Кабинетът Орешарски уби "Южен поток", убеден е Борисов

На банкерите повече разум пожела той по случай Никулден
Обновена: 6 дек 2014 14:42 | 6 дек 2014 11:31, Анисия Иванова
423
Кабинетът Орешарски уби "Южен поток", убеден е Борисов
Бойко Борисов в Брюксел. Снимка БТА

Правителството на Пламен Орешарски е направило всичко възможно, за да бъде убит проекта „Южен поток”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред "Радио К2". Той допълни, че конфликтът между Русия и Запада има влияние за спирането на поректа, но от това, което е установил в Брюксел, "правителството на Пламен Орешарски е спирало проекта, правило е процедури, които не са били одобрени и са видно неправилни и с една дума е направено всичко възможно, за да бъде убит проекта „Южен поток”".

Премиерът е категоричен, че „както винаги, вината си е първо в нас – българите, а после във всички останали”.

Още по темата

Той добави, че в Брюксел се е срещнал и с председателя на ПЕС и заедно с Меглена Кунева и Ивайло Калфин са направили добри срещи, но оставя на анализаторите да определят доколко всичко е било успешно.

„Когато знаеш, че си за кратко и всеки ден може да е последен в управлението, работиш на пълни обороти, хоризонтът може да стане и по-дълъг, отколкото очакваме, но както е казал народът – готви се за война, ако искаш да живееш в мир”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов каза още, че между първия и втория му мандат са минали едва година и няколко месеца, като в този период има близо 4,5 милиарда неусвоени пари по европейските фондове и близо 9 милиарда разлика в дефицитите, от 0,48% до 3,8% в момента. "Сиреч експериментът „Орешарски” или експериментът да свалиш ГЕРБ от власт с нечестни средства, като аферата „Костинброд”, струва 9 милиарда нетна загуба и още толкова загуба от неусвоени пари, ако сега не успеем с Брюксел да ги договорим, така ще заминат в канала”, обобщи той.

По думите му щетата от паузата в управлението на ГЕРБ е тази, че от давана за пример във финансово-икономическо отношение държава, в момента се чудим как да свалим дефицитите, за да се вместим в изискванията на Лисабонския договор.

"Нека да благодарим на всички партии, които направиха компромис, включително и на опозицията, която към момента е остра, но в границите на нормалното и да се опитаме в този воден ад в момента, в катастрофалната икономическа и предвоенна ситуация, защото от времето на студената война не е имало такава остра криза между Русия, САЩ и Европа, така че всички да бъдем малко по-смирени и на този хубав празник – Никулден, на всички, които носят това име, на рибарите, на бургазлиите, пожелавам им да са живи и здрави, с много късмет, успех, пълни мрежи”, пожела Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че банкова криза няма да има. Като доказателство за това той посочи, че милиардите от фалиралата КТБ са по сметките на обикновените хора и фирмите, които са били вложители. Това  доказва, че хората могат да бъдат спокойни за финансовата ни система и за банките.

„На банкерите повече разум, по-малко лихви и да кредитират бизнеса”, пожела още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАГЛЕЦ!!! Тиква и доносник!
284
7
 
16
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Пак другите са виновни.Ах колко много тои искал да се реализира ама видиш ли другите виновни.Голям манипулатор е този човек. Не надминат.Извърта нещата както на него му се иска. САЩ и Брюксел не харесваха кабинета на социалистите.Послушкото ходи клепа ни в Брюксел и ето ти поводи да спрат и проекта и фондовете и тн и Орешарски се предаде.И сега всички други виновни само тои света вода не напита.Начело на България един човек *** и без култура и президент мижитурка.
283
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakva samo zadovolitelna ysmivka na mytrata ne e za viarvane;
282
5
 
13
 
! Отговори
ххххх преди 9 години
От коментарите виждам за пореден път,че герб си купиха изборите.Никой не го иска тоя бОРИСОВ.Но уви с пари всичко става.А южен поток си го уби бОРИСОВ и неготата некадърна клика.Има записи от изказванията на некадърниците на герб от тяхното управление.Нека тия журналисти които се бият в гърдите,че са демократични ги извадят и покажат.Та да може тиквата да млъкне.
281
5
 
11
 
! Отговори
Пожарникар преди 9 години
Как от пожарникар се става български политик? Много просто, като си наемеш преводач да ти превежда указанията на Императора и ги повтаряш на ляво и на дясно доде прегракнеш. Важното е да постигнеш една такава какофония в публичното пространство, че каквато и лъжа да изречеш, ще минеш метър. Очаквам скоро още две подобни статии като тази, този път за Белене и за нефтопровода Александрополис. Това е държавата ни - цялата в пожар, а главният ни пожарникар излива нефтопроводи в центъра на тоя пожар.
280
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как може тъй да се лъже!!!на орешарски му разплакаха фамилията докато не го свалиха и то точно заради потока!!! Нали точно борисов кудкудякаше от америка докато ония сенатори извиваха ръцете на орешарски!!! То бива да се лъже ама чак пък...
279
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе човек служебните бяха а ти ги накара
278
3
 
19
 
! Отговори
Атлас преди 9 години
Национални предатели-ще си платите да знаете.......
277
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе той Ореховски толкова "добре" упрявляваше, че за една година България загуби 10 млрд. евро.
276
7
 
34
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
Кой подписа договора за Южен поток, кой излъга най-нагло, че не го е виждал и кой ни хвърли в краката на Ердоган?- Долният наглец Боко Тиквата!
275
3
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
PROSTAKA PAK SE OPRAVDAVA - ORESHARSKI BIL VINOVENPOZNATA PESEN OT MUTARATA-TOYE KRALYA SLANCE,A DR SA GRESHNI
274
4
 
28
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 9 години
Запазена марка БОРИСОВ ,,Те са виновни а АЗ,оправих нещата"
273
4
 
32
 
! Отговори
коки преди 9 години
Изключително дрaзнещо нaгъл простaк!
272
15
 
4
 
! Отговори
ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ! преди 9 години
ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ , ОТ РУСИЯ---НАШИЯ ДЯЛ ОТ 2-МЛРД. ВНЕСЕНИ ЗА ЮЖЕН ПОТОК ЧРЕЗ КТБ!
271
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИЩО ДОБРО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ ОТ РУСИЯ --САМО АМОРТИЗИРАНИ И СТАРИ ЗАВОДИ И ОРЪЖИЯ!
270
33
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 години
Смърт на русофилите!Само така България ще бъде свободна и просперираща държава!Имаме газ и петрол в Черно море---но не ги разработваме за да пълним гушите на Москва!Долу Русия!!!Да живей България!!!
269
1
 
30
 
! Отговори
шшщкс преди 9 години
Гооооооооооооооооооооооооооолям *** е борисоффффффффффффффффффффффффффф!
268
0
 
35
 
! Отговори
123 преди 9 години
да приятели, докато ние се делим на русофили и русофоби, нашите продажни политици начело с Президента , от наше име ни превърнаха в най големите неблагодарници и предатели. От Русия сме виждали само добро. Нашите политици ще превърнат плодородните ни земи в отровени от ГМО територии, а плодородна Добруджа след добива на шистов газ в пустиня, без вода, без зеленина. Такава е сега природата в Америка. Искаме ли и у нас да стане така. Зависи от нас. И Велинград - без мина за волфрам.
267
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А честит Ви Южен поток и радикален ислям
266
3
 
24
 
! Отговори
мак преди 9 години
ГЛУПАВ ЧОВЕК СИ БОКО,БОЛЕЗНЕНО ГЛУПАВ