Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

"Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"
Обновена: 7 дек 2014 10:55 | 7 дек 2014 10:52, Камелия Цветанова
629
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"
Снимка: БТА

България ще загуби от спирането на проекта „Южен поток“, но какво точно и колко е въпрос на хипотези, смята министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Още по темата
Министърът обаче беше категоричен,че не би се ангажирал с числа, а и освен това според него проектът не е приключил все още.
 
„Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом на това колко губи тя. Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България“, коментира той пред bTV.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза Лукарски.

Той подкрепи тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Според него около документите за проекта се е създала „една мъгла“.

Относно нападките към себе си Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан, но времето щяло да покаже дали критиките са били основателни.

„Всеки има право на мнение, да съдим по делата, а не по думите“, призова той.

Според него е нормално да има нападки, защото не може всеки да бъде харесван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
4
 
5
 
! Отговори
abe преди 9 години
Булгаргаз печели около 50 милиона евро на година от същеструващите тръби. Като гледам приходите надали таз тръба би печелила повече. Но има едно ''но'', рашките ще плащат транзитни такси само , при пълен капацитет на тръбата.А всички знаем, че няма да запълнена.Русия има интерес от това условие.
432
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stranno meshto sa tova rusnacite, vmesto da se radvat Che trabata shte Im izlezi po-eftino do Turcia,te sa se zavaikali kolko nie shte izgubim,ha,ha,ha
431
7
 
24
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Какъв министър на икономиката е този? Той не знае дали сме на загуба или не? Целия народ знае,че губим ако потока мине през Турция. Този министър е поредното недоразумение, от когото не може да се очакват реформи в българската икономика. Аман от некадърници.
430
2
 
19
 
! Отговори
Тато преди 9 години
Този *** е министър на икономиката,какво очаквате от него?Той е на приципа- нема значение как ми е ,важно е на Вуте да му е зле.Такъв *** и за портиер няма да го назначат а ние сме направили министър и после що сме бедни, какви да бъдем с такива управници?Гашник на два петъка служба,пълен ***.Всички "реформатори" са такива плюс тиквата на ГЕРБ ще ни разкатаят фамилията.тежко ни.
429
2
 
17
 
! Отговори
Баба Меца преди 9 години
Какво да очакваш от човек който го е грижа любовницата му да е шеф, жената да се грижи за децата му.Когато долния командва горния може да слушаш единствено глупотевини.Седесари за 25 години как не издигнахте един по интилигентен човек......
428
4
 
2
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Лукарски: Не аз, ами майка ми иска да й го турна... няма толкова *** хора в правителството дори на Марс...
427
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" КРЕВЕТКИ " кво е? Думата е от френски корен, изписван на руски за скаридите от Берингово море. В момента ги няма, цената им е коло 30-40 eвра/кг.
426
0
 
10
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България, коментира той пред bTV.аМИ, ТО ВРЕМЕТО ,ПОКАЗВА И ДРУГИ НЕЩА,НАПРИМЕР ,ЧЕ 25 ГОДИНИ У НАС -ВИНА ИМА ВИНОВНИ-НЯМА!НИТО ЕДИН ПОЛИТИК , НЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА!ДОКАРАХТЕ НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА, ВЪРНАХТЕ НИ 100ГОДИНИ НАЗАД! ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА СТЕ ЗА ЗАТВОРА, АМА , НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН!
425
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Акъл - море, глава-шамандура!" Кратка характеристика на министър Лукова глава.
424
4
 
7
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
О Боже ,толкова *** министър на икономиката сме нямали никога ! България загуби както икономически,така и политически позиции- сега Турция ще извива ръце !
423
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога нашите политици ше гледат Българският интерес,а не на другите,били те руснаци,европейци ,американци и каквито и да са.Какво каканиже този отворко как еди кой си еди какво си.Защо тогава Борисов ходи до Брюксел.Искаха ли,искат ли още да се случи ЮП(едва ли вече).Знаят ли в четворната коалиция какво искат,или само ще се оправдават.
422
1
 
3
 
! Отговори
ТЕО преди 9 години
ТИЯ преди 25г. казваха че ще се докарват вьглища от Китай и ще ни било по евтино от нащо производство на вьглища.И сега льжат ката за последно.
421
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредният дървен реформатор с чугунена глава, или лукова такава. Когато България бе в добри отношения със СССР, бензинът струваше 20 ст., токът 2 ст.Квт/час, водка "Столичная" 1.60, кило креветки 4 лв. Добре, Лукарски не схваща много, но все пак би следвало да знае съдбата на царе и министри преди него накарали Русия "да се изяжда от яд"-каквото и да разбира под това интелектуалният -сиромах министър. Фердинанд, Борис, Стамболов, Филов, Цанков и един рояк блюдолизци на западния капитал са завърш
420
3
 
6
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
До Политолог"Руснаците най-после разбраха каква колосална грешка направиха, като взеха Източна Румелия от турците и я подариха на българите! Сега се бият с тухли по главите!"Оди чети историята, Русия не е одобрявала Съединението, то е извършено против нея.За твоя чест ще приема, че ги дрънкаш от невежество, а не поради умишлено национално предателство.
419
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия, каза Лукарски. "Я не сакам на България да е добре, важното е на Русия да е зле!" Ех, Лукарски, лукаво главо, това ли ти е "реформаторския" акъл модерно мислене и прочие врели-некипели?Да ти имам акъла! Прецакъл Русия, боже господи, прибери си вересиите!
418
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПолитологРуснаците най-после разбраха каква колосална грешка направиха, като взеха Източна Румелия от турците и я подариха на българите! Сега се бият с тухли по главите!---------И ние разбрахме каква колосална грешка е да се обвържеш с тях...
417
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е само един трик.
416
1
 
21
 
! Отговори
пройко преди 9 години
малии кви бунаци на управляват
415
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На ушанките ще им трябва още година-две докато разберат че Южен паток няма имникога не е имало.
414
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е лесно да си ***.