Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

"Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"
Обновена: 7 дек 2014 10:55 | 7 дек 2014 10:52, Камелия Цветанова
629
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"
Снимка: БТА

България ще загуби от спирането на проекта „Южен поток“, но какво точно и колко е въпрос на хипотези, смята министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Още по темата
Министърът обаче беше категоричен,че не би се ангажирал с числа, а и освен това според него проектът не е приключил все още.
 
„Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом на това колко губи тя. Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България“, коментира той пред bTV.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза Лукарски.

Той подкрепи тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Според него около документите за проекта се е създала „една мъгла“.

Относно нападките към себе си Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан, но времето щяло да покаже дали критиките са били основателни.

„Всеки има право на мнение, да съдим по делата, а не по думите“, призова той.

Според него е нормално да има нападки, защото не може всеки да бъде харесван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
3
 
2
 
! Отговори
Контролът преди 9 години
Путин и всички останали олигарси от Кремъл , ще се пръснат от яд- Задунайская Губерния - не е под техен контрол. Няма рубладжийско правителство в България и се чудят как сега ще командват България. Ако иска нещо Путин , той трябва и да дава не само комисионни. Поне да намали цената на руския газ за България до тази, която продава на германците, а не да ни налага 25-процентно увеличение по линията на Голиемия брат, или да направи 6 процентно намаление като при комшиите.
452
2
 
8
 
! Отговори
До Антикомуняга преди 9 години
Сега след като лижим Американските и Европейски ***,сме много добре нали? Що за *** създаде тази демокрация? Така както вървим по заръка на "приятелите ни "от запъда,без нито един стратегически реализиран проект,държавата ни вместо да изнася ,само ще внася.Кой ще го духа само помисли-такива като мен и теб,така че започни да мислиш по-мащабно.
451
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя като го гледам,ми се струва че е надрусан.Заради такива неадекватни ***,не на последно място ще бъдем,а има вероятност след някоя друга годинка въобще няма да ни има като държава.Колкото до Русия,този *** къде им се слага.Боже,опази ни от тези *** ,ще ни затрият държавицата .
450
3
 
20
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Кой е този Лукарски?И въобще кой е избрал тоя "***".
449
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно като е толкова на далавера тоя поток защо от Турция не се чуват тържествени възгласи?Май цялата тупурдия е една руска версия на приказката за киселото грозде.
448
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин бил хитър ама друг път. Турците нема да дадат един цент за газопровода, а вече зеха 6% намаление от януари. А ние щехме да му платим за 1/3 от трасето. Така че не ми обяснявайте колко е хитър Путин.
447
3
 
9
 
! Отговори
Гацо преди 9 години
Тоа на снимката.... дженерал фейлиър... айде у дев нул...
446
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе така беше и за син поток, ама 18млрд дълг не друг а такива *** като менще плащат, които плащат данъци. За продажните политици няма за губи. те са взели парите в офшорки да затрият България а заплатите им идват от *** като мен.
445
16
 
12
 
! Отговори
боли ме чепа преди 9 години
Рашките искаха да ни набутат да им платим тръбите ( 3 пъти по-скъпи от нормалното) и след 20 години да видим транзитни такси, и то само ако тръбата е100 % пълна...ми да го духат
444
3
 
11
 
! Отговори
един българин преди 9 години
баси простотията... няма какво да се коментира! ВЪН!!!!
443
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на този министър...изразява се тактично ,без нападки, със самочувствие,което липсва на повечето българи ......Браво и все така напред
442
4
 
31
 
! Отговори
На снимката преди 9 години
Празен поглед, мъртви очи!
441
24
 
7
 
! Отговори
Дай, Боже ! преди 9 години
Дано сме се отървали завинаги от "енергийните проекти" на *** и путлеристите в БГ!
440
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аахахаха :) Кой е тоя Лукарски, бе? Ама сериозно ли министърка на Икономията бил?!
439
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ предложи тоя льохман Лукарски!?
438
19
 
10
 
! Отговори
едно Българче преди 9 години
Ако *** не блъфира и наистина спре проекта, предлагам да му издигнем паметник на Вова Освободителят ... това би било най-голямото добро ,което някога рушнаците са правили на България
437
4
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 9 години
Не разбрахте ли бе - бягайте от тази проклета територия!
436
1
 
25
 
! Отговори
ЖЖ преди 9 години
До АнонименРуснаците не вайкат колко ние ще изгубим. Влез в Руските медий. Тази тема там не се обсъжда. Нашите тука вадят изватки от пресконференций и пишат ли пишат, че уж тоз казал колко губи БГ, а то е просто 1 изречение от 1 час конференция. Както писаха за Путин. Човека каза 4 изречения за БГ тук се написаха 4000 статий.
435
1
 
34
 
! Отговори
до 508 преди 9 години
Странен министър на икономиката си имаме - празен поглед, никакви идеи, никакъв професионализъм. Ако всички реформатори са като него не ни чака нищо добро, просто по-бързо трябва да се освободим от тях.
434
23
 
5
 
! Отговори
he he преди 9 години
Рушките плашипутараци за два дни вдигнаха мизата от 400 милиона (джуджан) до 3 милиарда (милер). Скоро ще се включи и другият клоун Жириновски с някой нов виц...Истината е че ако имаше някакви печалби те щяха да отиват за спонсориране на руската агентура у нас...Така че да си вземат тръбите и марш у Сибир...