Бонусите за джипита отличници - поне 5 бона на година

Според Москов вече има интерес на лекарите към спешната помощ
Обновена: 17 яну 2015 11:13 | 17 яну 2015 08:45,
75
Бонусите за джипита отличници - поне 5 бона на година
Петър Москов Снимка: БТА

Бонусите, които здравното ведомство обеща за джипитата отличници, ще са от порядъка на хиляди левове на година, съобщи здравният министър Петър Москов в интервю за "24 часа". Няма да е по-малко от 5000 лева, категоричен е той.

Още по темата
Москов припомни, че министерството готви национална програма, която на базата на резултати от дейността на личните лекари да бонифицира тези с добра дейност.

"В момента националният консултант заедно с цяла група разработват тези наистина подробни и ясни критерии и те са свързани с философията, на която подчиняваме реформата - да бъде поощрявана добрата работа, която води до качествено лечение", разясни министърът.

По думите му вече има интерес на лекарите към спешната помощ. "Правителството вече осигури средно с 20% увеличение на възнагражденията в спешната помощ. Което по методика, която ще бъде оповестена в нашите центрове след дни, ще оценява натовареността на всеки филиал. И заплатите на хората, които работят там, ще бъдат изравнени с тези на колегите им от болничната и доболничната помощ. Според директорите на центровете това вече води до заявки за постъпване на работа", заяви Москов.

Към момента здравният статус на РБ е добър, увери още той.

По думите му участието в управлението има дисциплиниращо и отрезвяващо действие върху всичките участници в блока. "Вървим към изработване на ясни механизми на действие и на ръководни органи на РБ", изтъкна Москов.

"Аз мисля, че ние преболедувахме. Наистина имаше кризисни моменти. Взехме си поука от действията си. Има ясен път, по който блокът все по-консолидирано да върви напред.", убеден е министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ИСКАМ БОНУСИ ИСКАМ РЕАНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА МИ
56
1
 
2
 
! Отговори
маги преди 9 години
брабо бе, и без това не знаят къде се намират тия джипита сега и пари им дайте 1 порената малоумщина!
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лични лекари станаха тези които нямаха гръб/мама и тати /да ги вземат да работят с тях и тези които нямаха достатъчно пари говоря за 10000лва да платят на шева на болницата да ги вземе на работа.След това 2000г реформата започна с тях получиха доста пари ,а колегите им от болниците останаха на 300лв.заплата .После палачинката се обърна и настана големото крадене но не от лекарите , а от шефовете на болниците и клиниките .И сега още лек.труд няма стойност плаща се само за консуматив
54
1
 
13
 
! Отговори
Демагог! преди 9 години
Махнете всички доплащания за здравноосигурените! И спрете да крадете!Върнахте здравеопазването в Средновековието!***! Унищожихте българина и България.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странна система на мотивация, къде го има това в цивилизования свят. Аз нямам нарушения и си плащам данъците, мен как ще ме поощрите.
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това за 2те хиляди лева е измамно. Това са ПРИХОДИТЕ на GP-то. Те МИНУС РАЗХОДИТЕ дават ЗАПЛАТАТА . А разходите са- наем, ток, вода и парно на кабинет, заплата на сестрата, тонер, хартия, поддръжка на принтер, компютър, касов апарат и ЕКГ, данъци
51
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички gp-та са на 24часов работен ден 365 дни в годината,което значи,че са длъжни през времето за почивка да подсигурат задължително заместник,за когото плащат от прославутите 2500 лв месечно по спесификация отпускани от НЗОК ,говорим за лекар с около 1000 пациента контингент.От тези 2500лв месечно и потребителските такси като се плати на сестрата 400лв +200лв осигуровки,наем,парно,ток,вода,консумативи,спешен шкаф,манипулационна,такси до адреси,данъци и др. остават,около 1000 лв.месечно.
50
5
 
17
 
! Отговори
cna преди 9 години
На вниманието на министъра - Всички джипита работят от понеделник след обяд до петък до обяд -така 3 дни почивка и ако се разболееш в петък вечерта, до понеделник след обед търси попа. Същото работно време имат и стоматолоздите
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Средната възраст на ОПЛ е около 55 години.Горе-долу такава е възрастта на лекарите в България.Г-н министърът на 45 години е един от младите в бранша.До 15 години оставаме без лекари.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя министър май е взел специалност промисология,а не анестезиология!Много обещания,много нещо.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде да не се напъват прекомерно големите "специалисти", на всички е ясно че голямото крадене и големия рекет са в болниците.
46
4
 
7
 
! Отговори
до до 50 преди 9 години
Ти сигурно си от ония, които оперират без нужда, само да мине пътеката. От тия, дето плюят колегите си, само защото получават повече пари. Очевидно имаш някакво свръх мнение за себе си. Аз пък ще ти кажа че си объркал професията, хората които гледат келепир да има не стават лекари, без значение колко специалности имат.
45
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен от футбол и от политика вече всички българи разбират и от медицина! Смях през сълзи! Е няма да се оправим скоро.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До турчинЧе те и сега са длъжни да правят такива прегледи, ама пациентите не щат, дърпат се! Мислят си че на GP-то работата му е само направления да им дава.
43
5
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Докато не се промени закона като се приеме медицинския персонал няма да работи и държавно общинско здравно заведение и частно. Трудова медицина друга глупост да наказват работадателя. Защо не задължат личните лекари на 6 месеца пълен преглед на пациентите. Работните места има друга институция да ги проверява. По големи вноски. Наказания за невнесени вноски. ТЕЛК да се закрият и пълен контрол на пенсиите по болест. Реформаторите правят популистична политика от техните предшественици беше приет.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49Ако имаш тш-ци *** и го кажи това на джи-пи-то си. По цял свят са основно звено, само на тукашните умници им се виждат излишни джипитата, ай сиктир бе!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше мъж,щеше да излезеш и да кажеш на хората по пера как се разпределят парите в здравеопазването,ако изобщо някой ти подаде тази информация.Ако аз бях ти,бих се обърнал към бизнесмените с апел,а защо не и санкции ,ако трабва,да изпълняват задължението си за трудова медицина.Ако имаше харизма,каквато нямаш,би апелирал към българите,които могат да си позволят,да сключат договор за допълнително здравно осигуряване.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мед сестраМоята мед. сестра взима 700 лв.
39
4
 
10
 
! Отговори
мед сестра преди 9 години
До JP На сестра 2500 лв -това да го видя няма да го повярвам!Това е долна лъжа- няма сестра при дп-и ,която да взема повече от 400лв включително и аз!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако наистина си много болен, отиваш в болница.Там даваш дарение обикновено няколко хиляди на касата.Ако лечението е оперативно ,се срещаш с хирург обикновено в "стаичка"-плащаш няколко хиляди.Макар екипът да работи в същата болница много е вероятно да те оперират в събота или неделя-частно.Тогава има и за анестезиолога,честито!