НС освободи зам.-шеф на КФН, подал оставка по лични причини

Кадиев: Николай Попов напуска заради несъгласие със ставащото там
Обновена: 12 ное 2014 11:21 | 12 ное 2014 11:18,
8
НС освободи зам.-шеф на КФН, подал оставка по лични причини
Снимка: архив, БТА

Парламентът освободи зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Николай Попов, който вчера подаде оставка по лични причини.

Той беше освободен с 97 гласа „за“, 17 „против“ и 23 „“въздържал се“. От ГЕРБ 59 депутати бяха „за“ и 1 се въздържа. Депутатите от ДПС също гласуваха единно „за“.

Николай Попов напуска заради несъгласие със ставащото там, коментира оставката по време на дебатите депутатът от БСП Георги Кадиев

„Тя умишлено е без мотиви, защото Попов показва несъгласие с това, което става в Комисията“, каза той. Кадиев поиска подалият оставка да бъде изслушан от депутатите. Според него и председателят на КФН Стоян Мавродиев трябва да говори пред Народното събрание, за да каже какво се случва.

Искането му обаче беше отхвърлено от мнозинството.
В подкрепа на решението на Попов да се оттегли от КФН се изказа бившият финансов министър, а сега депутат от ДПС Петър Чобанов. Той обясни, че след оттеглянето му в комисията вероятно ще се работи по-спокойно. Чобанов призова и да се повдигне въпросът какви решения е защитавал Попов.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов също подкрепи оставката на Попов. Той попита БСП къде са били, когато са летели оставки в сектор „Сигурност“ на качествени и стойностни хора.

Кадиев отвърна, че Попов също е много качествен човек, от оттеглянето на който българската администрация може да загуби. Според депутата върху Попов е оказан натиск. „Защо КФН тотално пропусна КТБ?”, попита Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
пояснение преди 9 години
До ?!? Попов не отговаряше ли за капиталовите пазари , а друг отговаря за банките ,не размивайте вината на Стоян Мавродиев ,който е тясно свързан с Брендо
6
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Този ПОПОВ, трябва да ходи в затвора за престъпното си бездеиствие когато са източили КТБ. Още един изедник от БСП, запомнете го тоя рано или късно ще отговаря за това! Комисията за финансов надзор е една от отговорните институции в държавата, Цацаров все няма да е!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КФН е хранилка за добри службици на близки до ДПС и ГЕРБ както беше и с финансовия министър Чобанов, който като директор на КФН допусна пирамидата КТБ.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалистът милионер - несъвместими понятия - отново заговори за морални принципи! Щеше да е смешно, ако не беше жалко!
3
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
По интерения въпрос е защо KPMG не са или във фалит, или по съдебни дела да доказват, че не са камили.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 240 депутати само 137 ли са били на работа?Останалите къде са?Или те са на работа само когато си получават фиша за заплатата и безотчетните пари в плик за други разходи.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадиев, за КФН не знам, ама защо КПМГ ги изпуснаха? Заедно със Дос Спиритос Сантос.... Явно нещо в КПМГ СМЪРДИ!