Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!

В открито писмо те настояват да се отнеме лицензът на тв "Алфа"
26 окт 2015 15:36,
239
Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!
Снимка: архив Булфото

Съюзът на артистите в България призова творците в България да организират протести под различни форми срещу Волен Сидеров и агресията му.

Повод за искането стана поредният скандал около националиста, който нахлу в НАТФИЗ и нападна студентите.

Още по темата

"Обединени, да кажем: "Не на агресията", призоваха артистите, творческите съюзи, висшите училища, културните институти, медиите, дейците на културата и гражданите, цитирани от БТА.

По-рано шефът на съюза Христо Мутафчиев сезира главния прокурор Сотир Цацаров със сигнал срещу Сидеров.

"Обръщаме се към вас с призив всеки да намери своята форма на активно несъгласие и на цивилизовано действие, за да ни подкрепи в нашите искания", написаха от Съюза на артистите в отворено писмо. Те настояват за промяна на законите, които сега са безсилни "да спрат това безумие".

Сред исканията на артистите са и съдебната система и органите на реда да изпълняват своите задължения по защита на гражданите, а политическият елит да се разграничи от деянията на своя колега.

САБ призова и да се отнеме лицензът на телевизия "Алфа" и да се свали депутатският имунитет на Волен Сидеров и колегите му.

"Използвайки имунитета си, те агресивно публично нападнаха български студенти. По телевизия "Алфа", собственост на партия "Атака", се разпространява съобщение със снимка на наш млад колега с обещание за парична награда за разпознаването му", напомнят от съюза.

Артистите наричат поведението на Сидеров безпрецедентно и изразяват възмущението си от провокацията към младите хора в България. "Никой, който си позволява подобно поведение, не може да се крие зад "депутатския си имунитет", се казва още в писмото.

Творците настояват "институциите в България да вършат само това, за което са избрани - народните представители да приемат закони, като се ползват от имунитет само за правото си на мнение по приемането на закони, а не при хулигански прояви и провокации, МВР да преследва закононарушителите и да пази гражданите, СЕМ да отнеме лиценза на телевизия "Алфа" и да сезира прокуратурата за насаждане на омраза, да бъде свален депутатският имунитет на Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Илиан Тодоров и останалите участници в скандала, и срещу тях да бъдат предприети съответни действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВИ СА ТЕЗИ ФАШИСТКИ ПРИЗИВИ ЗА СПИРАНЕ НА ТЕЛЕВИЗИИ, А МОЖЕ И КНИГИ ДА ГОРИМ?И ТОВА ОТ "ХОРА НА ИЗКУСТВОТО".ТОВА Е АБСУРДНО.ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ДИВИ ИЛИ ПРОСТО ПОЛИТИЦИТЕ /НАЙ-ВЕЧЕ ТЕЗИ НА ВЛАСТ/ УСПЯХА ДА ЗАРАЗЯТ МОЗЪЦИТЕ НИ С ФАЛШИВИТЕ СИ ЛОЗУНГИ?
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешници
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съюза на гейовете наркоманите и пияндурниците ахахахахахах . Студенти ?!?! WTF ...
76
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къде бяха тези артисти когато се унищожаваше Ларгото?
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 87Всеки случай не е фашистка и още по-малко руска. Вие като искате да плонжирате в краката на руснаците и да им лижете подметките отивайте в Сибир и плонжирайте там колкото искате.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София има нов стар кмет избран с 30 % от имащите право на глас!останалите 70 %
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме е страх от министъра на Културата...страх ме е от културата на министъра....
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макар да не подкрепям Волен, често гледам Алфа Тв именно защото там се дават новини, които не са цензурирани както по другите телевизии. Могат да се научат много други и различни неща. Много са ви зомбирали, като гледам какви крайни мнения има. Защо мълчахте, когато имаше платени протести? Борисов сам призна, че са били от неговите хора.
71
5
 
9
 
! Отговори
АТАКЛАРЪ преди 8 години
Кой сега ще усвоява рублите? Хахаха?;))))
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе и 52 да е избирателната активност 59 % от 52 е около 30 % от хората имащи право на глас какво се радвате
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 83афиянски винаги се изказва умно и га доведесофянска вода и га лъжеше с балирането н ***.
68
6
 
10
 
! Отговори
www преди 8 години
БОКСЬОРА ДА СЕ ОБЯВИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ ....
67
2
 
8
 
! Отговори
дада преди 8 години
Когато държавата е видно ПОЛИЦЕЙСКА, когато търговията и разпространението на БЕЛО става единствено и само със съгласието на една ЛИЧНОСТ, когато едно правителство краде милиарди а народа продължава да стиска зъби, когато 97% от децата в България не ядат месо през седмицата,когато баба ми която е работила 40години лекар взима 120лв . когато един националист реши да изкара част от кирливите ризи на някои хора, КОГАТО ТОЗИ ВЪПРОСЕН човек влезе в затвора, тогава ще разберете колко глупав народ сте.
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съюзът на артистите хахахахах...По точно е съюзът на наркоманите, пияниците и хората с третия пол............Дори за клоуни в цирка не стават тия "артисти"...
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Дянков искаше да намалява заплатите на артистите БАН застана зад тях. Къде бяха артистите когато Дянков напдана БАН? заслужват ли артистите подкрепа?През това време ИГнатов гореше книги!
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През Соцаъ имаше СССР филми само в Петък а ДНЕС американски и турски всеки ден
63
0
 
12
 
! Отговори
Всички са преди 8 години
клоуни.
62
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пияницата Мутафчиев - на съд!
61
7
 
6
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Волен сидеров искаше да спре БНТ защото го разобличиха как купува безработни мутрички да ходят по него.Откъде накъде?Защо да не спрат лъже-канала "алфа тв"?
60
1
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 8 години
А остатналите телевизии какви са БТВ на Мърдок каква е !