ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея

Стигнали до извода, че назначението на Исмаилов е на базата на личните му качества
Обновена: 5 дек 2014 14:13 | 5 дек 2014 13:30,
172
ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея
Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт най-после взе решение дали напуска мнозинството зад кабинета. Хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не само не оттеглят подкрепата си за правителството, но и поискаха постове в нея.

Още по темата
„Стигнахме до извода, че назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев не са умишлени, а са на базата на личните им качества“, каза Валери Симеонов на специален брифинг.

На преговори с Реформаторите е постигнато съгласие Патриотите да издигнат хора, експерти, на аналогични постове във властта.

Затова ПФ ще предложи човек за зам.-министър на отбраната и за зам.-областен на София.

При преговорите за съставяне на кабинет Патриотите отказаха да излъчат свои хора за постове във властта и поискаха само да са част от мнозинството, което подкрепя кабинета. Заради това те не подписаха коалиционно споразумение с ГЕРБ, а само декларация за подкрепа на управленската програма.

Симеонов и Каракачанов заплашиха, че ще напуснат властта, след като Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от отцепилата се от ДПС партия НПСД станаха зам.-министър и областен управител на София.

Днес двамата лидери на Патриотите обясниха исканията си за аналогични на НПСД постове във властта като гарантиране на прозрачност в тези ведомства. Кандидатурите, които издигат, не са политически ангажирани с НФСБ и ВМРО, но са експерти. Патриотите отказаха да кажат имената на хората, които издигат, преди да бъдат обсъдени с партньорите от ГЕРБ и Реформаторите.

„Най-важното е едно – да се осигури политическа стабилност, за бюджета и за осъществяване на управленската програма“, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че Патриотите са за възстановяване на диалога, за да може да се постигнат целите от програмата.

Според Патриотичния фронт няма как кандидатурите да не бъдат приети. Ако това все пак стане, отново ще се мине на вариант сваляне на подкрепата на кабинета, каза Симеонов.

Фронтът обяви и че ще настоява пред ГЕРБ да паднат новините на турски от БНТ. За това и Борисов, и Цветанов преди време дадоха съгласие. Найден Зеленогорски от Реформаторския блок пък съобщи, че вече е решено новините на турски да отидат от БНТ1 в БНТ2. Зам.-шефът на ДСБ и здравен министър Петър Москов обясни, че РБ са поискали от Патриотите подкрепа за комисия „Кой“ в Народното събрание. ПФ настояват и ГЕРБ вече да съгласува с тях назначенията във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много отдавна всички знаят, че няма да излезете от властта. Цяло лято се тръшкаxте по жълтите павета да ви я дадат. Еми най-после докопаxте кокъла. Останалото са пози.
104
1
 
27
 
! Отговори
ИСТИНAТA преди 9 години
ПAРИЧНИЯ ФОНД НA ОЛИГAРХA С НЕЗAКОННИТЕ ТРAСЕТA ЗA ПОРНО КAНAЛИ ВAЛЕРИ СИМЕОНОВ БAЛЕВСКИ И AГЕНТA НA ДС КР.КAРAКAЧAНОВ С ПСЕВДОНИМ ИВAН ПОВЕЧЕ НИКОГA НЯМA ДA ПОМИРИШAТ БЪЛГAРСКИ ПAРЛAМЕНТ. СИДЕРОВ КAЗA ПИ ТВ AЛФA ЧЕ ВИНКЕЛA ВЛЯЗЪЛ В УПРAВЛЕНИЕТО ДA СИ УЗAКОНИ ПОРНО КAНAЛИТЕ И НЕЗAКОННИТЕ ТРAСЕТA ОТ КОИТО ПЕЧЕЛИ МИЛИОНИ. ТОВA СA ФAКТИТЕ.
103
2
 
33
 
! Отговори
Уморен... преди 9 години
Симеонов и Каракачанов са две ***, но по-грозни от тези на околовръстното...Патриотичен фронт ?! Предатели, евтини доносници и нагаждачи !
102
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харакири и то ритуално !Но идва приливната вълна !
101
13
 
31
 
! Отговори
69 преди 9 години
Досега само АТАКА не предаде избирателите си, нито промени позициите си от 2005 г. насам. Те първи посочиха, че ни колонизират, че ни ограбват чужди и наши фирми чрез договаряне на монополи, че отношенията ни с Русия са важни и от икономическа, и от геостратегическа, и от християнска гледна точка. Само АТАКА може да подведе под отговорност и вкара в затвора всичките родоотстъпници от 25 г. насам в затвора. Не забравяйте това, учете се и си опичайте акъла в бъдеще!
100
1
 
22
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
Двойникът на Ердоган (Далавери Балевски) скоро ще бъде отпратен по живо и по здраво с камъни при оригиналния Ердоган в Анадола.Жалки смешници!
99
0
 
16
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Стигнахме до извода, че назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев не са умишлени, а са на базата на личните им качества, каза Валери Симеонов на специален брифинг.--------------------:)) И к`во излиза, м? И тея говорат преди да проучат и разберат как по конкретно стоят нещата! Не изказват становище, а мнение/прищявки, по детски рекетират и тропат по масата! Инфантилност е! Лудост е! Мнението обикновенно се формира по време на тинейджерството - той казал, тя казала! Смех!
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 106Можеш да продължиш с Цецка Цачева, Цв. Цв., Иво Московски, Николай Младенов, Трайчо Трайков. Но тя чл маса на ГЕРБ е от тези дето са чели колкото вожда си масимум и нищо не разбират. На *** и неук какво да му обясниш и той как да те разбере. Затова се казва учи, за да те не лъжат. Аз знам какви са привържениците на ГЕРБ измежду познатите ми от на мъжа ми страната, защото той едва е завършил средно, но от моя не е така, повечето ми приятели са образовани. Много е трудно да обясня
97
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Каракачанов ни е ясно отдавна че е *** но Симеонов не го познавахме що за политик а той взе че сам се показа че не по различен от останалите
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЛКО ЗАМ.МИНИСТЕРСТВА И ЗАМ ОБЛАСНИ ЩЕ ИСКАТ ЗА НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ЗА ПРОВЕРКАТА В ЕНЕРГЕТИКАТА И .............
95
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПФронтЕ колко още има да се дестабилизирва тая Б-я бе, аз мислех че отдавна е на дъното. Народа поне от 5г живее с данъци итакси по-големи от заплатите. И как точно Русия се опита да ни дестабилизира. Много те моля да обясниш или като всеки един *** гербер, говориш без да знаеш какво. Примерно Б.Б. подписва строителството на Южен Поток 2012 и незнае какво е подписвал и никога не е виждал договорите. Това е ШИЗОФРЕНИЗЪМ и страшна подигравка с нас. Тоест тея са толкоз ***, че си говора кво
94
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАРИ ПАРИ И ПАК ПАРИ
93
0
 
35
 
! Отговори
! преди 9 години
Смешници, които се зоват патриоти и политици !
92
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тия лакомо засукаха турския...локум. Рупайте, рупайте - че скоро ще ядете от алтернативния вход.
91
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манипулираха и хопнотизираха българина само с една думичка наречена ПАТРИОТИЗЪМ---------------------------------Българина си е о*. Дай му само бюлетина и да му навият пружинката преди избори.Най-тежкият пример са тъмносините ***, които им се привиждат комунисти навсякъде, а те партийните им лидери до 1 с партийни книжки. Другаря БорисоФфф, Пръмовица, члена на димитровският комсомол, с баща районен секретар Роската ПрезидентоФ, а за миналото на другаря КостоФ, няма да се хабя даже.
90
0
 
23
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Какво ще си купите с тези 30 сребърника?
89
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 101"Голям го извадиха, но мек..."Голям дирник извадиха, верно е. За голям кол, голям гъол...
88
0
 
25
 
! Отговори
Бъдник с Тиква преди 9 години
На снимката - малкото и голямото прасе в предколеден транс. Очакват портокалче в зурлата и лакомо се облизват!
87
12
 
6
 
! Отговори
AZ22 преди 9 години
Радане, ГОЛЯМ СИ! Респект!!!
86
21
 
6
 
! Отговори
ПФронт преди 9 години
Опитa нa Русия дa дестaбилизирa Бългaрия НЯМA ДA МИНЕ! Държaвaтa ще бъде зaщитенa!