Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

"Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"
Обновена: 7 дек 2014 10:55 | 7 дек 2014 10:52, Камелия Цветанова
629
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"
Снимка: БТА

България ще загуби от спирането на проекта „Южен поток“, но какво точно и колко е въпрос на хипотези, смята министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Още по темата
Министърът обаче беше категоричен,че не би се ангажирал с числа, а и освен това според него проектът не е приключил все още.
 
„Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом на това колко губи тя. Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България“, коментира той пред bTV.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза Лукарски.

Той подкрепи тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Според него около документите за проекта се е създала „една мъгла“.

Относно нападките към себе си Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан, но времето щяло да покаже дали критиките са били основателни.

„Всеки има право на мнение, да съдим по делата, а не по думите“, призова той.

Според него е нормално да има нападки, защото не може всеки да бъде харесван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да има ПОТОП,УРААААААААААААА.
372
10
 
4
 
! Отговори
до 430 Руволюция преди 9 години
Абе,вие ходити ли в началното училище или директно ви дипломират в Партийната школа?Не празят,а Мразят,НЕ запада,а Запада,по-голямата де пише с ТИРЕ,др се пише с ТОЧКА след съкращението,НЕ сигорни,а сигУрни,НЕ пенсий,а пенсии,НЕ пройзвеждат,а произвеждат,след мисли се слага ЗАПЕТАЯ......МНОГО НЕГРАМОТНИ РУСКИ БЪЛГАРИ ИЛИ РУСНАЦИ.Затова ядат елда.
371
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 9 години
До ПатриотЕ нали това правя. Спрях ви ЮП.
370
7
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Този Лукарски е голям П Р О С Т А К!!!!!!!!!!!!!Боже пази България!!!!!!!!!!!!!!!!Нямам думи!
369
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи тезата му на този Лукарски е : Може на нас да ни е гадно, ама на Русия също им е гадно....Какви политици сте вие бе. Какви дипломати! Къде изчезна икономическата логика и премерения дипломатичен тон. Времето щяло да покаже... Ама това не ни топли нас защото България ще страда от вашите решения години напред, а вие ще сте тук за 3-4 години.Не ни казвайте какво ще покаже времето, защото ни съсипахте с лошите си решения. И този Лукарски не съм го чувал през живота си. Фарс!
368
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз мисля,че само русофилите ще загубят.нещата се преиначават.Лукарски е прав.а за риска от газопровода да не говорим
367
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя лукарски има е.ати неприятната и долна мутра.Откъде има самочувствието да се показва в медиите и да се изказва не знам.Супер неприятен човек!
366
4
 
7
 
! Отговори
Революция преди 9 години
До 419: За това го празят запада Путин национализира газта и по голямата част от петрола и олигархчетата неможаха да им я продадат на BP SHELL и др кандидати от приходите имат сигорни пенсий и социални. Сега идеята е да почнат да работат и да пройзвеждат стига са купували от запада. Руснака така мисли ние имаме газ и петрол може да не работиме. А вие българи какво имате???*** БГ
365
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
бедния Маккейн изпълни блестящо задачата да отврати българите от САЩ и Европа
364
0
 
13
 
! Отговори
НЯМАМЕ БЪДЕЩЕ преди 9 години
с такива ***
363
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За наводненита в България има няма 20 коментара , за руската тръба над 400. 3 млрд сме ше ли да загубим, по какъв начин ги губим тея пари при условие че ги дават назаем да строим тяхния газопровод, които пари ще отидат обратно във руските фирми дошли да го строят. 70 години стигат, ние губехме за да печелят те, нека се гушкат с Ердоган :)
362
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги, накрая обикновените "вулгарасти" със 130 евро заплата ще д*хат супата, но за сметка на това ще получим "усмивка" и потупване по рамото от пенсионера психопат Маккейн...
361
0
 
2
 
! Отговори
"djam praim&quo преди 9 години
a kakvo pecheli Louckarski i RBG ot sluchkata?
360
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 422егати *** доводи изака :)) Пропаганда + спекулации
359
2
 
7
 
! Отговори
Революция преди 9 години
И съм в раша а в Финладия един от евтините ви гастербайтери,руснаците драстично намаляха по магазините дори че има намаления на 50% в момента съм застрашен да остана без работа както и финланци но за тях има социялни а за нас гоу холм в смотаната българия където прилича като че ли чернобил е бил на в.Шипка
358
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От американските бази на наша територия със сигурност сме на загуба, ама бързаха да ги направят и до оближат американските емисари отзад.Сега, когато става дума за истински пари, които можеше да получаваме, не било сигурно... Ха, ха, ха докато нашите активно пречеха на ЮП, като ближеха европейските бюрократи на същото място, турците като по-прости се хванаха здраво за руския проект.Ние отказахме Белене за 9 млрд, че е скъп, турците правят 4 бр такива по 24 млрд и са хепиЕ няма такава държава
357
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютна "българщина"! Всички ще ни мачкат и никога няма да имаме пари докато бившите комунисти и настоящи *** слугуват на "империята на злото"-САЩ!
356
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политик с лична кауза не губи нищо, но когато каузата е ,,България", то загубите са катастрофални за поколения напред. Лошо е, че моето поколение допусна такива *** да ликвидират енергетиката ни... и кой беше този Щонов?
355
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РеволюцияРусия имала газ :))) газ имат 100тина олигарси :) обикновените руснаци ду*ат супата.
354
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток""Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"--------Хем ***, пък и нагъл!За да направи напук на Русия е готов дори да умре.Така Костов се инатеше под управлението на американското посолство и дори беше сигурен, че няма как и от къде да мине тръбата, а тя взе, че мина към Турция.Твърдоглавите ни управници вече са готови от девет кладенеца да носят вода, за да докажат, че нищо не е станало, а турците не са глупави.