МВР шефът: Връщаме камерите на пътя!

В момента на склад се държат 148 мобилни устройства
Обновена: 30 ное 2014 14:18 | 30 ное 2014 14:12,
29
МВР шефът: Връщаме камерите на пътя!
Веселин Вучков. Снимка: Dnes.bg

МВР връща мобилните камери на пътя. Това стана ясно от изказване на вътрешния министър Веселин Вучков в Пловдив, предаде репортер на Dnes.bg.

 „Най-важното предизвикателство пред нас е да променим Закона за движение по пътищата, така че да отговаря на тълкувателното решение на Върховния административен съд, тоест да допуснем законно използване на мобилните камери за електронен фиш”, каза Вучков.

Той съобщи, че в момента на склад се държат 148 мобилни устройства, като това на практика са 148 патрула.

„Като ги увеличим с още 150, така няма да имаме нужда от патрули на „Пътна полиция” за ограничаване на скоростта”, каза вътрешният министър.

По думите на МВР-шефа планът за реформи в министерството е изцяло обвързан с това как ще изглежда бюджетът на МВР за 2015 година.

Полицията готви допълнителна охрана и около клоновете на банките, които от 4 декември ще изплащат гарантираните влогове от КТБ.

„Не е необходимо още в първия ден, седмица или месец гражданите да се втурват да си теглят депозитите, но очевидно струпването на много хора, които изтеглят 200 хиляди лева в брой, създава благоприятни условия за извършване на престъпление”, каза още министър Вучков.

Той уточни, че са взети превантивни мерки, за да не се случи суматоха и да се избегнат обири.

МВР-шефът присъства на презентация за видеонаблюдение в селата на община Марица. На нея стана ясно, че благодарение на камерите битовата престъпност е намаляла значително.

На въпрос дали трябва да се поставят камери за видеонаблюдение на местата за проповядване на радикален ислям, министърът отговори така: „Не мога да кажа дали на местата, където се наблюдава проповядване на радикален ислям, ще се поставят камери за видеонаблюдение, по-скоро тук става дума за противодействие на конвенционалната масова престъпност, която бележи ръст в последните години”, каза Веселин Вучков.

Скоро камери ще бъдат монтирани и в малките населени места в районите на Пловдив, Варна и Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управлявайте колите си с усмивка, не притискайте колите отпред, спазвайте ограниченията, не бъдете нервни, ако сгрешите махнете с ръка за извинение, съобразявайте се със скоростта на колоната, с пътната настилка....не е толкова трудно! Малко интелигентност и добронамереност трабват! Ще видите, че ще пристигнете навреме и без умора. Всяка простотия на пътя се вижда и дразни нормалните водачи и създава излишно напрежение.
18
0
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Vans, ако ти изпратят електронен фиш на който се вижда снимана твоята кола, но не се разбира точно мястото на нарушението.И са те глобили примерно 100 лв за превишена скорост, ще запееш ли друга песен? Дали тогава пак ще твърдиш, че било малоумщина премахването на мобилните камери? А дали си чувал, че някои пътни полицаи имали дори програми за манипулиране на данните на мобилната камера в полицейската кола?
17
1
 
10
 
! Отговори
адъ преди 9 години
Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и дветеКамерите не решават проблемите по пътищата. В най-добрия случай има някакво временно подобрение. Камерите решават единствено финансовия проблема на шепа фуражки.Проблемите се решават с инфраструктура!
16
9
 
5
 
! Отговори
Vans преди 9 години
Не знам каква е тази малоумнщина изобщо камерите да се махат, ама никой не може да отрече снимката, друго си е да бутнеш 20чка или да кажеш аз съм ти на шефа 7ия братовчед. По-скоро да ги връща камерите, там е решението
15
1
 
5
 
! Отговори
имигрант18 преди 9 години
прав е 17 направете и другите промени.немойе винаги да е винивен водача .при непочистен път; движение с не съобразена скорост,сложили знак 50 зад клоните на дърветата и след малко радар,и др. и т.н;.първо се борете с вашите служители дайте пример.
14
3
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
БРАВО г-н министър.ето това е европейско решение в германия е така, вие го знаете няма видимо полиция но няма българи,***, кюрди, африканци, ВСИЧКИ СПАЗВАМЕ закона.глобата се плаща НА МОМЕНТА от получаването на писмото със снимка.в България ПОЛИЦАЙТЕ чакат като тези в ХАМБУРГ на моста в центъра с подадена ръка за просия.
13
2
 
13
 
! Отговори
дон преди 9 години
защо не махните КАТ от МВРКАТ и Автомобилната инпекция трябва да се обединят извън МВР.Защо вски полицай иска да работи по КАТ а никой не работи за битовата престъпност Наркотиците се продавт пред полицайте а те те спират че си бил без запален фар и започва рекета.
12
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
В тълкувателното решение пишеше че трябва да се съставя акт по общия ред, че трябва да има специални правила и че служебните МПС трябва да са със знаци. Но също че не трябва да се нарушава правото на лицето да оспори на място установеното, т.е. ако то не бъде спряно веднага след заснемането, дори и да му се състави акт по общия ред /ако му се изпрати покана и то не се яви - чл. 40, ал. 2 от ЗАНН, при което би могла да се състави акт в негово отсъствие/, пак има вероятност съда да отмени НП.
11
3
 
1
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Ей, това нещо българите еша си нямаме да плюем за и по всичко. Човека си го казва в прав текст - закона е калпав, трябва да се промени, иначе дори и да се съдерат и един милион акта да напишат, всеки ще падне в съда. А това, че се трепем като мухи на пътя никой не го касае. А това, че всеки си мисли, че като кихне 20-тачка на Ушев е Бог, и това никой не го касае. Апропо, това с "непосредствено преди знака" няма как да стане, всяка камера си има GPS с точност до 10 метра :).
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези 148 мобилни патрула(мобилни камери) трябва да се обслужват най-малко от 148 живи хора.А не е тайна, че данните от камерата могат да се манипулират от живи хора.Съдебните архиви показват, че в много подобни случаи полицейският автомобил с мобилна камера е поставен непосредствено след знака с по-ниска скорост и засича автомобилите,идващи към участъка с ограничение.Коректните водачи ще намалят скоростта след знака, но ще бъдат вече нарушители според камерата.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз съм има предвид, че трябва да ме продава си камерата за вас.
8
0
 
13
 
! Отговори
Кой е По По Най ? преди 9 години
Г-н Вучков, тълкувателното решение на ВАС е, че единственият вариант мобилните камери да продължат даработят е пътните полицаиДА СПИРАТнарушителите и на място да им показват записа и да съставят акт. А скоро Вие обявихте противоположно решение, че пътните полицаиНЯМА ДА СПИРАТза превишена скорост, като контролът ще се осъществява и с мобилните камери.Ще се издава електронен фиш, а шофьорите нарушители ще бъдат викани в РПУ по местоживеене за връчване на фиша.Кое решение е валидно сега?
7
1
 
13
 
! Отговори
ханко брат преди 9 години
хиляди семейства са обречени на глад и мизерия , само със заплатка накъдеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАРАДИ ЕДНА ШЕПА СЕЛЯНЧЕТА КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ГРАЖДАНЧЕТА И СЪСТЕЗАТЕЛИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМЕ В БИГ БРАДЪР.
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,които никога не присъстват там,където има НУЖДА от тях и винаги може да те "изненадат " от храстите след дълтг десен завой.
4
4
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Не съм забелязал ,да са били премахвани!!!
3
10
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
ГЛАДНИ СА МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ ХИЕНИ И ОТНОВО ЩЕ ПРЕМИНАТ КЪМ ИЗПИТАНАТА ПАРТИЗАНСКА ТАКТИКА - ЗАСАДА В ХРАСТИТЕ И ПАРИ ЗА ПОЧЕРПКА.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Triabva da ima edna komputarna sistema koiato da otchita narushitelite da izprashta globite na adres zaedno sas snimkata bez pravo na objalvane. Ako vseki zapocchne da hodi pri kmeta da mu palni djoba s pari globi niama da se saberat
1
3
 
4
 
! Отговори
haIdut преди 9 години
normalno e da ima cameri u vseko selo - vseki kmet (sherif) da gleda koi pazi /gazi mestnite zakoni i da prasta smetkite s globite na adresite na narushitelite. narushitelite ili plastat globite v 30 dneven srok, ili otivat v mestnia zatvor (myastoto e do nujnika na mestnia kmet/sherif obiknoveno) za dni (spored razmera na globata naprimer do 10 leva globa - edin den zatvor, do 20 leva - 2 dena zatvor, do 30 leva globa - 3 dena zatvor i t.n.). zatvor i chistene na kmetskia nujnik. :)))))))))))))