Размирици и напрежение белязаха шествието за 9 май

Георги Кадиев попадна в епицентъра на недоволството
Обновена: 9 май 2015 19:10 | 9 май 2015 19:06, Камелия Цветанова
147

Снимка: Булфото

До размирици се стигна по време на шествието, което трябва да отбележи 70 години от победата над фашистка Германия, съобщи Дарик радио.

Около 150 души се събраха на площад „Независимост" пред президентството.

Според една част от дошлите да участват в шествието, организатор е гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света", според други - организатор е депутатът от левицата Георги Кадиев, който ги е поканил чрез фейсбук страницата си. Трета група пък се организира и дойде на шествието с плакати "Атака".

От първата група - гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света", носеха микрофон и колони и когато един от представителите започна да говори, призова хората да скандират "НАТО вън".

Малко след това Георги Кадиев пожела също да се обърне към дошлите, но първоначално тази възможност не му беше дадена, а след това му позволиха, но при условие че скандира "НАТО вън" и да каже защо БСП върви към дъното.

След като все пак народният избранник стигна до микрофона, пренебрегна желанието на част от дошлите на шествието и започна да говори по същество за датата 9 май. Това доведе до сблъсък - част от дошлите на шествието му се нахвърлиха с обидни думи и се опитаха да го свалят от рамката на фонтана пред президентството. Друга част пък се опитаха да го защитят, което доведе до сблъсъци и по-скоро до "опасност" някой да падне във фонтана.

До такава ситуация не се стигна и благодарение на навременната намеса на полицията, нямаше по-сериозни сблъсъци.

След това трите групи поеха поотделно към Паметника на Съветската армия, където всички поднесоха цветята си. Започна и концертът по случай 9 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
7
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
Дори и добро да ни направят ние българите сме неблагодарен народ.Поведението на президента го доказва.Не знаем правилно да кажем БЛАГОДАРЯ. Не уважаваме себе си за това и не уважаваме другите.
69
1
 
1
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
И защо не се издавиха в шадравана?
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До93.Нито магазините са им празни, нито заплатите са по ниски от нашите,а точно обратното,освен ако не говориш за Украйна и Молдова.
67
1
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
Така ще бъде докато на микрофоните се изтъпанчват да дават акъл милионерите, дето не могат да си обяснят произхода на милионите!
66
4
 
24
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ето това сме ние, затова дори на подобен празник сме разделени. Нищо не се получава от такъв народ, който сам се погубва
65
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 110"Я виж къде са сега страните от бившия соц. лагер и къде сме ние.Такъв ни е манталитета-само да се плюем помежду си.Дори коментарите човек да види и става ясно."Tи някога бил ли си в страна от бившия соц. лагер?!Знаеш ли какво е там?!Аз съм бил! И ще ти кажа, че едва връзват двата края! Много по-зле са от нас! И хем магазините им са празни, хем дори и да има нещо, хората не могат да си го купят! Единици от тия, които при нас 90-те години им викахме "мутри" при тях са добре.
64
2
 
15
 
! Отговори
И ловец съм и рибар преди 8 години
До до 110Мързи ни да бачкамеееее !!!! Мързи ни !!!
63
0
 
14
 
! Отговори
CC преди 8 години
Така и не разбрах какво точно се е случило, изобщо случило ли се е нещо. На всички снимки се виждат полицаи и цивилни в съотношение 2:1 в полза на униформените, като и едните, и другите се броят на пръстите на едната ръка. . Какви размирици, кво напрежение. Излезли 3 групички по 5 души да викат и МВР пратили полиция. Защо не изпратихте спец. части, а?? За всеки случай, някой може да извади воден пистолет.
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 110- България е съществувала и трябва да съществува независимо от строя ,феодализъм ,капитализъм , фашизъм или комунизъм.Лошото е когатоуправляващите провалят държавата.В историята на България е за трети или четвърти път.
61
0
 
18
 
! Отговори
до 110 преди 8 години
Я виж къде са сега страните от бившия соц. лагер и къде сме ние.Такъв ни е манталитета-само да се плюем помежду си.Дори коментарите човек да види и става ясно.
60
6
 
15
 
! Отговори
до 110 преди 8 години
Пропуснахте и нейната изродена форма "седерастията" която унищожи България и ни прогони в чужбина да си изкарваме хляба.
59
6
 
21
 
! Отговори
k преди 8 години
BALGARIA E OT POBEDENITE.DENIAT NA EVROPA 9 MAI E 4ERNA DATA ZA BALGARITE.
58
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe stiga ste zamesvali Risnacite! Te ot mnogo otdavna neshtat da ni vidqt mucunite.
57
8
 
26
 
! Отговори
anonimus преди 8 години
До Анонимен..... те руснаците имат една проверена във времето поговорка смисления и превод е нещо такова "..който на този свят е тръгнал против нас далеко не е стигнал.." попрочетете малко историческа литература,добре би било и малко икономическа но не весникарска а инсайдерска .
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименза борисов и плевнелиев ли говориш
55
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой е ***,но в историята има факти,а не квалификации.Чети това:"Първите бомбардировки още на 6 април 1941г. са извършени от ЮГОСЛАВСКИ самолети над София и Кюстендил, при което са убити 66 граждани и 2 войника, а 59 граждани и 5 войника са ранени.СЪВЕТСКАТА АРМИЯ бомбардира на 22.06.1941 Добрич, а на 12-13.09.1942 през нощта Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица и други населени места.За тези бомбардировки от страна на СССР и Югославия, разбира се, не се пише в учебниците и няма да го чуете от атакисти, ***, путинисти и прочие русофилскаизмет.
54
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перхидролените не обичат да делят рублите с никой...ха..ха Гонят конкуренцията-враг на варадеровските ваканцуващи..ха..ха
53
30
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите червени скотове са намерили повод да излязат от дупките ;)Най-гнусните и мързеливи хора стават комунисти, те са крадци и мошенници по рождение!Затова Северозападна България е бедна- мързеливи и с най-голям брой комунисти!
52
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** чакат всичко на готово.Неспособни са за свят в който трябва да се съревновават с конкуренти.Това ги отчайва и стават арогантни и злобни.А зависта им към по успелите от тях им е вродена от родителите
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам, броят на коментиращите /барабар с изтритите 117-94=23/ е по-голям от този на учасниците.