Първанов иска спешно КСНС заради Южен поток

Видя, че сме в пълна изолация и без перспектива
43
Първанов иска спешно КСНС заради Южен поток
Снимка: АБВ

Според лидера на АБВ загубата на "Южен поток" е изключителен сигнал за краха на външната политика на България.

Още по темата
Повод за коментара му стана срещата в Будапеща на външните министри на Гърция, Сърбия, Македония, Турция и Унгария за консолидиране на позициите по доставките на газ, където е била обсъдена и възможността за присъединяване и на Австрия, на която обаче България не присъства.

Първанов е категоричен, че в подобна изолация страната ни не е изпадала от години.

България от енергиен център се превръща в място на енергийна несигурност и липса на перспектива, добави той, цитиран от пресцентъра на АБВ.

"Няма да припомням времето, в което бяхме център и събирахме много държави по различни теми. Сега всичко това се случва извън и за сметка на България“, коментира той.

Георги Първанов призова за спешно свикване на заседание на КСНС към държавния глава и използването на всички други възможни формати, които да доведат до активирането на българската политика по този въпрос.
Той смята, че са необходими двустранни преговори - в Москва, в Анкара, в Брюксел.

Според него, ако Брюксел даде зелена светлина на обсъждания в Будапеща вариант за газово трасе, това ще доведе до още по-тежка изолация и икономически, и допълнителни енергийни проблеми за България. Първанов отново подчерта, че именно заради условията на ЕС България е достигнала до ситуация, в която губи проекта "Южен поток".

Освен газовата тема, Първанов смята, че на заседанието на КСНС трябва да бъдат поставени и въпроси по военната сигурност на България.

"На един такъв съвет трябва да се изнесат конкретните данни за това какво се случва на българска територия, какви обучения се провеждат, има ли действия, които да се изтълкуват от руската страна като враждебни в този деликатен момент".

В тази връзка АБВ може да направи конкретно предложение към президента за включването в предстоящото обществено допитване на набор от въпроси за отношението на България към санкциите за Русия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Кон преди 9 години
Няма по-добър повод за оставка на министъра на външните ни работи.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Външната ни политика се прави в кафенето на последния етаж на сградата на министерството, чрез клюки, омаскаряване на хора и доноси. В тази сграда вече не търсете експерти, а само лапачи.
21
3
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 9 години
Кой е този неприятно изглеждащ човек и защо трябва да ни вълнува какво е казал ???Какео в южен поток ?
20
0
 
9
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Президенто като говори за крах на външната политика, защо не споменава за виновни и поемане на наказания - за национално предателство, геноцид и световен рекорд но кражби?!
19
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
абе тоя не ли в оставка ? къв го дири още на сцената ?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце няма рубли за теб Путин на *** не плаща
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sega li se setihte a...march v Rusia da se izvinavate...i razkaraite gnilia USA ot maika Balgaria...nama li pone edin mag sred vas
16
2
 
8
 
! Отговори
СИД преди 9 години
Абе, Гоце? Кво прави Калфин при тиквите, бе ?
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има да връща пари Гоце.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро Първанов. В изолация сме и по-зле ще става благодарение на такива като теб. Слушайте още враговете на БГ, *** положението е много сериозно.
13
3
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
При герб и рб всичко е крах - външна, вътрешна, икономическа.А "Южен поток" го спряха българските *** управници. Никой не им е виновен. Най-малко гърците и турците, които ще се възползват от тази идиотия.То не може да слугуваш на двама господари и доносника Гоце най-добре трябва да го знае.Сега очаквам, като с блоковете на АЕЦ-а, от ЕК да отговорят на смешните ни молби за някакви компенсации, че никой не ни е карал да спираме "Южен поток".
12
2
 
31
 
! Отговори
Бузи преди 9 години
До Анонимен 13Мда, путинов газ не ни трябва - ние си имаме ан^ален! От такива като тебе даже имаме и за износ!Обаче наистина, когато почнеме да внасяме ток от Турция, газ от Македония и дърва от Гърция, тогава можете да се съберете пред американското посолство и да благодарите за евроатлантическата интеграция. Само дано не е останала една ядрена дупка от бегето от много русофобия...
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега се сети за неприятните последици от външ. политика,в която и ти беше активен участник!За чия кауза ходи при контин-а ни в Ирак?Наистина ли вярваше,че Садам има хим. оръжия и е диктатор?Ами не бяха ли твои възторжените слова,че с влизането си в ЕС страната ни за пръв път имала възможност сама да определя съдбата си?Сега не се прави на пръв патриот!
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма да има рубли4ки гоце колкото и да пискаш
9
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На България путинова газ не трябва !!!
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На агент Гоце са му натиснали бутона от Москва пак да вряка.
7
4
 
42
 
! Отговори
ес преди 9 години
До 6.Вярно е. Ще купуваме газ от Македония, както купуваме пластмасови тръби за ремонта на ВИК. Преди 25 год. България беше най-големият производител на Балканите на промишлени стоки,а сега е най-големият вносител.Това е благодарение на ТЪПИТЕ ни политици и слабоумните ни избиратели. Браво БЪЛГАРИНО.
6
12
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** си дава газа за пари и влияние, а гоце следва неговия пример и си дава г*за за пари и влияние :)))
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по големи продажници и дупедавци от нашите политици!!!
4
32
 
7
 
! Отговори
Поцев преди 9 години
Гоце е добре платено руско ***!