Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!

В открито писмо те настояват да се отнеме лицензът на тв "Алфа"
26 окт 2015 15:36,
239
Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!
Снимка: архив Булфото

Съюзът на артистите в България призова творците в България да организират протести под различни форми срещу Волен Сидеров и агресията му.

Повод за искането стана поредният скандал около националиста, който нахлу в НАТФИЗ и нападна студентите.

Още по темата

"Обединени, да кажем: "Не на агресията", призоваха артистите, творческите съюзи, висшите училища, културните институти, медиите, дейците на културата и гражданите, цитирани от БТА.

По-рано шефът на съюза Христо Мутафчиев сезира главния прокурор Сотир Цацаров със сигнал срещу Сидеров.

"Обръщаме се към вас с призив всеки да намери своята форма на активно несъгласие и на цивилизовано действие, за да ни подкрепи в нашите искания", написаха от Съюза на артистите в отворено писмо. Те настояват за промяна на законите, които сега са безсилни "да спрат това безумие".

Сред исканията на артистите са и съдебната система и органите на реда да изпълняват своите задължения по защита на гражданите, а политическият елит да се разграничи от деянията на своя колега.

САБ призова и да се отнеме лицензът на телевизия "Алфа" и да се свали депутатският имунитет на Волен Сидеров и колегите му.

"Използвайки имунитета си, те агресивно публично нападнаха български студенти. По телевизия "Алфа", собственост на партия "Атака", се разпространява съобщение със снимка на наш млад колега с обещание за парична награда за разпознаването му", напомнят от съюза.

Артистите наричат поведението на Сидеров безпрецедентно и изразяват възмущението си от провокацията към младите хора в България. "Никой, който си позволява подобно поведение, не може да се крие зад "депутатския си имунитет", се казва още в писмото.

Творците настояват "институциите в България да вършат само това, за което са избрани - народните представители да приемат закони, като се ползват от имунитет само за правото си на мнение по приемането на закони, а не при хулигански прояви и провокации, МВР да преследва закононарушителите и да пази гражданите, СЕМ да отнеме лиценза на телевизия "Алфа" и да сезира прокуратурата за насаждане на омраза, да бъде свален депутатският имунитет на Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Илиан Тодоров и останалите участници в скандала, и срещу тях да бъдат предприети съответни действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напрет, Волене, всички балгари сме с тебе
98
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Третият пол се събира на протест пред народното събрание хахахахахах ...Който не го е гнус да ходи ...Може и да се отърка хахахах
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 131-ви, да в Русия поне дават референции за превода ако и да са фалшиви аападните дори не си правят труда ...Просот пишат за каквото им се плати !!!!Руснаците поне пропагандират в името на политики и деи ...П.С.А и още нещо, в Русия няма жени с бради !!!!!!
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е журналистическата етика на Диктор Николаев и Ани Цолова? Те буквално се радваха от това че някой е нападнал един 60 годишен дребен човек. Дива радост!!! По кой етичен кодекс работят тези скъпоплатени журналисти, именно като обясняват на едни че са луди и им крещят в лицата въпрос през въпрос, без да им дават думата да се изказват и отговарят, а на слънцето едиин мааазен слугинаж, едно блюделизие. Хайде вкарайте го Сидеров в затвора и после кого ще нарочите за следващия луд?
95
6
 
12
 
! Отговори
без дар преди 8 години
Какъв творец е Христо Мутафчиев? Той е един най-обикновен пияница и бездарник!
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ало атакисти, комунисти и прочее смрад ... в България все още има останали нормални хора, които няма да допуснат психопата Сидеров и собственика му Путин да си разиграват кончето ... и да правят опити за безредици и хаос.Нека не забравяме атаката към сървърите на цик, мвр която дойде от Москва.накратко другари - смирете се, или ние ще ви смирим !
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не харесвам простотиите но този "герой" който удари обездвижения Волен ще трябва дълго време да се прибира с компания. Хората на Волен, там има много здрави и надъхани момчета, няма да го оставят. Има глупави хора но този наистина е много глупав. Ще гризне дръвцето.
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Господари на ефира" снимат в зала "Армеец' ,а омбудстмана няма право да влезе?! Аз пък не мога да разбера как научихме резултатите без да са обработени протоколите?Не съм провокатор,но..................
91
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още има хора които го подкрепят... Дано да са платени, иначе това говори много лошо за интелектуалния потенциал на родината!
90
6
 
9
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
добре, волен е болен, децата играели театър ит.н. а полицията свърши ли си работата. претърсиха ли НАТФИЗ за дрога, само студенти ли е имало в сградата или тоя герой е пакетирал прашец. ганъо първосигнално почва да раздава шамари. искам да ви кажа хора, че не волен е болен, а вие. не може човек от СИК да е министър председател и вие да се имате за добре, а другите били луди
89
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде да се подпиша, че най-накрая Цацата да си свърши работата и да вземе мерки срещу тоя и...т и съмишлениците му?
88
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
повече на театър няма да отида, да си се хранят от грантаджийство.
87
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ - в зала Мутреец се върши чудовищна манипулация и поредната фалшификация на така наречените Избори, провеждани от Мафията и Олигархията.НЕКА НЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ ОТНОВО !!!
86
12
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Кви артисти кви творци сте вие бе безполезни наркомани!??
85
9
 
8
 
! Отговори
БОЯН преди 8 години
С отвращение прочетох статия на Волен Сидеров в контролилираната от него редакция БУДНАЕРА.Статията е със заглавие "Хроника на затриването на Европа ..." и е 100 % измислица на неговото болно съзнание.Статията ужким е препечатка от немски вестник "Sued Deutsche Zeitung".Направих справка в Германия - нищо подобно,гнусни лъжи и пълни измислици.Волен Сидеров се е превърнал в руска *** и е готов за осведетелстване.ПОЗОР !!
84
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-после стана очевидно - Съюза на артисит е една КАЗИОННА организация хахахахахахахахах ще закриват ТЕЛЕВИЗИИ!
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво са сътворили тия "творци" бре ???? Някой сеща ли се какво са СЪТВОРИЛИ тия велики "творци" както се наричат сами себе си?!? Творят смао разврат и пошлост...Не и култура!
82
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, ама това Хитлер е нищо пред днешната цензура. Колко народ се храни да храчи и бие Сидеров. Абе много страшен тоя човек. Сега като го вкарат в затвора та детето му да не расте до баща, и държавата ще цъфне и върже. Няма да има престъпност, контрабанда, купени избори, само мед и масло. Кой ли не се изхрачи върху него вчера, даже и Капка я пробваха, и я въртяха 20 минути, но пък тя показа доблест и опозори псевдоинтервюиращите с хъс и навеждащи въпроси. Нали победихте, триумфирайте...
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наскоро чух Мутавчиев да усвоява как на ВСЯКА цена застрояването на ларгото трябва да продължи че да не се изпусне усвояването/краденето.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 96В рассея има само руски филми отивай там и бъди щастлив.