"Южен поток" не е спрян! Всеки ден се теглят тръби!

Но се строи в морето извън нашата зона, призна Бойко Борисов
3 юни 2015 15:42,
96
"Южен поток" не е спрян! Всеки ден се теглят тръби!
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че въпреки изявлението на Русия, че прекратява проекта "Южен поток", тръбата се строи в морската част, но извън нашата зона. Министър-председателят каза това по време на блиц контрола в парламента на въпрос за отношенията между България и Русия. Борисов беше категоричен, че комуникацията между двете държави не е спирана от българска страна. 

"Считам, че това е правилната политика. Факт е, че те казаха, че "Южен поток" е прекратен, факт е обаче и че месеци минаха оттогава - не само, че не е прекратен, а тези, които са от Бургас всеки ден наблюдават как се теглят тръби, платформите работят и морската част се строи извън нашата зона", каза премиерът. 

Преди това Борисов обясни, че санкциите срещу Русия дават отражение в сектора на животновъдите. Той беше провокиран да отговори на питането на Ферихан Ахмедова от ДПС, която го обвини, че е килър на сектора.

"Направихме доста, за да компенсираме животновъдството. Паралелно с това влизането на разни сирена, палмови масла, сухи млека, създаде конкуренция и в огромната си част - нелоялна. Затова се наложиха и някои кадрови промени в агенциите, които извършват контрол", каза премиерът. 

Той обясни, че е поел ангажимент, когато се правят обществени поръчки да се указва специално кои продукти са по БДС.

"Повтарям - на 30 стотинки е нашето мляко и какви ли не буламачи се внасят, препакетират и след това след обществените поръчки в маса обществени звена се реализират", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Хайде експертите да ми кажат колко струва Южен поток, как ще го изплащаме и колко години. Каква е цаната на газа за нас и сигурно е най-евтината. Имайте предвид, че няма достатъчно газ да зъпълнят капацитета на тръбата- това си го казват и руснаците. Стига с тези политпропаганди, ами просто ме убедете с цифри дали е изгоден за нас. Или както винаги руснаците си сещатза нас само когато имат изгода и да ни доят.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сретане..къде си бе човече--отдавна е време да изпълниш обещанието си--цяла България те чака....
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата ПАК доказа че е уникален оли...рен...............
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тръбите и атомните централи явно няма далавера. Затова строим магистрали.
15
4
 
35
 
! Отговори
Az преди 8 години
Хората си ползват тръбите, техни са си, платили са си ги, строят си. Скоро обаче Боко ,празноглавата тиква, ще се събуди и ще осъзнае, че тръбопроводът не излиза на българския браг, а на турския. Господи, прибери го тоя , закъсняваш много!
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"а тези, които са от Бургас всеки ден наблюдават как се теглят тръби.."..........И ще гледаме от бургаския бряг, как газът тече по тръбите.И ще тръпнем от вечерния хладв зимната си жилетка
13
5
 
37
 
! Отговори
Тиквата е наглец преди 8 години
Да, строи се... Турски поток. А ние ще купуваме скъпа газ от Турция. И скъп ток, пак от там. А когато турците нямат интерес, могат и да не ни продадат и ще сме зависими не от Русия, а от Турция. И всичко това дължим на другарят Тиква !
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То за умствените възможности на Боко и това дето е разбрал е много...
11
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те хубу си строят ама винаги могат да отклонят към турция или румъния тиквата да не се прави на много отворен той уби животновъдите
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Белене ни построиха....пак в Турция и пак заради Борисов.
9
4
 
41
 
! Отговори
Добро утро! преди 8 години
пак проспа... Строят потока в морето, обаче към Турция. И през 2017г. го пускат. А на нас само фигури от три пръста.
8
3
 
44
 
! Отговори
Трудовакъ преди 8 години
Строят я! Ние като не даваме съответните разрешителни - строят в турската икономическа зона. Тръбата ще излезе южно от Резово, някъде в района на Мидия. Тъй де, нищо не се променя - вместо южно от Варна - южно от Резово. Никой няма да си губи времето да ни чака нас, а пък ние да получаваме инструкции от щатското посолство, вместо да изпълняваме подписаните споразумения и договори, които са от преди влизането ни в ЕС и прословутия 3 енергиен пакет (направен единствено за да провали Южен поток).
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Товарят частите на тръбата на шлепове и ги теглят. И понеже, според Борисов, не е ясно къде точно отива тръбопровода, пускат ги произволно в морето, някога да ги заваряват.
6
4
 
16
 
! Отговори
Дъртийо преди 8 години
Я не мога да разберем!!! Тия си се зае.ват с нас!!! Ту го правиме ту не... Май в политиката НЯМА МЪЖЕ с Големи М.ДЕ!!!
5
1
 
20
 
! Отговори
Kiffla преди 8 години
Аз пак не разбрах: Как така "се теглят тръби"?
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ще прекара тръбите. Това е факт. Дали ще е през България или Гърция или Турция или Румъния, това не се знае още. Или поне ние, простосмъртните, не знаем още. Русия ще си построи тръбите до къде е сигурно и после ще продължи строежа към съответната държава. Аз поне така си мисля.
3
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, строи се, но в посока Турция. Борисов се радва на чуждите успехи.
2
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До края на 2015 г. Бойко Борисов ще падне от власт и тогава Южен поток ще влезе в Бургас.
1
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли излъгаха тия руснаци, бре да го таковам в ботовете.. Винаги едно и също - не го гледай какво ти говори - или си измисля и си вярва, или чисто и просто си те лъже в очите