Възродителният процес е важен за имунната ни система

ДПС беше синоним на евроатлантическа идея, заяви Местан
Обновена: 5 фев 2015 10:12 | 5 фев 2015 09:15,
180
Възродителният процес е важен за имунната ни система
Снимка: архив Булфото

Преодоляването на тежкото наследство на Възродителният процес е въпрос за имунната система на демокрация в днешно време. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в предаването „Денят Започва” по БНТ.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, вчера БСП и ДПС си размениха остри критики на тема Възродителен процес. Стоян Мирчев от социалистите обвини партията на Местан, че се опитва да насъска българските турци срещу българите. Повод за това станаха внесените от ДПС промени в закона за гражданската регистрация.

„Ние вчера чухме заявки от дясното, че няма да подкрепят един толкова естествен закон на ДПС. Починалите по време на Възродителния процес, включително и ритуално запалилите се, заради името и вярата си – имено защото не биха могли да подадат молба от отвъдното, би следвало да имат правото, за да се успокои душата им, административно да се възстановят имената им”, заяви лидерът на ДПС.

По думите му, когато дясното отказва да подкрепи подобен проект, то губи моралното право да бъде носител на демократичното начало. Попитан докога ще бъде коментирана темата за Възродителния процес, Местан отговори: „До преодоляването на последиците от Възродителния процес”.

Той добави, че това е преди всичко човешки и морален дълг. На въпрос дали смята, че не са получили подкрепа на предложението, защото от идва от ДПС, а не защото липсват демократични норми, Местан каза: „Ако една, или друга политическа сила ще определя отношението си към казус, засягащ основите на българската демокрация, субектът на инициативата – ние, с един подобен подход се отказваме от парламентаризма”.

На въпрос дали от ДПС зависи да изкара Възродителния процес от политическото говорене, Местан отговори, че въпросът за Възродителният процес е несамоцелно поставен от ДПС. „Самото възникване на ДПС, беше синоним на евроатлантическата идея, беше имено от гледна точка на необходимостта България да се развива като демократична държава на равноправните граждани, защото единствено в България, на Балканите се разгърна този мракобесен, античовешки Възродителен процес, по времето на който бяха убити много граждани”, заяви Местан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
До Ястреб ВеликолепниГледай междувременно да не се пукнеш от злоба....
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли още един младеж, но да го думне тоя с истински пищов ?
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възродителният процес е важен за имунната ни системаДПС беше синоним на евроатлантическа идея, заяви Местан------Тези нагли типчета прекалиха да дрънкат тънката струна с рефрена "Възродителен процес"!!!Ега ти наглеците!Те 500 г турско робство тук са правили уникални зверства и безобразия, потурчили са огромно количество българи и са ни превърнали от най-голямата славянска държава по онова време в най-малката...Трябваше ли след освобождението да ги изтрепаме до крак? Щеше да е справедливо!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нема ли некой пиян авджия да му удари две задни пушки и да миряса? Май това иска ентелегента.
78
2
 
9
 
! Отговори
Anti преди 9 години
"ДПС беше синоним на евроатлантическа идея, заяви Местан" - това е в минало време. Но дори и тогава не е било такъв символ. ДПС е символ на корупцията, шуробаджанащината, номенклатурчиците, антибългарщината.Възродителният процес е полезен единствено и само за съществуването на ДПС, за да плаши мюсюлманите и да насажда омраза. Омразата могат да я ползват за своя изгода.!!! ДПС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН !!!
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 . Ти да не си Местан ,Той така хитрее , но няма да ти мине номера !
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за нас 500 г кланета и потурчвания ни стигат .! *** гадино !Нашата имунна система не работи добре
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От всичките злини, които ги наследихме от комунистите, този "възродителен процес" е най-голямото зло. Въпреки че навремето го подкрепях, с всяка измината година все повече и повече се убеждавам, че беше направена страшно голяма политическа грешка. Като гледам демографията на страната, политическата обстановка, бързата смяна на тежестта на гео-политическите играчи в региона, вече наистина се страхувам, че тази грешка ще ни се върне тъпкано.
74
5
 
7
 
! Отговори
до ястреба преди 9 години
Ага ястреб ли си сокол ли си отлитай докато имаш пера, че както е тръгнало положението като дойдат руските град и катюшите, ни нато ни бато нито вас ще ви има.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** , опираш се на евроатлантика !В тези нови времена никой не те бръсне !Скрий се там и не претендирайки за нищо !Че трябва да признаеш много кланета , като геноцит над българския народ !
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато предимно деца пишат под статията личи.
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взривяването на влакове и убийството на майки с децата им, и това ли е важен процес за имунната ни система?Вие сте терористи и си натискайте парцалите!Щото ако ви вдигнат мерника хамериканците и перушина няма да остане.
70
1
 
8
 
! Отговори
. преди 9 години
Agent Pavel da hodataistva Herr Dogan da izplati na stranata ni obezshtetenie za 500 godini turski zverstva , bezchinstva , razgrabvane , ubiistva.
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пропускате един от най важните моменти а именно, че болшинството от хората с турски имена са насилствено помохамеданчени чисти българи! Това, че дпс ги баламосва е друга бира.местан е най големия *** в парламента.
68
1
 
15
 
! Отговори
доктор гилотен преди 9 години
Къде е Главният прокурор?????в тази разграбена и болна ѝДържава ???защо този човек не е в следственият арест за етническа пропаганда???да закршят прокуратурата при това положение!
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възродителният процес е важен за имунната ни системаА турското робство за 500 години - грабежи, изнасилвания, отвличания на деца, кланета, това важен процес ли е за имунната ни система, агент ПАВЕЛ?
66
3
 
9
 
! Отговори
Агент Павел преди 9 години
като искаш имунитет , заминавай в Анадола да ти бият една кожена инжекция и не ни занимавай със задните си мисли. Щом не ти харесват правилата в България марш в турция.
65
1
 
7
 
! Отговори
художника преди 9 години
Що за име е това "Възродителен процес" ? Какво и кое е ВЪЗРОДИЛ тоя процес, освен "популярността на ДПС, когато има нужда от него. Това не е ПРОЦЕС, а АБЦЕС който беше натрапен от БКП на целия Български народ. Никой Българин не го е искал и не е попитан дори.ЦК на БКП и ДС създадоха ДПС, за да привличат внимание, когато не са на власт. Така ни разделят на "етноси", за да ни държат в страх и подчинение. Стига лъга, МЕСТАНЕ ! Никой не ти вярва вече.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя откак му измъкнаха цицата от устата не е на себе си.Като е захванал темата за Възродителния процес, защо не се върне малко по-назад и да поговори за турското робство? Защо си въобразява, че на никой не му е ясно къде го сърби? И дали няма да си изпроси забраната на мафиотското сдружение ДПС, която става все по-належаща?
63
1
 
8
 
! Отговори
gg преди 9 години
Ima li Bulgariin,koito da zabrani DPS .Tova e etni4eska aprtiq na antihrista .Edno su6to govorqt 25godini ve4e .