Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева

"Нестабилно управление е по-лошо от нови избори"
Обновена: 24 окт 2014 22:59 | 24 окт 2014 22:00, Веселина Йорданова
142
Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева
Цецка Цачева. Снимка: БТА

ГЕРБ все още е далеч от формулата на кабинета, заяви Цецка Цачева от партията.

Същевременно тя беше категорична, че успешен може да бъде само първият мандат, връчен от президента.

Още по темата
Според Цачева по-лошо от нови избори би било нестабилно управаление, което може да ни вкара в още по-дълбока криза.

„Към настоящия момент изобщо не е ставало дума още за разпределение на министерски кресла и на ресори“, подчерта тя в предаването „Панорама“ на БНТ.

Цачева посочи, че ако се налага, може да има трети рунд преговори, за да се състави правителство, иначе отиваме към избори.

От ГЕРБ очаквали Патриотичният фронт да споделят отговорността чрез участие в изпълнителната власт.
По думите й анализът в партията от последните часове сочел, че без такова участие "нещата към момента не изглеждат договорени, а по-скоро е вярно обратното".

Тя посочи, че подписването на програма за стабилно управление и подкрепа в парламента, но без участие в правителството, означава контролни функции върху изпълнителната власт, но без да се поема отговорността в управлението.

„От БСП категорично заявяват, че остават в опозиция. При положение, че от друга страна Реформаторският блок поставят също категорично условие – без левицата в един кабинет на споделена отговорност, разбирате колко е трудно да се постигне очакваната формула“, обясни тя.

Цачева допълни, че ГЕРБ и Реформаторите имат сходни мнения за политиките и приоритетите пред бъдещото правителство, но напомни, че ДПС заяви подкрепа на правителство на малцинството, което да не е коалиционно.

Може би най-силното е правителството на споделената политическа отговорност, смята Дора Янкова от БСП.

Според нея преговорите са очертали дясноцентристко управление, като на втория тур се е оказало, че отиваме към програмно правителство.

В дясноцентристко управление ние няма как да участваме, коментира Янкова, според която е необходимо да има силна лява партия, която да бъде опозиция и това е отредил избирателят за БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
мома преди 9 години
Назад, назад моме Цецке, назад към забвение.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ можеше да се договарят за коалиция още през август и сега да не губят ценно време на народа а просто да са подали вече оставки като са неспособни и нови избори. Вместо това Борисов и Плевнелиев протакат вече 3 седмици.
28
1
 
7
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Глупавите Артисти сами се издават: "Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева"Какво ни казва Артистката в най-големия и гледан национален цирк:- понеже ЗНАМ каква е формулата, фазата на представлението е далеч от тази ,при която артистите ще сформират правителство.В противен случай, ако не знаеше "формулата", нямаше как да знае, колко точно са далеч сега от нея!Според мен - след като БНБ отнеме лиценза на КТБ, ще се наредят от самосебе си, но ВЕЧЕ БЕЗ ТЕ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за КТБ!
27
1
 
2
 
! Отговори
формуля$ал преди 9 години
Местя.....
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е,че на Майдана са малко българите.Болна е фантазията на света какво можем толкова Българи на едно място!Особено ако си е нашата страна!!!!Жалко за децата ни....:((((
25
1
 
7
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
С правителство или без правителство е все тая!Българските кръвопиъци продължават до крадат и да вдигат цените!Е ДОКОГА ЩЕ ГИ ТРАЕМЕ БРЕ ПИСАРУШКИ???????
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОГАТО АТАКА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ ЩЕ ВИ ПОВЯРВАМ,ВСИЧКО ДРУГО Е ИГРА С ПУБЛИКАТА,НА АТАКА И СЕ ПОЛАГАЛО СУБСИДИЯ,АМИ ОТКАЖЕТЕ Я БЕ ПАТРИОТИ ,ДАЙТЕ ПРИМЕР НА ОСТАНАЛИТЕ,НЕ САМО ДА КРАДЕТЕ ИДЕ И ДА ПРИПИСВАТЕ КНИГИ И МНЕНИЯ,РАЗБЕРЕТЕ ,ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ НЕ Е АТАКА,НЯМА ,НЯМА ПО СИЛЕН ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,НЕ РЕВНУВАЙТЕ,ВИЕ НЯМАТЕ СИЛАТА И ВОЛЯТА ЗА ПРОМЯНА
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ е инфраструктура на окупатора и колонизатора САЩ.. И шпионска мрежа на ЦРУ.. Пазете се от ГЕРБ те са като Джихадистите от ИД и Фашистите в Украйна.. Но Този път САЩ и ЦРУ ще настъпят мотиката.. Смърт на САЩ..
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ситуацията е революционна. Абе няма ли кой да ни купи?
21
1
 
9
 
! Отговори
Байо преди 9 години
Майдана ще играе ми се вижда и кой остане
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОРИСОВ САМ СИ ЗАБИ НОЖА. СЕГАШНАТА ПОЛОЖЕНИЕ В СТРАНАТА СЕ НАРИЧА "ОТМЪЩЕНИЕТО НА СТАНИШЕВ". ТО НЕ БЯХА ЗЛОСТНИ ПРИКАЗКИ ПО НЕГОВ И НА СЕМЕЙСТВОТО МУ АДРЕС, ТО НЕ БЯХА ЗАКАНИ. ОТДАВНА ПРЕДУПРЕДИХ, ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН. И ТОЙ ДОЙДЕ. ПАК ЩЕ ОПЪВА ЖИЛИЦИ НАРОДЕЦА, А И БАНКА КТБ ИМА ДА ОЗДРАВЯВА.
19
1
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
"Далече сме от формулата за кабинета"... каза Цачева и изпи една Каменица на екс, след което отхапа парче маркуч, и замляска с наслада.
18
4
 
9
 
! Отговори
Артемиос Вентурис Ру преди 9 години
Ако някой си въобразява, че с избори и протести ще промени нещо, значи е готов за Карлуково.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според Цачева по-лошо от нови избори би било нестабилно управаление" - то след нови избори пак ще е същото ,другарко!Проблема е във Вас,ЛЪЖЛИВИТЕ И КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ!!!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май,че ГЕРБ ще се се съгласят да управляват най вече с негласната подкрепа на ДПС.По късно и ще "пристанат" на Местан-Доган.Иначе няма как да управляват стабилно и за по-дълго.Ако не се получи дослука с ДПС ще се ходи на нови избори.И тогава пак ще се опре до ДПС.Докато ГЕРБ,БСП,Реформатори и т.н не престанат да виждат в другия само враг и виновник за всичко преди тях,докато Борисов не се смири истински,както сам призовава,и не престане да се смята за единствен по-по-най и месия,няма как ДПС да не е основен фактор и балансьор във всяко следващо правителство.
15
2
 
10
 
! Отговори
през детектора преди 9 години
Другарката Цачева трябва да я прекарат през детектора на лъжата.
14
2
 
6
 
! Отговори
убавата Цецка преди 9 години
Далеч съм от кабинета, рече убавата Цецка.
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВИЕ ОТ АТАКА СТЕ БИТА ТУРСКА КАРТА,СВЕТА СЪС ВАС НЕ СВЪРШВА,ВИЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ,ВИЕ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НА БЕДНИ И БОЛНИ,ВРЕМЕТО ВИ ИЗТЕЧЕ,03,11,2014 НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ,В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Коледа 2в1 !!! ИЗбори за Президент и Избори за Парламент !!!
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Волен му биха дузпата от всякъде, дори руснаците не го подкрепиха защото го виждат че е суетно и продажно ***. За него гласувата *** които ги има навсякъде 1-2 процента и много бедни и отчаяни хора които се хванаха на популизма му за 1000 лева заплати и 500 лева пенсии. Ако ситуацията в България е нормална партия като Атака никога няма да съществува, няма нищо общо с парти като Фронт Национал във Франция, никой не го иска лудия *** Волен който е като ветропоказател.