С 16 млн. борим бедствия, укрепваме свлачища

Правителството отпусна допълнителните пари за превенция
3
С 16 млн. борим бедствия, укрепваме свлачища
Снимка: архив, Булфото

Допълнителни 15.8 млн. лева одобри правителството за превенция и овладяване на последиците от природни бедствия.

Парите са от резерва на държавния бюджет и ще бъдат предоставени към бюджетите на министерства и общини.

Със средствата ще бъдат укрепени свлачища в участъци от АМ "Струма" и общински път в община Асеновград, както и терени с жилищно застрояване в област Кърджали и община Берковица.

Ще бъде почистено коритото на река Марица в регулацията на Свиленград и ще бъдат изградени съоръжения за превенция от наводнения.

От общата одобрена сума 2,2 млн. лв. са предназначени за попълване на резерва с противоградови ракети и за профилактика на техниката на Изпълнителната агенция за борба с градушките.

Кабинетът одобри и допълнителни 125 500 лв. по бюджета на Комисията за енергийно и водно регулиране. Разходите са за персонал и са свързани със структурните промени в регулатора от началото на годината и увеличения му състав.

Други 12 хил. лв. са предназначени за стипендии на деца с изявени дарби от общинските и държавни професионални гимназии в областта на земеделието. За стипендии на ученици с високи постижения по-рано през годината бяха отпуснати близо 600 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Ама кой "експерт" е направил тази калкулация? Я моментално му поискайте оставката! Че те едва ще стигнат само за пътя Асеновград - Смолян.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави се всичко друго, но не и това, което трябва! Залесяването е основното, което е необходимо, но по-добре да се изхарчат милиони и половината да потънат някъде по трасето. защо да решаваме проблемите, като можем да точим милиони?