Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

"Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"
Обновена: 7 дек 2014 10:55 | 7 дек 2014 10:52, Камелия Цветанова
629
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"
Снимка: БТА

България ще загуби от спирането на проекта „Южен поток“, но какво точно и колко е въпрос на хипотези, смята министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Още по темата
Министърът обаче беше категоричен,че не би се ангажирал с числа, а и освен това според него проектът не е приключил все още.
 
„Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом на това колко губи тя. Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България“, коментира той пред bTV.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза Лукарски.

Той подкрепи тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Според него около документите за проекта се е създала „една мъгла“.

Относно нападките към себе си Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан, но времето щяло да покаже дали критиките са били основателни.

„Всеки има право на мнение, да съдим по делата, а не по думите“, призова той.

Според него е нормално да има нападки, защото не може всеки да бъде харесван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЕ положи първата тръба в задния двор на Путин :)
412
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната глупост, изрусена от политик...
411
5
 
23
 
! Отговори
лошо куче преди 9 години
Путин каза че след построяването на ЮП газ за Европа ще тече по северен поток син поток и южен поток. Тръбопровода през Украйна ще бъде закрит като по него ще тече газ само за вътрешна консумация на Украйна. Това е отговор на на Русия за американците които изкупиха тръбите в Украйна и саботираха ЮП да мине през България. А тръбите в Украйна ги изкупиха синовете на на американския вицепрезидент.Всяка круша си има опашка.
410
1
 
0
 
! Отговори
Фактолог преди 9 години
Относно 2-та и 3-те $ транзитни такси дето взимаме с Украйна и 150$ дето струвало под вода ето малко истина:3.5милиарда $ взима Украйна за 150милр. кубика транзит. Прави не 3 а над 40$ за 1000кубика.Относно СИН ПОТОК по официялни данни струва 3.2млр $ за 19млр. кубика годишно. на фесовете им излиза 3-5 *** по ефтино да си карат газ под водата от транзита през Украйна ,Румъния и България.Май тумносините експерти единствено са загрижени за таксите на Украйна.Лъгането по медии не ли преступление?
409
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЕ ТОЯ ЛУД ЛИ Е????????????? КОГАТО БЕНЗИНЪТ СТАНЕ 50 ЛВ, ТОКЪТ 300 ЛВ НА МЕСЕЦ А ПАРНОТО 1300, ЛЮБОПИТНО МИ Е КАКВА СЪДБА ГО ЧАКА ТОЯ!!!! МАЙ КАТО НА КАДАФИ!!!
408
3
 
13
 
! Отговори
сова преди 9 години
На този *** ще му кажа че Русия ще спечели и от това че тръбата по черно море до Турция е три пъти по къса отколкото до България.По начало ЮП беше плануван да мине през Турция. Но нашите тарикати се молеха на Русия ЮП да мине през България. Русия се съгласи но ние се подиграхме с това.Русия сега се договори че газа е неин до границата, от там на татък е Турски както с Германия. Е сега ще видите как Турция ще влезе в ЕС, защото и ножа и сиренето е в нея. Хитър е Путин, много е хитър.Жив да е.
407
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдатела преди 9 години
Със сигурност новото сем.Лукарски нищо не губи. Една министерска заплата и една на шеф на държавна агенция си е ОК.Комисионните обикновенно се плащат след края на мандата на база свършеното в полза на който трябва. Реформаторския блок е положително явление в политиката. Двигатела на юнския протест са толкоз неадекватни че са напът със себе си да повлекат и ГЕРБ по примера на НДСВ и ДПС-а това е добро за народа още вярващ попутински в бащицата Бойко дето ще ни оправи! Най-вероятно отзад.
406
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От голям тарикатлък и шмекери като този феномен, България отново е в национална катастрофа, по страшна от всички досега взети заедно. Единственото радостно е , че след национална катастрофа идва Народен съд.Готви нови тези Лукарски, например направи се на луд, защото с разтягане на локуми няма да има облекчение на присъдата.
405
1
 
14
 
! Отговори
ктт преди 9 години
ако някой се чуди как изглежда един завършен *** - ей на снимката горе
404
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Газпром = корупция. Доказателството - земите около пашадере. Закупени за 2 млн и продадени на ЮП за 120 млн. Яко!
403
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЮП по правилата на ЕС. Русия ако не ще, да си гледа работата някъде другаде
402
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименСмятам, че е крайно време да се носи наказателна отговорност от полититици,които предават националните интереси, независимо дали това деяние е извършено сумисъл или от липса на капаците(разбирай некадърност)------националния интерес е да няма ЮП.
401
0
 
10
 
! Отговори
до 470 от хахахаха преди 9 години
аве оли и ТУРЦИТЕ ли са комусти,сигурно Ердоган е партиен секретар да отвори пазара с рашъните,и се нае да бъде на кранчето за газа на тъпите еврогейци?Тва гейберите сте с коефицент на интелЕгентност колкото стайната температура!ВСЕКИ си гледа интереса на ДЪРЖАВАТА а вие си яжте *** ,колкото щете
400
0
 
4
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
До Анонимен470Като си отишъл комунизма комуниста на снимката що е министър??
399
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сър ПичукА ти сещаш ли се до къде ми е твоето тъй наречено мнение?
398
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук не става дума за демокрация и комунизъм, а за чисто финансови интереси. Нашите дупедавци в парламента саботираха умишлено "Южен Поток". Защо? Защото ако беше стартирал финансирането щеше да е под лупа от Русия и ЕС за всяка стотинка - т.е. нямаше да може да се краде. За сметка на това пък изведнъж от ЕК "размразиха" 2 програми. За да има грухане. На майка им п*тките. Сега ставаме на 100% зависими от Турция. Нека им е зле на ***.
397
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунисти, ... време е да проумеете, че комунизма рухна не заради "лошите американци", а защото беше нежизнеспособен, увреден и увреждащ.Това е и причината, другари комунисти, поради която комунизма никога няма да се върне, въпреки всичките сълзи които проливатe по него....
396
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен466Да даде Господ акъл на такива ,като теб!
395
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Смятам, че е крайно време да се носи наказателна отговорност от полититици,които предават националните интереси, независимо дали това деяние е извършено сумисъл или от липса на капаците(разбирай некадърност)
394
10
 
3
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 години
А 46 години целуване на руски *** по ли ти се услаждаше???