Пак крошета за Сърница в НС: Секундарникът цъка...

Партии се плашат със съд, други възпяха армагана
Обновена: 25 мар 2015 14:08 | 25 мар 2015 10:36,
33
Пак крошета за Сърница в НС: Секундарникът цъка...
Снимка: архив, Булфото

Партиите започнаха деня си в парламента с лют скандал за вота в Сърница. По време на него ДПС заплаши Цветан Цветанов със съд у нас и в Европа заради лъжа по време на кампанията. ГЕРБ обявиха, че агитацията за вота в Сърница не е била нормална, а ПФ възпяха магията на армаганите и показаха часовник, подарен от ДПС на сърничани, секундарникът на който върви на обратно.

ДПС отново поискаха Цветанов да се извини, че им е приписал думата "гяурин". "В противен случай ще се наложи да докажете клеветническото си твърдение пред българския съд, а може и пред европейския съд", каза му Мустафа Карадъйъ. "ГЕРБ и РБ се оказаха в свой паралелен свят, в който политиката е сведена до аритметичен сбор", каза той.

ДПС предупреди управляващите да не прибягнат до репресии и натиск преди изборите за кмет наесен.

"Отговорното отношение на ДПС след евроизборите ви доведе на власт, за да я използвате срещу нас така брутално", обърна се Карадъйъ към ГЕРБ. Депутатите на Борисов излязоха от залата в знак на протест срещу декларацията му.

Цветан Цветанов обаче излезе на трибуната, за да стане ясно, че няма да се извини за думите си. Той отново потвърди, че е чул от симпатизанти на ГЕРБ, че тези на ДПС ги наричали "гяури".

В разправията се включи и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който иронизира ДПС, че обяснява успеха си с "магията на идеите". "Каква магия, какви идеи? Вие, които печелите изборите с купуване, печелихте с магията на армаганите", обърна се той към ДПС.

Той ги обвини и че издигат като свой приоритет европейските ценности. "Вие ли ще говорите за прогрес и евроценности? Защо след приключване на изборите, под зарята, виеше ходжата от минерето? И какво виеше тоя от минерето - поздравления на неразбираем език ли?", попита той.

Зам.-председателят на парламента Алиосман Имамов обаче не издържа и го репликира за думите му, че ходжата виел от минарето."Вие виете, защото не сте част от цивилизацията", каза му той.

Симеонов обаче запита ДПС дали има разделение между политиката и религията при тях.

От трибуната на парламента той показа и един от армаганите, с които ДПС печелили изборите – часовник с името на партията, стрелката за секундите на който обаче върви назад. "Откак спечелихте изборите, времето в Сърница върви назад", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега Сидеров що и дума не обелва срещу турците???
3
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валери Симеонов добре го каза - оня от минарето вие... не искаме да слушаме виене от минарета!
2
1
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Твърдението че ДПС е демократична организация е равно на твърдението че олиото е мокро.
1
5
 
33
 
! Отговори
безобразно! преди 9 години
Безобразно е поведението на ДПС,Местан, всички депутати от ДПС в НС!Не четете ли мнението на хората?Докога ще ПОХАБЯВАТЕ парите ни?ЗЛОУПОТРЕБЯВАТЕ с НЕВЕЖЕСТВОТО на електората си и си разигравате коня на НИЩОПРАВЕНЕ в Парламента! Постоянно ровите за несъшествуващи конфликти! Да се закрие тази ВРЕДНА за развитието на РБългария етническа, НИЩОПРАВЕЩА за прогреса ни в ЕС "партия"ДПС.ДПС е АНАХРОНИЗЪМ за държава, член на ЕС, когато всички граждани на ЕС имат еднакви ПРАВА и СВОБОДИ!