След популизма ще дойде времето за плащанията!

Борисов: Ако някой покаже откъде да вземем пари, ще му дадем тази възможност още днес
Обновена: 18 фев 2015 14:02 | 18 фев 2015 11:10, Надежда Бочева
312
След популизма ще дойде времето за плащанията!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че ако Народното събрание не ратифицира планирания нов дълг от 16 млрд. лв., в един момент след популизма, ще дойде времето за плащанията.

Още по темата
"Да видим, ако не приемат дълга, ако някой покаже откъде да ги вземем (средствата – бел. ред.), понеже аз не знам, ще предоставим на други тази възможност. И то още днес. Популизмът има измерения до едно време. Оттам нататък са плащания“, каза Борисов преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Допълнителният заем от 8 млрд. евро бе одобрен миналата седмица в спорни гласувания от две парламентарни комисии – външна и бюджетна.

БСП направи днес пореден опит да осуети тегленето на новия дълг. Депутатите от левицата поискаха точката за ратифициране на договора да бъде оттеглена от дневния ред на Народното събрание.

Бойко Борисов се поинтересува също кога е днешната първа копка за Северната скоростна тангента. "Осми декември най-късно трябва да е готова Северната тангента, за студентския празник да пътуват по нея“, поръча той и после уточни: "Тази година".

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете ВЕИ, Мариците за да не трупа НЕК нови дългове, спрете строежите на метро магистрали защото няма пари. Ако искат частници и банки да ги строят само с частни пари. Съкратете администрацията с 90 %, народното събрание и министрите до 25-30 души общо, кметове, съветници и т.н.
200
1
 
25
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 9 години
ГЛАСУВАХТЕ ЗА ПРЕМИЕР, КОЙТО НИ ПИТА ОТКЪДЕ ДА ВЗЕМЕ ПАРИ ЗА ДЪРЖАВАТА ... :)Аз ли трябва да му кажа ?!Ами, като не знаеш как да управляваш успешно защо се натискаше за властта бе, *** ?!
199
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
понеже аз не знам, ще предоставим на други тази възможностКои сте вие та да предоставяте възможност?Богове ли сте?Народът ще предостави тази възможност и дано да е по-скоро и с по-големи камъни!Тоя изглежда, така все едно до цяла нощ е поркал менте уиски
198
2
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Бойко, направо ти казвам - от РУСИЯ !Ако днес отидеш и коленичиш на Путин и изкараш България от ЕСи НАТО, ще получиш финансовата помощ на Москва. Ще получиш и военна защита, каквато НАТО не ни осигурява. Ще получиш военна техника и оръжие за армията ни. Ще получим евтин газ, за да не студуваме зимата и да не си изсичаме горите.Само че, ти, никога няма да го направиш, защото си слуга на Запада ! Факт !
197
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде пък се сравнявате с гърците, на гърците им опростиха в пъти по-голям заем, защото си отстояват тяхното, а не теглят нов по-голям заем за покриване на стария. Всъщност теглят нов, по-голям заем, но за да ядат и пият, и новия заем няма да върнат :D :D :D
196
1
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Популизъм (демагогия) е точно това, което прави Тиквата. Прави се на ударен и измества същината на проблема. Въпросът не е от къде да се вземат сега пари, а че в момента не е нужно да се дава мандат на правителството да тегли заем в бъдеще при условия, каквито само си прецени и вероятно неизгодни. Червените крадци не са цвете, но в случая имат право да негодуват. Когато дойде време да са нужни средства, Народното събрание може да реши да се вземе заем, защо трябва това да става отсега.
195
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 9 години
ГОРАНОООООВ, ГОРАНОВ, ТОЗИ ПЪТ ВЕЧЕ НАИСТИНА И З Г О Р Я Х М Е, ЕЕЕЙЙ РАНОБУДНИТЕ *** ГДЕСТЕ БРЯ.
194
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имах глупостта да гласувам за реформаторския блок,защото излугаха,че не искат ББ за премиер.Втори път няма да допусна тази грешка,щом влязоха в съюз с най-алчните управлчващи от 25 години насам.На местните избори народа ще ви накаже вкупом.Не го забравяйте.
193
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** люде, всички държави на запад имат задължения от стотици милярди и си живеят живота само ние се стискаме. Вразумете се вече! Без пари нестава! И да не е Борисов, който ще да е пак ще се вземе заем.
192
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преговори с ЕС и САЩ за опрощаване на 40 милиарда евро външен дълг и договор с МВФ за реформи и нов заем както Гърция. Иначе се влиза в спирала нови заеми за стари и нови дефициит по изплащане.
191
0
 
10
 
! Отговори
FBI преди 9 години
TOVA E EFEKTA OT POSESHTENIETO NA DJIM KERI V BALGARIQ PROLICHA SI ZA KAKVO E DOSHAL DA NI GO NABUTAT TVA E
190
2
 
4
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
*** ще ви продавам 1 долар за 20 лева и ще се редите на опашка, помнете ме като дойде времето ще си спомните, а сега може да ми сложите минусче и да се наядете с сланина и шльокавицаОбичам даслушам шума на $$$$$
189
1
 
17
 
! Отговори
симпатяга преди 9 години
Много просто - приходите в бюджета 2015 спрямо 2008 са се увеличили почти 50% - от 20 млн до 30 млн. А защо трябва и разходите да се увеличават с повече, че да има дефицит??? Направете бюджет с излишък - реформирайте няколко сфери, намалете държавните хрантутници и направете 2-3 млрд. излишък на година. То колкото и пари да има, най-лесно е да се изядат; трудното е да се направят реформи и да няма дефицит, нали това чакаме!!!
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Стършел Щото те никога няма да станат роби,а ние и сега сме си роби !
187
1
 
2
 
! Отговори
Gabara преди 9 години
до 229 Ей, ама много си *** бе Саше-е-е-!
186
8
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
До всички, които сте против вземането на заем. Защо до вчера ръкопляскахте на Гърците и СИРИЗА, че искат нови заеми и само ги превъзнасяхте, колко хитри и умни били пък сега ревете за точно обратното?
185
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов да си подава оставката и да се маха, няма защо българите да търпим още един кабинет от типа 'Орешарски' - безумна коалиция от взаимно противоречащи си партии, която само взема заеми, за да ги окраде.
184
0
 
25
 
! Отговори
МСБ преди 9 години
Няма обяснение на следното : Да наречеш луд, човек който казва че заплатите трябва да се ДОБЛИЖАТ ДО МИНИМАЛНИТЕ европейски ? Прочетете внимателно главните букви . Не да станат като минималните, а само да се доближат, и не за да забогатее Българина, а за да живее ! Кланяте се на човек който ви прати по дяволите още преди да го изберете ?!?!?! (матрял,картофи,овце и т.н.) .....не знам самолетите какви препарати пръскат над България но определено народа е изпростял много!
183
1
 
10
 
! Отговори
г-жа Плевнелиева преди 9 години
Шест кокошки съм заклала, руйно вино съм наляла...
182
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙТО СЕ ИЗПЪРДЯ ЗА ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ, Е ***, *** И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!ФАКТ