несериозно - ако Борисов беше достатъчно загрижен, той щеше да предизвика лидерска среща. Защо не го направи, а праща женското трио”, попита висш социалист. На пленума днес червените ще се преброят колко са “за” коалиция с ГЕРБ и колко са категорично “против”. Все повече обаче стават мненията в ръководството, че този въпрос трябва да се реши чрез вътрешнопартиен референдум.

Слабият ни резултат предопредели този спор - ако бяхме вкарали в парламента над 55-60 депутати, тогава можеше да се обсъжда този въпрос. Сега нещата са далеч по-ясни - с 39 души какъв да си освен опозиция, обясни още след излизането на първите резултати от вота говорителят Атанас Мерджанов.

“Трябва да подкрепяме само правителство, което ще защитава интереса на онеправданите, на огромната част от българското население”, каза вчера членът на НС на БСП Явор Куюмджиев пред БНТ. Бе категоричен, че БСП няма да отстъпва за отмяната на плоския данък, увеличаването на пенсиите и доходите, майчинските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: БСПГЕРБпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Шаран Каракудев преди 9 години
Преди да идете на тая мила среща се изкъпете и напарфюмирайте ,че отдалече миришете на корупция , шуробаджанащина ,путинизъм,безхаберие ,алчност ,егоцентризъм и идете да се покаете в някой храм ,че много сте крали и лъгали и дано накрая мръсните ви души се очистят
40
0
 
5
 
! Отговори
Ние членовете преди 9 години
Уважаеми другари/*** дума/,идете на срещата с най-високо представителство и със сериозно разработени приоритети .Това го изискват интересите на българите!А за нивото на представителство на другите не мислете-за това мисли моят най-велик,трудолюбив,векове страдал ,мъдър български народ,който колкото повече живея повече заобичвам!"Народе,аз тебе всичко дадох!То малко бе,но толкоз имах!"И.Вазов
39
0
 
0
 
! Отговори
Teo преди 9 години
До Бостанджия :-)Te ромите не гласуваха този път :) Вземи прочети малко данни преди да пишеш простотии.
38
0
 
1
 
! Отговори
гроппп преди 9 години
да еСтолипиново добре, но има и Шекер махала, Хаджи Хасан махала и Арман махала.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При 45 хилядно Столипиново, сещате ли се как се става кмет на Пловдив?
36
4
 
2
 
! Отговори
Бостанджия :-) преди 9 години
ГЕРБ е етническа партия. За нея гласуват масово ромите (и за ДПС). Най-ромските градове в БГ са само с кметове на ГЕРБ - Видин, Лом, Пазарджик, Пловдив, Нова Загора, Сливен, а на сегашните избори ГЕРБ бие във всички тези градове с много.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 800000 избиратели роми, колко гласуваха, и кой победи...
34
2
 
2
 
! Отговори
ДО 40 преди 9 години
АКО СЕ МАХНЕ *** И КОРПОРАТИВЕН ВОТ ОТ ГРОП И МИНЕ КЪМ бкп И МЕСТАТА И РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СИ РАЗМЕНЯТ.Така че по-скромно към умните и красивите деветки :-)
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пак не разбралиВъпросът не е дали са жени, а че не са лидерите в партията.
32
1
 
5
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Нямат срам.Бойко ги бие постоянно и поставените от него условия трябва да се уважават.Щом е излъчил контактна група ,значи това е правилното .И лично да беше дошъл "на крак" пак щяха да са недоволни.
31
0
 
10
 
! Отговори
Еднорог преди 9 години
Каквито и да са - тези две български партии трябва да осъзнаят, че това им е последният шанс да се справят с най-големия проблем в българския политически живот - ДПС. Съединението прави силата и моментът за решителни действия в тази насока е дошъл. Единствено общият враг, в лицето на етническата партия (или даже корпорация) ДПС, може и трябва да послужи за обединение на лявото и дясното. При това с ясна цел - ограничаване на дупките в законите, от които се ползва ДПС по време на избори. Дано!
30
10
 
2
 
! Отговори
Simo преди 9 години
За пореден път се убедих, че ДПС е най-единната партия, не съжалявам, че дадох гласа си за Местан. Тия смешковци ни докараха до мизерията и нищетата.
29
2
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Отиват не само с празни папки, но и с празни глави!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Папката празна, но джобовете им пълни. Комунистическият акъл всичко може да роди. За комуниста род и Родина няма.
27
3
 
6
 
! Отговори
син преди 9 години
Ето тия две комунистически партийки, рожби на престъпната БКП някога са ни водили към развития си комунизъм-идиотизъм, отричали са религията, "загниващия капитализъм", унищожавали са умните хора по лагерите, докарали ни до клоаката не само на ЕС, но и в нормалния човешки свят. Днес се определят като демократични. Ето заради това ще си останем последната дупка на кавала и последните мизерници, други отзад просто няма. Само с патриотизъм на гол Г.З не става.
26
2
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
дуугауя михаиу миков може да е отишъл с празна папка, но в джоба му седи пълно шишенце мастичка, за да има да сръбне.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз искрено се надявам този път политиците да подходят с малко гордост, да се огледат и да видят, че са политици на нелогично най-бедната държава в Европа, при положение, че имаме всякакъв капацитет и потенциал да сме богати като Дания, Швейцария и прочее. Нека се стреснат малко, защото вече ни се присмива цял свят.
24
2
 
11
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
ОТНОВО ТАЯ МАЗНА, СМРАДЛИВА,УРОДЛИВА,КРАДЛИВА,МАРОДЕРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА *** СЕ Е УСТРЕМИЛА КЪМ ВЛАСТТА...
23
1
 
11
 
! Отговори
Левски преди 9 години
братя българи/ господа политици/Да се обединим веднъж за винаги в името на нашата мила родина и да покажем на света че България ще съществува и пребъде.
22
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Кога най-после ще престанете да мислите за собстветиге си *** и ще се опитате да нещо да подобрите в нещастната ни държавичка.Не се ли налапахте,колко още искате?