Без спешни медици в ромските махали, докато нямат сигурност

Москов: Нямам задължението да осигурявам правото на някой да бие лекари
Обновена: 7 дек 2014 14:18 | 7 дек 2014 14:15, Камелия Цветанова
243
Без спешни медици в ромските махали, докато нямат сигурност
Снимка: Булфото, архив

Екипи на спешната помощ няма да се отзовават на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността на медиците. Това обяви пред bTV здравният министър Петър Москов. Той посочи статистически данни, според които от 225 нападения над лекари, фелдшери и шофьори на линейки, 174 са станали в такива квартали.

Още по темата

"Не разделям престъпността на етноси, но очевидно тук има проблем, който трябва да се реши", каза Москов.

Той призова лидерите на ромските общности, "които търсят правата си и през политици и медии", да поемат ангажимента да гарантират безопасността на екипите на спешната помощ.

Нямам задължението да осигурявам правото на някой да бие лекари", отсече Москов в отговор на критиките, че трябва да осигури равен достъп до медицинска помощ на всички в страната.

Битата лекарка от Спешна помощ Ирина Маринова показа посинените си очи, след като беше нападната от роми във Врачеш.

Инцидентът стана преди около седмица.

„Никога няма да отида на сигнал в ромската махала във Врачеш”, категорична бе жената.

"Отидохме по сигнал за бременна в пети месец, която има болки. Посрещнаха ни две момчета, които бяха със скутерче, но нямаше никакво осветление. Казаха ни на къде вървим и те подкарах зад нас. Шофьорът спря, за да минем през дупка. Чу се страшен удар. Оказа се, че двете момчета са се ударили в линейката. Когато слязох да го видя, едното момче се държеше за главата. Попита ме така ли се кара. Другото момче обаче беше станало агресивно, а ние отивахме при жена му. Оказва се, че агресивното момче първо е посегнало на шофьора. Попитах го дали има книжка и дали спазва дистанция и той ме удари”, разказа през сълзи д-р Маринова.

Тя призна, че и преди са я заплашвали, но до такава степен агресия не е имало спрямо нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
41
 
11
 
! Отговори
ТУРЧИН_13 преди 9 години
до IstorikНикога няма да разбереш турците! Но, да го обясня така:Турците, никога не се предават, даже и да умрат!Можеже да умре, но няма да се предаде!Това ги прави непобедими и непреклонни!Затова турците не са обичани, никой никога не е успял да ги контролира!Турците, винаги са били малко на брой, в териториите кито управляват(включително и прабългарите са били малко на брой)!Но на турците това не им пречи, има турска народна поговорка:"Не е важно да те обичат,важно е да се съобразяват
72
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Турчин - БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА , НАРОДЪТ И Е ТРУДОЛЮБИВ И ДОВЕРЧИВ ,В МОЯТА РОДИНА НЯМА ТУРЦИ , КОЙТО ИСКА ДА СЕ НЪРИЧА ТАКЪВ ДА ЗАМИНЕ ПО ЖИВО И ЗДРАВО ,НИКОГО НЕ ДЪРЖИМ НА СИЛА ,аз имам съседи който говорят на турски , нейскат да чуят да заминат по дияр бекир и са чудесни хора ,идват и боядисваме яйца за ВЕЛИК ДЕН а ние ходим на чудесна баклава , омразата е лош СЪВЕТНИКи
71
3
 
57
 
! Отговори
пътуващ преди 9 години
в Германия ако извикаш линейка и след прегледа ,не се стигне до хоспитализация -ПЛАЩАШ ПО БАНКОВ ПЪТ 60 ЕВРО-ПОСЕЩЕНИЕТО,ДА АМА В ГЕРМАНИЯ ВСЕКИ ИМА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В КМЕТСТВОТО И БАНКОВА СМЕТКА -ПОМОЩИТЕ СЪЩО СЕ ПЛАЩАТ ПО БАНКОВ ПЪТ САМО ТУК НЯМА, ВСЕКИ Е ИНКОГНИТО!
70
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците са тръгнали от Монголия,създали са 16 държави досега,като първата е Хунската,220г.преди Христа,а последната 17-сегашната Турция.така,че сравнението е меко казано смешно.
69
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Без екипи на спешната помощ няма да се отзовават на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността на медиците."Пууу най-накрая, сега остана и да спрете да пращате полиция да ги разтървава, когато се сбият с брадви и колове в махалата.
68
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се занимавайте с турците ами кажете на жените си да поизчистят вкъщи, да минат прахоляка по телевизора с чиста и влажна кърпа, не гледайте чалга по Тв, не псувайте на всяка втора дума, уважавайте възрастните хора, не завиждайте и не мразете, не пийте алкохол всяка вечер и оставете турците на мира. Много добре знаете, че турчин и *** са различни неща.
67
5
 
5
 
! Отговори
ТУРЧИН_13 преди 9 години
до 114 анонименТи на български, можеш ли да четеш, ако можеш, прочети какво съм написал!Ако не вярваш, провери в официалните архиви, български, турски,османски,руски!
66
15
 
7
 
! Отговори
ТУРЧИН_13 преди 9 години
до ДО ПИШМАН турчинСпоред професорите в Турция, турците в България, са по-чистокрърни от тях самите!Ние сме наследници на "Селчукските турци",основателите на първата турска държва в Анадола!Какво си чул от някакъв, *** на улицата си е твой проблем!
65
11
 
16
 
! Отговори
ТУРЧИН_13 преди 9 години
Много българи, може да не знаят нашата история - историята на турците в България, но ние си я знаем, има ни и в архивите и в историята, и сме си чистокръвни, повечето от нас са от област Коня, и сме тук от 15 век!
64
18
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
И само още нещо, една тема дето е болна за мнозина. Твърди се че няма турци в България. Вижте, откъде знаем езика? Откъде разбираме манталитета? Откъде сме се пръкнали?Защото помаците не знаят турски (или поне до скоро не знаеха).Ясно е, че някои искат да искарат всички тук българи. Да ние сме български граждани, но етнически се различаваме. Аз съм бял, синеок, може и да имам славянска кръв някаква, но косата ми не е руса. И като физиономия не приличам на българин. Т.е. дори лицето ми е турско
63
3
 
36
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Тъй като темата се измества на "турци", аз се махам.Надявам се да сме умни и да се грижим за държавата, където всички живеем. Ако България е добре и ние ще сме добре. Ако България е зле и ние ще сме зле.Аз също уважавам и почитам Лвески, защото той се е грижил за своята си нация, т.е. нищо лошо не е правил. Обичал е България и българите.Такива като него са нужни.И не е бил против простите, обикновени турци.Ние не сме лоши хора. Или поне не всички. Всеки има право на щастие, на обич.
62
4
 
23
 
! Отговори
Турчин до Петров преди 9 години
Разликата съм я описал в коментара си "Турчин до Хелзинки".Но ако и този коментар не може да ти отговори на въпроса, който явно е провокативен и цели определени неща, на които един интелигентен човек няма как да се хване, то тогава отиди в Кърджали в блок 42 в кв. "Възрожденци" и се разходи по 17-те му етажа. Там ще разбереш каква е разликата.На етажите където живеят *** има *** и мърсотия, а на етажите където живеят нецигани(арменци, турци, българи и пр.) е чисто.Не познаваш турците.
61
28
 
12
 
! Отговори
ТУРЧИН_13 преди 9 години
Наполеон Бонапарт е казал:"Турците можеш да ги убиеш, но никога не можеш да ги победиш!"Адолф Хитлер е казал:"Не мога да нападна турците, и един турчин да оцелее, рано или късно ще ни го върне тъпкано!"Турците, никога не се предават, даже и да умрат!Турците може да са загубили територии, но никога не са били под чуждо влияние!Никога, , никой, не е успял да ги контролира напълно!
60
3
 
48
 
! Отговори
Турчин до Хелзинки преди 9 години
В България няма в нито един град "турски" махали.Има само *** махали.Има градове където живеят и турци, но те не живеят в гета "махали".И освен това турците не бият лекари, не крадат ток, жилязу, вода, ламаринъ, кабели, жици и пр. Турците си плащат сметките, бачкат. Плащат си данъците. нЯмат по 17б деца, не се "женят" на 12 г. Не са педофили.А *** във Франция бяха наречени "криминален контингент", така, че този ник "Хелзинки" няма да те спаси, ако биеш и крадеш. Ще страдаш.
59
0
 
4
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До ДОКОГАОсигуряването е на база избирателна продажност на изкючително преференциална цена
58
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
К`во се радвате бе?! По закон "Спешна помощ" в България работи безплатно и БЕЗОТКАЗНО... именно- БЕЗОТКАЗНО! Което означава, че няма никакво правно основание да се отказва посещение където и да било, даже и в *** коптори! Или си мислите, че Москов ще ходи по съдилищата вместо лекарите и фелдшерите - да бе, да...
57
0
 
7
 
! Отговори
нннннннннннн преди 9 години
До Анонимен 80 Te такива неудобни новини не пишат от тая медия нали са Евроинтегратори и т.н. На НПО писачите и лапачите ,им е все тая какво е станало с другите хора Ноооо идва един момент,когато и на тях ще им се случи случка,нищо че живеят в София Стана като един разказ от Нациска Германия Един писал Когато дойдоха да приберат комунистите аз си мълчах и не се намесвах Когато прибираха евреите ,седях и си мълчах Когато ме прибраха мена,нямаше кой да ми помогне
56
43
 
2
 
! Отговори
Хелзинска преди 9 години
На един сигнал да не идат в ромски или турски махали и ще осъдим българия. Виждали ли сте в Англия ако се държиш лошо с друг етнос какво става? Ще си носите последствията.
55
1
 
26
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Браво ! Дано такава смелост е заразна.
54
0
 
4
 
! Отговори
ivo преди 9 години
Има три компонента които са основата всяка система.1. Процес и управление 2.Технология и инструменти 3. Хората. Щом процеса и управлението позволяват пробойни и безконтролност това ще ражда чувство за ненаказуемост, престъпност и анархия.