Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?

Надявам се здравият разум да надделее, обяви финансовият министър
Обновена: 24 фев 2015 16:39 | 24 фев 2015 16:25,
176
Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?
Владислав Горанов. Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов направи пореден опит да убеди депутатите от Патриотичния фронт да подкрепят предложението му за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв. След час и половина преговори в парламента Горанов призна, че не знае дали е убедил Патриотите да го подкрепят, но отново обяви, че е оптимист.

Това бяха поредните разговори на депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с финансовия министър. И след последната среща в петък не стана ясно има ли напредък в преговорите, а Горанов отново обяви, че е оптимист и е доволен от добрата комуникация.

Още по темата
„Оставам оптимист, че здравите сили и здравият разум в тази държава ще надделеят“, призна министърът след днешните разговори. От тях отсъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, а шефът на НФСБ Валери Симеонов пристигна със закъснение.

По време на срещата Горанов е разказал на депутатите повече детайли от предложението си за теглене на дълга. Министърът е обяснил, че във фискалния резерв има Сребърен фонд, ядрени фондове, вземания от ЕС, целеви части на фискалния резерв.

„На пръв поглед той може да изглежда много по-голям, но примерно сборът на Сребърния фонд и ядрените фондове в него е 4 милиарда, вземанията от ЕС са над милиард и триста и ако се премахнат всички тези целеви структури от фискалния резерв, реалното му измерение на разполагаем за харчене ресурс е много по-малък“, обясни и на репортерите Горанов.

Той отново обясни, че дългът трябва да се изтегли, за да може държавата да си плаща сметките. „Не е възможно да не се поеме този дълг. Дали ще се приеме утре споразумението за посреднически услуги между България и тези четири банки е въпрос на законодателна целесъобразност“, каза още министърът.

След разговора си с Горанов депутатите от ПФ се затвориха на заседание на парламентарната си група, за да вземат решението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
12
 
3
 
! Отговори
БОЖО преди 9 години
По *** от сегашната опозиция - няма! Вече 10 дена не могат да сметнат няколко числа, та се налага Горанов да им обяснява като на първокласници - бавноразвиващи се!
49
17
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
Горанов трябва да се откаже да взема заем. Да извади една празна картонена кутия и да каже, че "ПОСТНАТА ПИЦА" я няма. Изяли са я сърГЕЙЧО, Орешарски и оня "квазимодо", който беше уж финансов министър, пък сега е дУпедат от ДПС - ЧОБАНОФ!
48
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли се струва, че последните години финансовите министри изглеждат като излизли от лудницата? А този алчо Горанов е върха на слодледа.
47
17
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Цирка "МАЯ-КОСТИНБРОДСКА" работи, клоуна ГЕЧЕФ е блестящ, пуделчето Данчо Ментата изпълнява "салто мортале"! Насам народееееее!
46
16
 
1
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 9 години
Атака и ПФ са шайките на тройната коалиция: ГЕРБ, БСП и ДПС, тоест коалиционните им патерици.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a s kakva lihva e kredita!!!! i kolko shte vurnem!!!!
44
2
 
9
 
! Отговори
Тишо Панов преди 9 години
Надяваш се да ги купите и този път, за да си разделите онези 6 милиарда, които ще останат от 16 милиарда, след като изплатите старите заеми с 10-те милиарда. Затова теглите по-голям заем от нежния, за да има и за вас и за коалиционните ви патерици. Убеден съм, че и този път от Патриотичен фронт ще се продадат. Та те вече се продадоха откакто станаха коалиционен партньор на ГЕРБ, АБВ и РБ, които така мразиха заради протурската партия вътре, а се оказаха техен коалиционен партньор, като Атака-ДПС.
43
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 9 години
От кога ви говоря, че всички с вратовръзки са мушеници :) , вече като срещна някой в костюм вадя к'вото имам в джоба давам му го и бягам бързо .. така стана !
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вашия разум го знаем - всеки се бори за парче от баницата, за суми от кредита.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Богати патриоти помагат на държавата си в труден момент чрез спестявянията си.
40
1
 
19
 
! Отговори
Бургазлия преди 9 години
Ще клекнат , знаем ги тия от ПФ/продажния фронт/!Но проблема е , че това ще е последната им прегръдка с тия дето плащат - от тук нататък ще бъдат тотално заробени, защото при следващи избори надали ще вземат и 1 %! А от тук нататък Борисов няма да им плаща - просто ще плаши тия мекерета с избори !Така че да си решават хората т.е. ***!
39
1
 
9
 
! Отговори
трезвеника преди 9 години
Дрегера от Продажния фронт ще е за.
38
0
 
0
 
! Отговори
от 38 -ми преди 9 години
коменарът е за 30 - и
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спестяванията в банките са рекордни а държавата ще фалира.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бе даааааааа
35
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излизане от валутния борд и обезценка на спестяванията в банките за да се изплати дълга.
34
0
 
14
 
! Отговори
до АНОНИМЕН 31 преди 9 години
спокойно каубой що ме обиждаш ???? А за Горанов сляп ли си ??? казва - а не вземем пари за натовско оръжие - ще го купим със сребърния фонд , или с ядрения , дреме ни за хората , ама ще ни избесят после , а и ББ няма да вземе 10 процента на следващите Чудя се защо не казва Горанов за заема - искаме да покрием стари задължения с половината , а с останалата - оръжие и покриваме загубите на НЕК , докато се натрупат нови а да - щото пак ще ги избесим ......
33
0
 
23
 
! Отговори
Мхм преди 9 години
1000 м. въже - 1000 лв.250 трупчета - 250 лв.250 здрави клона - 0 лв. (паркове бол)250 комплекта консумативи за връзване на ръцете. (свински опашки)- 35 лв.1285 правилно изхарчени средства от хазната - безценно :)
32
1
 
21
 
! Отговори
Рб преди 9 години
Тва ГЕРБ каквото и да правят го превръщат в цирк!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30човече искам да ти помогна ама първо си помогни сам. аз като изпадна в тежка ситуация без пари никога не се отчайвам а мисля как да излезя от нея . два пъти фалирвам и пак не съм се предал сега пак започнаха да ми се оправят нещата бачкане му е майката и силна воля не разчитай на държавата че ще ти помогне повече вяра че си способен в нещо ти сам си знаеш в какво не вярвам да си пълен бездарник