Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

"Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"
Обновена: 7 дек 2014 10:55 | 7 дек 2014 10:52, Камелия Цветанова
629
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"
Снимка: БТА

България ще загуби от спирането на проекта „Южен поток“, но какво точно и колко е въпрос на хипотези, смята министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Още по темата
Министърът обаче беше категоричен,че не би се ангажирал с числа, а и освен това според него проектът не е приключил все още.
 
„Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом на това колко губи тя. Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България“, коментира той пред bTV.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза Лукарски.

Той подкрепи тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Според него около документите за проекта се е създала „една мъгла“.

Относно нападките към себе си Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан, но времето щяло да покаже дали критиките са били основателни.

„Всеки има право на мнение, да съдим по делата, а не по думите“, призова той.

Според него е нормално да има нападки, защото не може всеки да бъде харесван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
9
 
2
 
! Отговори
Революция преди 9 години
От това ще ослабват рублата само печелят а негодуват туристите защото сега им е двапати по скъпо да пътуват по света трябва да се задоволят с Крим Сочи Тайланд.Все още петрола и газта се продават за валута, това което им е необходимо е под санкции(ембарго) трябва те да си го пройзведат имат си всичко а вие българи какво имате, евтини гастербайтери.*** БГ
352
11
 
6
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 години
Колко губи България си е наша работа. Русия губи в пъти повече защото без тръба Путин може да си завре газа в ***! :D
351
6
 
7
 
! Отговори
Революция преди 9 години
Тогава не гледайте Русия и не мислете глейте си паницата и преди имаха проблем в чечня, Кадиров има карл бранш да прави всичко каквото е необходимо, няма за 24ч се реши проблема макар че има и невини. Проектите който получавахте от Русия са дългосрочни времената се менят изграденото остава. След 25г още ползвате руските проекти АЕЦа петролопровода голяма част от ВЕЦ който продадохте на американци. *** БГ
350
5
 
5
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Именно Рублата падна наполовина Значи ще им излезе двойноПонеже ние нямаме пари,се надяват да нагърбят турците. Накрая няма да се разберат,понеже Турция е куче на САЩ
349
3
 
7
 
! Отговори
Vasil преди 9 години
А бе Лукарски а бе ,министър такъв ,не искам нито про европейска ,нито про американска,нито про руска политика искам про БЪЛГАРСКА ясно ли ти е ...,и ти си мислиш ,че си политическа класа ли бе ти си луд ...
348
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До snowНека да стане факт, тогава ще говорим. Досега в Русия всичко е в бъдеще време и нищо не се случва както е било планирано. При слаба рубла и продължаваща да пада, при поевтиняващ петрол и липса на инвеститори заради санкциите ... съмнително е дали въобще ще имат пари за 1/3 от проекта.
347
7
 
5
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
И през Турция няма да мине да знаете!От никъде .Защото планът на САЩ е да мине тръбата от Израел за нагоре през нас.Иначе си приказвайте каквото ви падне .
346
0
 
6
 
! Отговори
snow преди 9 години
koito moje, pravi biznes - naprimer kato Erdogan i Putin (respektivno tr i ru narodi). :)))koito ne moje, *lukarstva kakvo pravyat potent*ite :)))
345
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До революцияПредпочитам да не стигаме Кавказ. Атентатите там не ме радват особено като перспектива.
344
5
 
7
 
! Отговори
революция преди 9 години
Не гледайте Русия глейте си в паницата. За да стигне кавказ погледнете картата. Ердуган прояви интерес и за тракия.Скоро АЕЦ ще бъде закрит реактора за Белене го поставиха в Турция правите си националните салати с турски зеленчуци носите турски дрехи новините са ви на турски американските тв бълват турски сериали сега трябва и с турция да преговаряте за газ. А вие сте седнали да ми обсъждате Русия.*** БГ
343
2
 
17
 
! Отговори
Бойко Ангелов преди 9 години
Лукчо цяла нощ смятал и ето-пресметнал!Ненапразно е министър на икономиката.То,не че има икономика,но...
342
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукарски, защо не се гръмнеш?
341
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руснаците все още не осъзнават, но те напрактика се самопростеляха :) когато решиш да не ползваш една врата, а да заобиколиш през друга, никога не изхвърлял ключа за първата, а с изказването си в Турция, Путин завинаги заключи вратата на руския газ през България.Ердоган е хитър, той си има свой цели в Кавказ, Иран и Ирак и ако Путин вярва че Ердоган ще си изостави интересите в Кавказ, заради него жестоко се лъжеМожете да сте сигурни че на Турската граница ще се продава всякаква газ но не и рус
340
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е психично болен или дрогиран. Вижте му погледа. Това не е поглед на нормален човек.
339
2
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
Хем нас ... рано, хем приказва- точно като хипопотама от онзи виц, дето ни бил символ на българите.
338
2
 
12
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
А ПЪК ТОЗИ ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ,КАТО САМО ПЛЕЩИ И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ.НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ВЪРВИ И ДА СЕ МАХА ОТ ПОЛИТИКАТА.
337
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин капитулира пред Обонго и ЕС! Факт!
336
7
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Москaлите никой не ги е бил по крaтуните дa прaвят " крaнове и тръби", когaто нямa яснотa зa товa дaли ще се строи Потопa! Мосфильмa " ще строим въпреки откaзa" в Сувереннa Бългaрия НЕ МИНAВA! Сегa турците ще ви нaхрaнят обилно в aлтернaтивното отверстие! Товa не е Бългaрски проблем!
335
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иво:) минзухар залюпен, Путин да не би да не знаеше за третия енергиен проект и законите в ЕС преди да почне каквото и да е по ЮП ? Договори както се разбра - няма. Има идеи. Икономическа обосновка - няма. Има пропаганда. колкото до бараката :)) далеч повече неща съм направил и то преди да бъдеш блясък в погледа на баща си, ако въобще го познаваш.
334
12
 
6
 
! Отговори
до 383 преди 9 години
Спечелихме енергийна независимост от империалистическа Русия! А това е стотици пъти по-добре от някакви си мижави такси - трохички от които евентуално ще почнем да печелим след 50 години, чак тогава ще можем да си избием 3.5 милиарда вложени в тръбата!! но дори и това не е сигурно щото с започването на масовия добив на шистов газ и вноса на газ от страни извън Европа в тръбата на Путин ще минава все по-малко газ, а това са още по-ниски такси!