Преди "картофено момче". Днес: Няма заплата за тая отговорност

Борисов подкрепи прокуратурата за разследването срещу квесторите на КТБ
Обновена: 11 май 2015 20:38 | 11 май 2015 19:40,
311
Преди "картофено момче". Днес: Няма заплата за тая отговорност
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че животът на бедните хора в България не му е чужд. В интервю за bTV той разказа, че до 30-та си година се е нагладувал, а майка му го наричала „картофеното момченце”, защото всеки ден се хранел с картофи.

Борисов отговаря на въпроси, част от които зададени от зрителите. До детайлите за бедната му младост се стигна след репортаж за бедна жена, която го попита каква му е заплатата и колко пари носи в джоба си.

„За работата, която върша и отговорността, която нося, няма заплата, която би ме удовлетворила”, отвърна Борисов. Той уточни, че надницата му със сигурност е по-малка отколкото на журналистите в bTV, а пари в джоба си нямал.

Още по темата
Министър-председателят си спомни, че семейството му гледало 5 прасета и 15 кокошки, той косял тревата и ядял пържени яйца и картофи. „Майка ми казваше, че съм картофено момченце – всеки ден ядях картофи. Така че - нагладувал съм се до 30 години”, каза Борисов.

Пред bTV премиерът потвърди, че се е срещал със съдия Румяна Ченалова – същата, която беше арестувана за кратко и която стана символ на „гнилите ябълки” в съда. Борисов разказа, че Ченалова отишла при него, за да му се оплаче от политически натиск. „Казах й, че ще се понесе отговорността и тя я понесе”, отсече Борисов.

Премиерът подкрепи прокуратурата за днешното решение да започне разследване срещу квесторите на БНБ. Той отново обясни, че няколко „баровци”, които са имали преференциални кредити са ги променили след фалита на банката. От това Фондът за гарантиране на влоговете загубил около милион лева.

„В последните дни разбирам, че „Петрол”, „Рубин”, „Дунарит” и куп други фирми са направили цесии и квесторите са ги освободили”, обясни Борисов. По думите му само една от сделките била за милиони.

Премиерът обяви, че ще се раздели с всеки кмет от ГЕРБ, за който излязат данни за злоупотреби. Той беше категоричен, че журналистите не вършат работата на полицията с разследванията си за градоначалниците, защото на всякъде по света подобни репортажи били безценна помощ на службите и полицията.

Борисов отново припомни, че година и половина е бил изцяло разследван. „Започнаха с данъчни проверки, гледаха ми улуците дали са от алуминий, броиха ми дръвчетата. От 96 година всичките ми пътувания - къде как и защо. Разкатаха ме – чаршафите броиха, възглавниците – всичко”, спомни си той. В същото време обаче премиерът обясни, че е благодарен за тези проверки.

Премиерът коментира и кризата в Македония. Той съобщи, че утре събира Съвета по сигурността заради ситуацията в западната ни съседка. Борисов обясни, че управляващите са предпазливи в коментарите си за ставащото, но не скри, че е разочарован от Никола Груевски, който не изпълнил редица договорености. И днес министър-председателят предупреди партиите да не се заиграват с етническия мир у нас.

Борисов подкрепи идеята за намаляване на броя на депутатите от 240 колкото са в момента на 120. Премиерът обаче се противопостави на исканията за намаляване на субсидиите за партиите. Той обясни, че това е единственият официален и прозрачен начин за финансиране на политическите формации. Противното би означавало партиите да търсят пари от сенчестия сектор.

Министър-председателят се похвали, че през този мандат е намерил „цаката” на нещата – повече събираемост и ще има средства и за увеличение на пенсиите и за строеж на пътищата. Борисов се разсърди на зрителски въпроси, защото новата магистрала „Струма” е пропаднала и нови участъци от „Тракия” са се напукали. „До вчера караха по коларски пътища, на Околовръстното имаше септични ями… Сега на стотиците километри магистрали някъде нещо станало”, контрира премиерът.

Борисов не отговори нито на въпроса дали ще сменя министри, нито на този дали би се кандидатирал за президент. Той обаче оцени като успешен мандата на Росен Плевнелиев, както и изказа удовлетворение от работата с РБ, ПФ и АБВ, а в смесените райони – и с ДПС.

„Това не е работа на никой”, отвърна министър-председателя на зрителски въпрос кога ще се ожени. Той обясни и че показал магнолиите си във Facebook, защото си ги харесвал и допълни: „И японската вишна ми е много готина”.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 години
Точно като Путин отговаря. Страшен. Абе не е точно ама важно е да си го харесвате. Напълно отива на премиер на сегашна България. Некой по-лачен ще стои изкуствено. Огнян Герджиков например е изключително ерудиран и фин човек обаче със сигурност не става за премиер.
190
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С този Картоф виждате ли някаква переспектива в България?
189
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A-a-a, затова ли пращаше младите хора вместо да следват да ходят да гледат картофи? За да гладуват като него и после да оглавят някоя държава!
188
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бочко,ти ми падаш с всеки изминат ден все повече в очите ако очите ми имаха дъно ,ти си под него.Как можеш да излезеш пред цяла България и да ръсиш глупости,че си стоял на 30г.гладен.Нали се сещаш,че има още живи хора от това време и познават родната действителност.То при 5 прасета и 15 кокошки и зеленчуци си бил даже имотен ако го сравним със сегашното положение на много българи.Как не каза,че ти и *** сте бъркали по казаните както сега много хора бъркат и наистина са се нагледали на с
187
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След интервюто разбрахте ли, Светлото бъдеще няма да дойде. Това ще усетят и тези които харесват Доцента от Банкя защото ще плащат като всички останали с малките изключения, най-приближените му. За него състоянието, терзанията, надеждите на българите нямат никакво значение. По едно си приличат с отвратителния Станишев, по жестокостта с която се отнасят към народа си!!! Толкова е заслепен от егото и единовластието си, че народа за него е някакво имагинерно понятие. Ето защо който може да бяга от
186
4
 
16
 
! Отговори
топала преди 8 години
не ви ли дотегна да ни занимавате с тоя *** профан сега ще изнася мозък за македония жалка българия
185
3
 
17
 
! Отговори
това си е лъжа преди 8 години
Боко не е умирал от глад а от мързел!.За да имаш стопанство се иска яко дупе и постоянен труд.В развития социализъм никой не умираше от глад по градовете а в селата беше "рога на изобилието".Тези приказки може да ги разказва на неговите събратя,които ги мързеше да се трудят а искаха да разполагат със огромни суми без положен труд.
184
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази сутрин дори двама социолози АНАЛИЗИРАХА какво е казал и искал да каже премиера!?!?!?! Боже какво падение!!! Анализ на какво? На простащината и тъпотата, на наглостта и арогантността на един бивш бандит, агент и настоящ ликвидатор на България!!
183
3
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Сами си го направихме!Гласувайте за ГЕРБ!След протестите за тока какво стана?!Той се изниза и сега пак същите предатели и наглеци без съвест и капчица родолюбие позволяват на САЩ,ЕС да диктуват какво да се случва в държавата.Хората протестираха за правото си на нормален живот,а те го удариха пак на политика!Изумена съм колко много хора го обожават.Стъкмистиките им са грешни!Нямаме средна класа!Картофи ял мимлия!Сега да яде розови домати със зехтин като Плевнелиев, защото и това е деликатес днес
182
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДаде 80 милиона наши пари да свали Орешарски-------------Орешарски и Станишев бяха руски марионетки, следователно правилно е направил.
181
2
 
20
 
! Отговори
До Хекимян преди 8 години
Имате запис на интервюто, нали? Прегледайте си го да разберете, че трябва интелект за да бъдете журналист и смелост за да задавате правилните въпроси на един бивш бандит заграбил властта с всякакви средства. Толкова страх, бледно и потно лице, притеснена физиономия, за да не загубите топлото местенце се видя. Този който отговаря за БТВ трябва да преоцени качествата на Хекимян ако не иска да губи зрители.
180
2
 
20
 
! Отговори
1111 преди 8 години
Много арогантен беше Бойко на интервюто.СтроиМЕ,давам,правиМЕ-познатия репертоар.От твоя джоб ли ги даваш бе?А с какво злорадство и дебелашка ирония коментира оплакването на жената,която се оплака от положението си-примитивен реваншизъм-щом аз съм изнемогвал като малък,(макар в зрелия комунизъм едва ли е имало реално деца в недоимък при 2ма работещи и читави родители)и вие ще *** от глад.НО! Премиера ни е еманация на народа,така че въпреки костинбродската печатница,никой не ни е виновен
179
1
 
17
 
! Отговори
До БТВ преди 8 години
Този Хекимян който го е домъкнал в телевизията да вземе и си го върне на село от където е дошъл. Толкова ли няма журналисти за да ни го изтъпаните този селчо като водещ. И онази шуменската селяндурка която се обожестви за кратко време. Ето защо не гледам БТВ.
178
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От години знаем за простотията и наглостта на този човек слуга на Америка. Нищо ново. Само едно, става все по-богат. Той направи най-гнусното с което окончателно ликвидира протестите. Купи ги. Даде 80 милиона наши пари да свали Орешарски за да ни се натресе отново. Парите са откраднати от нас. Назначи активните протестиращи на сладки местенца и сега без пари никой няма да излезе. Може когато ще стане нетърпимо но той ще е избягал в САЩ. Този унищожава България.
177
1
 
6
 
! Отговори
Че той да не е преди 8 години
канибал!? *** е, ама не и канибал.
176
1
 
11
 
! Отговори
k преди 8 години
A TIKVI IAL LI E .
175
1
 
27
 
! Отговори
Тиквуна Нобелист преди 8 години
Трябва да се измисли Нобелова награда за некадърен *** и този ще е абониран постоянно за нея!
174
1
 
26
 
! Отговори
Хаджията преди 8 години
Радвам се,че гледах това интервю ! Защото се убедих още един път,колко посредствен човек ни управлява.Но,не мога да си го обясня...как нроде мой го избра за втори път????
173
0
 
20
 
! Отговори
До: Защо бе. Защо преди 8 години
Уж *** си отидоха, уж не са на власт.......ОООООБАЧЕ! Като се замисли човек:-Премиера Бойко-комунист-Фалшивото президентче-ПЛАТЕН комсомолски секретар- Цецо Апартаменто - комунист- Миков-комунист-Първанов-комунист- Онъз с дебелия г-з...Чачева де - комунист---Че то какво излиза? Отишли са си *** ама друг път. Продължават да лочат народна кръв, само че сега си смениха козината: не са БКП а: ГЕРБ, БСП, АБВ, РБ, ДПС....бе сички
172
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Защо бе. Защо.....ОхлюФ. Прос, ***, не образован ***. Ти историята чел ли си? Или и и ти само Винету си прелистил? Защо САЩ и Англия оставиха България през 1945 г. на СССР?Неуки. Заради такива простаци България ще изчезне.Прочети / ако си грамотен /, осмисли и тогава говори!