Проблемите на управлението се крият зад анти ДПС говоренето!

Местан: 100-те дни на кабинета са популистки компромиси и чистки
9 фев 2015 18:46, Анисия Иванова
73
Проблемите на управлението се крият зад анти ДПС говоренето!
Лютви Местан. Снимка, архив Булфото

Анти ДПС говоренето се превръща в параван, зад който се прави опит да бъдат скрити реалните проблеми на днешното управление. Това каза след изнесеното заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС в Разград лидерът на партията Лютви Местан.

Той посочи, че в момента се забелязва опит реалните проблеми на управлението да се прикриват зад истерията анти ДПС, но по думите му "този номер повече няма да сработи. Независимо от това колко силна би била атаката срещу ДПС ние имаме своята ясна стратегия, от която няма да се отклоним", коментира Местан, цитиран от БТА.

Лидерът на ДПС отбеляза, че ще продължат усилията им да затворят темата "Възродителен процес" чрез политика на преодоляване на последиците. Той уточни, че е много важно да се разбере, че ДПС не отварят темата за "Възродителния процес", а искат да я затворят със серия законодателни инициативи.

Още по темата

Според Местан има добре премислен сценарий ДПС да бъде атакувано, че чрез тези теми едва ли не вкарва разделителни линии в обществото, но по думите му целта е точно обратното - помирението чрез правилен прочит на миналото.

Лютви Местан заяви още, че са започнали важен разговор за формулиране на общо политическа оценка и за първите 100 дена на кабинета Борисов 2, които ще изтекат на 14 февруари. Тя ще бъде представена през следващата седмица, но в аванс Местан каза, че според него това управление е стъпило на една дълбоко неприемлива за ДПС формула и от движението смятат, че тази формула ще генерира непрекъснато нестабилност на управлението.

Според него най-големият риск, който пряко произтича за България от тази еклектична смес, е за макроикономическата стабилност на страната.

Популистките компромиси, които основният субект на властта - ГЕРБ ще бъде принуден да прави, поражда риск страната да бъде вкарана в дългова спирала. По думите му, за да удовлетвори популистките напъни на реформаторите, ГЕРБ ще емитира големи размери на външния дълг.

Оценката ни за 100-те дни на управление на правителството е, че това са 100 дни на управление на политическите чистки и на нездрави популистки компромиси между идейно несъвместими политически сили, допълни Местан.

Днес от Разград започнаха изнесените съвместни заседания на парламентарната група и ЦОП на ДПС в областните центрове.

Лидерът на ДПС отбеляза, че целта на тази инициатива е да се установи механизъм на постоянен, функционален диалог между централното ръководство и местните структури на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
24
 
5
 
! Отговори
така си е 21... преди 9 години
....но за да ходиш на работа в чужбина се иска занаят, постоянство и дисциплина .На запад не търпят пияници , мързеливци и селски тарикати ---ТАМ СЕ РАБОТИ!ХАЗЯЙНА МИ /НЕМЕЦ/--СИ ПРИЗНА ,ЧЕ ОТ 8-год. НЕ Е ХОДИЛ В КРЪЧМА ИЛИ РЕСТОРАНТ!Харесвам Местан , защото ни осигури работа и евро-атлантическа ориентация на страната!Ето защо ще гласувам за него!Другите са празнодумци и руски мекерета, от които нищо не става!
20
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много искам да ни мобилизират заради Украйна например. От турски произход съм бях отличник по стрелба в казармата, бях шофйор (нямам ер малък) и свързочник...Искам да ни мобилизират и някой "луд" офицер да ни прати в София и да им видиме сметката на всички които ни лочат кръвта вече 25 години.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я млък!
18
1
 
16
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Делиормана е "добре" защото хората работят като роби. За това е "добре" делиормана. Половината село бачкат нелегално в Германия и Франция за 1000 евро на месец което си е нищо за европейските стандарти но е много за бг стандарта. Жени, майки и бащи остават в БГ и работят по нивите, гледат животни и изкарват и всичко отива за ремонти.Елате в североизточна България и вижте какви къщи имат хората но това не е благодарение на ДПС точно обратното.
17
0
 
15
 
! Отговори
pet преди 9 години
Действия приятели.Действия за да си оправим държавата. Живеем заедно в един казан и заедно сърбаме попарата. Този мустакатия Местан винаги ще е против България. Няма ли кой да го думне
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На следващите избори ще гласувам за Атака. Не защото харесвам Масква, копейки, Луфтханза или Варадеро а защото колкото повече зверове има в *** толкова по голям е шанса да се самоунищожат.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
LIDERITE NA DPC V ZATVORA
14
2
 
18
 
! Отговори
do14 преди 9 години
АЗ съм номер 11 и ще ти дам друг пример с завода "Шишеджам" в Търговище. Превеждат се едни пари за заплати но фирми под-изпълнители раздават заплати. Тези фирми са на ДПС. Вместо работникът да получава 1000 лева получава 500. Половината отиват в касата на ДПС. пп:За ДПС не гласувам. Гласувах преди: признавам си но на предишните гласувах за ГЕРБ. Не защото харесвам Ипон, СИК, Вис - 2, Мишо Бирата или Бистришките Тигри а нарочно гласувах за ГЕРБ като форма на протест срещу ДПС.
13
3
 
8
 
! Отговори
видел ясно тъмнината преди 9 години
Някой шарани тука признават, че тоя щом реве, значи Тиквата им ставал симпатичен !? То тези шарани не разбират, че този за това "реве", за да прави симпатичен Тиквата, за да действа БОСТАНА и да ви клатят като ШАРАНИ.
12
2
 
11
 
! Отговори
grisha преди 9 години
не се меси в български дела ***
11
0
 
7
 
! Отговори
vas преди 9 години
До zeusАбсолютно прав си! Човек почва да се чуди не е ли подобре всеки ден да има по 12 показно разстреляни я лихвар, я мастит бизнесменбивша мутра, за да има с какво да се занимават родните медии. Защото ако няма кръв медиите започват да вадят пред хората такива като Местан, който, по мое мнение, е поскоро византиец, отколкото турчин.
10
4
 
30
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 9 години
Щом турчина лидер на етническа, анти-конституционна партия е бесен и в агония - ние сме щастлици
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората по Делиормана масово продават и без това нищожния вече брой крави и овце защото половин литър минерална вода е по скъпа от литър мляко Местане.. А хидроинженерът си взе един милион докато си клатеше оная работа.. Младежите ни са навън и оставят семействата си тука местан зидаров,,,а вие сте същите които ни сменяхте имената с агент Сава..да аз съм от турски произход и ви мразя повече от бияча на турци в Дулово който днес е премиер. Духай супата местан зидаров!
8
1
 
15
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Независимо от това колко силна би била атаката срещу ДПС ние имаме своята ясна стратегия, от която няма да се отклоним", коментира Местан, цитиран от БТА. ДОНОСНИКО Павелчо, вашата стратегия на папкане на държавни пари ПРИКЛЮЧИ,другата ви стратегия да лъжете и мачкате СВОЯ електорат работи,но това е защото те са *** и НЕОБРАЗОВАНИ, обаче когато останете още два мандата извън властта и ви секнат паричките, това подобие на хора ще се и в зселят вТурция или в Европа да работят и тогава сте нищо.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало Местан ага,а сега да видиш хубаво ли е,25г.бяхте във властта и не се наядохте,сега като ти гледам мазната мутра все още ми се гади,ДПС беше до тук,браво на бат БОРИСОВ пак ще гласувам за него.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЧНО ТАКА мецане...с теб сме !!! Ако скочиш от висока скала.... и ние ще скочим..обещаваме ..само скочи, ако не ни вярваш...всички сме зад теб !
5
1
 
29
 
! Отговори
... преди 9 години
Значи не мога да го изкажа по-хубаво, но МЕД ми КАПЕ на сърцето когато тия от ДПС ревът! А когато тия от ДПС ревът това значи, че на към по-добре вървим!
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пак се обади. Ходи си в Анадола бе.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан, не знам какво зад кое се крие, но ти не си и никога няма да бъдеш българин в пряк и преносен смисъл. Никой не ви иска в управлението, а още по-малко в държавата и за да съм по-ясен - ВЪН! Ако зависи от мен ще виснете по бесилките цялото ви корумпирано и антибългарско ДПС!
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
местане не си ти когато си ГЛАДЕН