Борисов и Станишев поставят въпроса за Шенген

Двамата се обединиха около обща позиция в Брюксел
Обновена: 12 фев 2015 12:02 | 12 фев 2015 12:00, Веселина Йорданова
12
Борисов и Станишев поставят въпроса за Шенген
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов и председателят на ПЕС Сергей Станишев се обединиха около обща позиция в името на приемането на България в Шенген.

Борисов и Станишев разговаряха тази сутрин в Постоянното представителство на България в Брюксел, за да координират общи действия за незабавно поставяне на въпроса пред европейските лидери.

Двамата се разбраха да поставят въпроса за присъединяването на България в Шенгенското пространство на подготвителните срещи на двете политически семейства – ЕНП и ПЕС, преди заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Имаме обща позиция за Шенген. България изпълни всички критерии за приемането на страната ни в Шенген“, заяви Борисов след срещата.

„Докато съществува тази Берлинска стена в ЕС, няма да има обща ефективна сигурност и след като България е изпълнила своите изисквания, както казват Европейската комисия и Европейският парламент, е редно и е време да станем член на Шенген“, заяви Станишев.

Двамата се обединиха и около позицията, че България е пряко заинтересована от намирането на дипломатическо и мирно решение за изход от кризата около Украйна.

В дневния ред на Европейския съвет в Брюксел днес е и темата за антитерористичните мерки в ЕС.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
:-) преди 6 години
На снимката: "Дует лицемерие". През 2013-та щяха да се избият, а сега усмихнати - приятелчета.
5
6
 
1
 
! Отговори
V преди 6 години
Сергей първо се целува с Местан сега пристана на Борисов.Типично женско поведение ,където са парите и властта там върти г*за.
4
4
 
2
 
! Отговори
мм преди 6 години
Станишев вчера се целуваше с местаня, днес дружески ръкостиска Бойко. "Фифти шадес оф грей" нищо не струва.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаххах Емблематичен момент двете к*рви до вчера се плюеха сега се прегръщат !Ей тва доказва предателството към България !
2
3
 
6
 
! Отговори
7 преди 6 години
Станишев много е придърпал ръката на Боко към себе си! Явно ще краде часовника. Може и бръмбар да залепи на опакото на ръкава, за да има материал за флашки после.
1
1
 
8
 
! Отговори
вуте преди 6 години
Що не се цунат ?