Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

"Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"
Обновена: 7 дек 2014 10:55 | 7 дек 2014 10:52, Камелия Цветанова
629
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"
Снимка: БТА

България ще загуби от спирането на проекта „Южен поток“, но какво точно и колко е въпрос на хипотези, смята министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Още по темата
Министърът обаче беше категоричен,че не би се ангажирал с числа, а и освен това според него проектът не е приключил все още.
 
„Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом на това колко губи тя. Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България“, коментира той пред bTV.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза Лукарски.

Той подкрепи тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Според него около документите за проекта се е създала „една мъгла“.

Относно нападките към себе си Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан, но времето щяло да покаже дали критиките са били основателни.

„Всеки има право на мнение, да съдим по делата, а не по думите“, призова той.

Според него е нормално да има нападки, защото не може всеки да бъде харесван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДай Боже да дупчат за шистов газ.Няма страна, която да не мечтае за собствен добив на газ. Това е неизгодно само за газпром и за платените му лакеи в България. Технологията е по-безопасна от тази за пренос така че притиснените бг *** да си гледат глутена и ваксините и да не наливат вода в путнската воденица.
392
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неадекватна българска политическа класа. Но защо и братушките направиха този неадекватен ход? А бяхме братски народи от векове за векове! Товарищ Путин,я любил руского народа,но после ваш ненавистной ход к болгарского народа НЕ ЛЮБЛЮ ВАМ БОЛЬШЕ!!!
391
9
 
2
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 години
400 000 000 ? / 7 364 000 българи = 54 ?лилиПутин, за има няма 100 лв годишно, сещаш ли се през къде ми е за южния ти поток???
390
15
 
3
 
! Отговори
шоп преди 9 години
СМЕРТЬ МОСКАЛЯМ!!! СЛАВА УКРАИНЕ!!!
389
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Нобелов лауератИзчакай да ни заобиколят и тогава говори :)))
388
0
 
2
 
! Отговори
air samokov преди 9 години
o, Kolednata Sofia pluva v svetlini - koi li plasta svetestata Koledna ukrasa? i kolko li struva tasi Koledna radost?
387
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен455 ..Унгария беше закъсала и получи 10 млрд кредит от Русия.И естествено няма да хапе ръката която и подава кокал.Но много скоро ще разберат,че не трябва да ходи с мечката за мед...инвеститорите се изтеглят от Унгария,защото управлението е непредвидимо решава проблемите най-вече с национализация....
386
0
 
6
 
! Отговори
Отговарящ преди 9 години
До ИванЯ не обиждай кучетата! Те си пазят територията и кокала. И добре знаят по кого да лаят за разлика от нашитеполитици.
385
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме собствени залежи на газ , тръгнали да ми пропагандират патоци, да го правят през където искат , едва ли имат пета колона в Турция, т.е. разходите ще са за тях...
384
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *****Първо Сърбия не е в ЕС. Второ тоя проект е изключитено в полза на Русия и неизгоден за нас. От цялата работа само ще загубим за да печелят една дузина хора около ***. Трето самия проект е ненужен дори за руснаците, прави се само с политическа цел и понеже нямат пари да го строят обвиниха нас.
383
13
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Още малко ще изкарате Лукарски виновен за курса на рублата, а?А Путин е бял и пухкав...
382
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жалко за България
381
1
 
18
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Дреме му на Путин като не може да вкара газ през България ще я вкара през Турция.
380
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *****:) Абе те и руснаците бяха с Хитлер :)))
379
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иво:)) жалък си :)))
378
5
 
14
 
! Отговори
***** преди 9 години
Ето какво си мислят за нас в Русия.И мисля че много са прави....."Я так думаю ,что Сербию Россия не оставит.Пускай через Турцию ,но газ дойдт и Россия им поможет в трубопрокладке и инвестициями.Теряет "братская Болгария".И хрен с ними они и с фашистами были за одно в ВОВ.Хватит их ублажать.Народ молчит ,значит их устраивает.Предательство у них явно в крови.РИА Новости ria.ru/economy/20141207/1037025041.html#ixzz3LDvgCQcC
377
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стана ли минималната в Русия 170? вече, ако е да вървим натам.
376
25
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Не съм сдедесдар, обаче с това си изказване Лукарски яко го натаралянка на Путята, респект за подобно говорене!!!
375
16
 
3
 
! Отговори
IYI преди 9 години
"В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия"- и още как! След като през България щяха да си я построят с парите на българите, дали турците са толкова наивни че да не се усетят и да си поискат равностойнно финансиране. А тук чугунените глави още умуват колко ще сме щели да загубим като не транзитираме газ, ама не се сещат да осчеводят разходите по построяването и за чия сметка ще са те!
374
2
 
5
 
! Отговори
balkanturist преди 9 години
550 000 ruski hora imat vili i appartamenti v bg sela i gradove krai bg Moreto za radost ot jivota pri dobri komshii.i oste ste si kupuvat tasi godina, sledvastata godina i taka i zanapred - v sledvastite 50 i poveche godini.