Мижави възгласи "Сидеров, Сидеров", а в НС той мълчи

Имунитетът на националиста – първа точка в парламента днес
Обновена: 28 окт 2015 08:49 | 28 окт 2015 08:37, Екип на Dnes.bg
295

Снимка: Dnes.bg

Плътен кордон от полицаи обгради парламента тази сутрин. Причината са двата протеста  "против" лидера на "Атака" Волен Сидеров и тези, които го подкрепят.

От лявата страна на страничния вход, от където влизат депутатите, е протеста, с който хората ще искат имунитета на националиста заради проявите му в последните седмици.

От другата страна на входа е протестът в подкрепа на Сидеров. Там вече се събират привърженици на "Атака", които до момента не надхвърлят повече от 50-тина души, видя репортер на Dnes.bg.

Сред тях не се забелязва нито един от депутатите на партия "Атака". Протестиращите в защита на лидера на националистите обясниха, че са тук, за да го подкрепят, защото ясно се вижда, че някой иска да го убие. 

Повечето от тях носеха плакати с надпис "Аз съм Сидеров, арестувайте ме!"

В същото време, Волен Сидеров мълчаливо влезе в сградата на парламента, която е обградена от полицаи, които проверяват всеки преминаващ гражданин.

Още по темата

Към момента пред парламента има солидно количество полиция и една пожарна. Униформените са разцепили протестиращите в подкрепа на Сидеров. Една част от тях са отведени от органите на реда пред паметника на "Цар Освободител", а другите, които държат в ръцете си руското знаме, са на задния вход на парламента.

Имунитетът на Волен Сидеров е първа точка в програмата на парламента днес. В първия работен ден на депутатите след предизборната ваканция те ще трябва обсъдят проект за създаване на временна комисия, която да разгледа първото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета на Сидеров и Чуколов заради агресивно поведение на ул. "Г. Раковски". Там бе и първата среднощна "акция" на лидера на "Атака" и Десислав Чуколов.

Комисията ще бъде на паритетен принцип с по двама представители от всяка парламентарна група и един независим. От ГЕРБ ще предложат председател да е Димитър Главчев, а другият им член да е юристът Данаил Кирилов.

Вчера изтече законовият срок, в който двамата народни представители от "Атака" можеха сами да се откажат от своите имунитети.

Има и второ искане на главния прокурор, което е и за арест заради първото влизане на Сидеров в сградата на НАТФИЗ.

Започнаха и политически консултации по инициатива на ГЕРБ за промяна на Конституцията. Идеята е да отпадне текст, който защитава депутатите срещу задържане при престъпления от общ характер. Имунитетът на народните представители ще остане за изказани мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

От Патриотичния фронт обявиха, че ще подкрепят промените. Реформаторският блок ще обяви решението си днес.

Припомняваме ви, че Сидеров нахлу за пореден в академията в неделя, точно в деня на изборите, за да потърси сметка от човек, който го е ударил. След полицейска намеса лидерът на "Атака" беше изведен. Попаднал сред тълпата пред сградата обаче, Сидеров беше ударен от гражданин.

Сидеров обаче се съмнява, че ударът е бил точно от Камен Попов, макар самият Попов да не отрече, че той е човекът, дръзнал да вдигне ръка срещу политика.

"Няма официално съобщение на МВР, че това е извършителят, както и доказателства за това. Не бих казал, че това е той, а човек, свързан с полицията, тъй като той беше зад кордона", смята той.

По думите му срещу него се играе "мръсна игра" от страна на главния прокурор Сотир Цацаров и той иска депутатът да бъде опозорен.

Според Сидеров полицаите не са му помагали, а по-скоро са пречели. "Четири полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой - аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията - да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо – с каквото си иска можеше да ме убие", каза той.

В крайна сметка Волен Сидеров остана категоричен - сам няма да даде своя имунитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раяпиндоскасте
136
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаеш ли какво плащаш другарю ти . Ами плащаш 14 миларда на комунистическото управление на . Б . К . П оставени през 89 г и отказани да се връщат от другаря . Петър . Младенов ,оня с танковете ако си забравил . Плащаш и откраднатите 2 миларда в мега кражбата белене . Плащаш и едни 4 миларда откраднати от съветската мафия чрез банката на василев и пеевски . Плащаш и че всички печеливши предприятие отидоха в ръцете на. Д . С и ще плащаш
135
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 8 години
Много ще щастливи,че ще плащаме повече от 20милиарда дълг заради вашия любимец Б.Б.нали!100% и вие сте от агитката на мутрата ви!Затова и ще сте щастливи вече!Само,че аз имам лошо предчувствие,че няма дълго да трае вашето щастие мерзавци нагли!
134
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акотата от атака /разбирай атакистчетата/ са заседнали из задното черво на Болния си лидер ,болестта /много алкохол и дрога/ пречат на правилното храносмилане и затова трудно изпуска ..акотата си .те последните се чудят как да се наврат оттам откъдето са излезли ,че скоро мястото ще е заето
133
2
 
2
 
! Отговори
do 253 преди 8 години
До Анонимен то и всяка втора мутра и всяка чалга певица ,са с по няколко тапии за ВИШУ , нали ; ако ще и 10 листа хартия да имаш -самото ти мислене е изостанало ,не разбираш за какво пишеш ,още по малко имаш понятие от съвременното развитие на икономиката ,новите технологиии. Човек смятащ ''програмата НА БАТАКА за свястна'' има липсващи и дипломи, и гънки в мозъка.. всъщност Атака експертно крадат..за това може да ползват програмните обещания /за хващане на пилци наесен...
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се оглежда като лалугер , щото пак да няма тукати
131
2
 
8
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
до Анонимен 253"Много нормални хора /не от "красивите и умните"/ изказаха болка"1. Ако тази сбирщина пред парламента минава на "нормални хора" сред атакистите значи наистина имате огромен проблем в партията!2. Абсолютно съм съгласен, че не бяха от красивите, още по малко от умните!
130
3
 
9
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
до Анонимен 253Човек с две висши образования да твърди, че програмата на Атака е "най-добрата" значи или няма висше образование или е завършил преди 1989 г, когато се преподаваше една икономическа философия, последиците от която всички търпим в момента!
129
6
 
7
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Нямa обиди и псувни нa тоя свят, които дa сa достойни зa русофилските предaтели от aтaкa и дрогирaщия се лилипут сaйдерa aгa
128
6
 
7
 
! Отговори
до ДАНС и Прокурора преди 8 години
А за призоваване към кървави революции и партизански терористични движения кога гл. Прокурор ще обърне внимание?И защо не са арестувани хората придружаващи волния агресор?
127
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименнационалните предатели са тези, които ни докараха до това колониално състояние, а не тези които развяват знамето на братския руски народ.
126
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До t-rexС две висши образования съм - математика ПУ и информатика - ШУ и съм за Атака. Имат най-добрата програма и не са подвели никого. Митингът беше трогателен. Много нормални хора /не от "красивите и умните"/ изказаха болката си за състоянието на нашата държава. Съжалявам, че не бях там. Гледах го по телевизия Алфа.
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМАРКАНД 235За смъркачи на дрога като теб мястото е в затвора . Предатели са твоите приятели от ГЕРБ/ГРОБ/ Обясни на препиканото мушкато което си създал ,че Султана на държавата е изтеглил 23 милиарда заеми с лихвите и трябва народа да му ги връща.Кани се още заеми да тегли , защото ако откаже ще му набият канчето и удара срещу Сидеров ще му се стори детска игра. Фашистите от САЩ не си поплюват
124
10
 
9
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Днес минах покрай митинга на Сидеров.... жалка картинка. Половината изкуфели другата половина не знаеха за какво са там. С колегата за майтапа си направихме експеримент. Само един успя да сглоби цяло смислено изречение ако не броим че двама отстрани му подсказваха. Затвърдих си мнението за средностатистическия атакист.
123
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аката на брой не повече от триста се събраха да окажат внимание на недоказан , но видимо болен индивид !!!!
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Офф, стига се излагахте с пропагандата, че вече сте смешни.Трябваха ви 300 платени клакьора, 100 платени полицая и един бияч, за да се престрашите да набиете една тупаница на човече под метър и седемдесет.Направило си същото човече митинг в работен ден. Дошли 300тина пенсионери (за Бог да прости), защото работещите привържаници на партията са били на работа.За това пък докарахте 2-3 пъти повече полицаи, да не би някой пенсионер да рипне от количката и да пяревземе НС или министерския съвет..
121
8
 
12
 
! Отговори
Мижав преди 8 години
Перхидроленото джудже събрал 50-на платени *** да пискат в негова защита.Чак се гаврят с Апостола,та го сравняват с него.Отвратително,кой именувате патриот бе-този дето не е бил достоен за войник и не е бил в казарма?Гнусно е,просто е гнусно!
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И рече перхидролената глава след "митинга":-Аиде сега по една Капричоза на всички и бегом по рейсовете.
119
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,мижави бяха възгласите,но все пак някакви възгласи!!!!Няма възгласи за военно-транспортните самолети на летище Безмер,за новият заем от 5 милиарда,за един имот от 1 милион на един министър,за тъпотията и ужаса на една арена,за *** и простотията подкрепена с пачки наречена местни избори..................!!!Мълчите ли???Мълчете!!Мълчанието е знак на съгласие!!Държавата ни да затрият,възгласи няма да има!!Сидеров и партията му лесно ще оправим!!!Как ще се справим с другите,обаче не знам!!
118
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен - човекът който народните маси пазят :)