Москов не се интересува от нервната криза на ДПС

Драмата им е, че нищо не зависи от тях, заяви той
Обновена: 24 яну 2015 12:58 | 24 яну 2015 12:32, Александър Попов
274
Москов не се интересува от нервната криза на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов прояви незаинтересованост към атаките към него от страна на ДПС.

Лидерът на партията Лютви Местан го обвини в лъжа, след което започнаха консултация за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари.

Още по темата
"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши, да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър пред Дарик радио.

Москов обяви, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването.

Той заяви, че работи за пълен мандат на кабинета и добри резултати.

Местан по-рано през седмицата заяви, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: ДПСПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов трябва да спре да орогиналничи в риториката си. Именно това отличаваше РБ от всички останали - не изпадаха в редовното нискокласно разменяне на реплики, заяждане и остроумнечено. Москов откакто стана министър не може да се въздържи, нито по повод Сидеров, нито ДПС. Но това не е класно поведение.
91
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
istencki patriot
90
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип прав е Москов, но подобно крайно нагло и анти говорене, е абсолютно недопустимо и скандално! Популисти и скандалджии! И фенове сеирджии..
89
9
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Аз съм Болен Сидеров и този месец няма да говоря, защото не са ми превели парите в Сибирбанк
88
2
 
15
 
! Отговори
бг преди 9 години
Хайде,приемаме че Москов е велик и да се успокоим!
87
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов ти все пак си министър на Здравеопазването, не на гражднаската война.Защо за някои хора най-близката болница е на над 100 км. е друг проблем за мене.
86
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доктор Москов, оставете тези лакардии, а кжете какво стана с нерегламентираните плащания в болници и изнудването на пациенти е още един от проблемите ми.Или и там уредихте цялата рода ?
85
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов, кажи какво стана с механизмите за източване на здравната каса е друг от проблемите ми?
84
6
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 9 години
Като не им харесва(на българските турци), границата е отворена-айде в Турция, айде в Косово, айде в Северен Кипър!
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз, като инженер, гледам на ДСБ като на чип със студена спойка, която сработва от топлината на властта!
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Театро! Ама пълно. Като това с пенсионните фондове.
81
11
 
3
 
! Отговори
kli4ko преди 9 години
той от какво ли се интересува?
80
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам да се пусна по течението, и да се включа в групата на цвилещите от щастие от поредната изцепка на Москов. Той може да продължава с етнически лакардии, но къде е реформата.
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първата част от изказването на министър Москов е много добра, но втората за съжаление е повече пожелателно мислене. ГЕРБ нито имат интерес напълно да изолират ДПС, нито могат да го направят.
78
10
 
6
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
Москов наистина се интересува от утрешния мач на АРСЕНАЛ за купата!
77
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С разиграването на етническата карта, Москов лесно може да отклони вниманието от обещаната реформа в здравеопазването. В еуфорията на електората от епичната борба на Москов с ДПС може да му убегне от вниманието, че всъщност в здравеопазването продължава да не се случва нищо.
76
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата демагогия и хапливост на корпорацията ДПС си личи много силно. Търси се под вола теле. ДПС е супер вредна формация за България. Както и Атака. И двете обслужват чужди интереси;
75
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те всички от БКП (ГЕРБ) са като Москов и особено лидерът им ББ - на думи едно, на дела друго. Дори и глупакът е на ясно, че "конфронтацията" между БКП (ГЕРБ) и ДПС е прах в очите на хората, всеки знае, че ББ и Местан (Доган) са дупе и ***.
74
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Куче, което много лае, не хапе" - поне така твърдят по-запознатите. С фокусирането си върху мнимия дебат по оставката му, министърът удобно измества въпроса от обещаната реформа в здравеопазването, която също така гръмко афишираше, а днес не обелва и дума за нея. От кога задачата на министъра на здравеопазването е да вади един или друг от властта? И ако неговата задача е да вади ДПС или друга партия от властовите й позиции, то чия задача остава прекратяването на грабежа на здравната каса от лекарската мафия, кой ще прави реформите в спешната и неотложната помощ, кой ще инициира и осъществи за
73
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напоследък често се появяват статии с елементи на расизъм - онзи ден се появи материал за предполагаемия арабин, с испански произход, дето бил лекар в Св. Ана. Днес вече е известно, че арабинът всъщност е българин и го е придружавал испанец (името на който съвсем не предполага никаква арабска връзка). Давали са кръв за приятел който се е нуждаел от кръвопреливане и когато са поискали да разберат нещо повече за състоянието му, лекарят е хванал единия за гушата, на което младежът е реагирал. Разбира се, онзи ден веднага се появиха предположения, че е арабин, имигрант, бежанец, африканец и веднаг