Мижави възгласи "Сидеров, Сидеров", а в НС той мълчи

Имунитетът на националиста – първа точка в парламента днес
Обновена: 28 окт 2015 08:49 | 28 окт 2015 08:37, Екип на Dnes.bg
295

Снимка: Dnes.bg

Плътен кордон от полицаи обгради парламента тази сутрин. Причината са двата протеста  "против" лидера на "Атака" Волен Сидеров и тези, които го подкрепят.

От лявата страна на страничния вход, от където влизат депутатите, е протеста, с който хората ще искат имунитета на националиста заради проявите му в последните седмици.

От другата страна на входа е протестът в подкрепа на Сидеров. Там вече се събират привърженици на "Атака", които до момента не надхвърлят повече от 50-тина души, видя репортер на Dnes.bg.

Сред тях не се забелязва нито един от депутатите на партия "Атака". Протестиращите в защита на лидера на националистите обясниха, че са тук, за да го подкрепят, защото ясно се вижда, че някой иска да го убие. 

Повечето от тях носеха плакати с надпис "Аз съм Сидеров, арестувайте ме!"

В същото време, Волен Сидеров мълчаливо влезе в сградата на парламента, която е обградена от полицаи, които проверяват всеки преминаващ гражданин.

Още по темата

Към момента пред парламента има солидно количество полиция и една пожарна. Униформените са разцепили протестиращите в подкрепа на Сидеров. Една част от тях са отведени от органите на реда пред паметника на "Цар Освободител", а другите, които държат в ръцете си руското знаме, са на задния вход на парламента.

Имунитетът на Волен Сидеров е първа точка в програмата на парламента днес. В първия работен ден на депутатите след предизборната ваканция те ще трябва обсъдят проект за създаване на временна комисия, която да разгледа първото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета на Сидеров и Чуколов заради агресивно поведение на ул. "Г. Раковски". Там бе и първата среднощна "акция" на лидера на "Атака" и Десислав Чуколов.

Комисията ще бъде на паритетен принцип с по двама представители от всяка парламентарна група и един независим. От ГЕРБ ще предложат председател да е Димитър Главчев, а другият им член да е юристът Данаил Кирилов.

Вчера изтече законовият срок, в който двамата народни представители от "Атака" можеха сами да се откажат от своите имунитети.

Има и второ искане на главния прокурор, което е и за арест заради първото влизане на Сидеров в сградата на НАТФИЗ.

Започнаха и политически консултации по инициатива на ГЕРБ за промяна на Конституцията. Идеята е да отпадне текст, който защитава депутатите срещу задържане при престъпления от общ характер. Имунитетът на народните представители ще остане за изказани мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

От Патриотичния фронт обявиха, че ще подкрепят промените. Реформаторският блок ще обяви решението си днес.

Припомняваме ви, че Сидеров нахлу за пореден в академията в неделя, точно в деня на изборите, за да потърси сметка от човек, който го е ударил. След полицейска намеса лидерът на "Атака" беше изведен. Попаднал сред тълпата пред сградата обаче, Сидеров беше ударен от гражданин.

Сидеров обаче се съмнява, че ударът е бил точно от Камен Попов, макар самият Попов да не отрече, че той е човекът, дръзнал да вдигне ръка срещу политика.

"Няма официално съобщение на МВР, че това е извършителят, както и доказателства за това. Не бих казал, че това е той, а човек, свързан с полицията, тъй като той беше зад кордона", смята той.

По думите му срещу него се играе "мръсна игра" от страна на главния прокурор Сотир Цацаров и той иска депутатът да бъде опозорен.

Според Сидеров полицаите не са му помагали, а по-скоро са пречели. "Четири полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой - аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията - да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо – с каквото си иска можеше да ме убие", каза той.

В крайна сметка Волен Сидеров остана категоричен - сам няма да даде своя имунитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
18
 
! Отговори
Шизо-Фашизо преди 8 години
И пет пъти да ми вземете имунитета - НЯМА ДА ИЗЛЯЗА ИЗПОД МАСАТА!
116
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров не е новия Левски. България обаче си има нов султан, везири, заптиета и башибозук. Като погледне човек колко поданици им се радват, май Доган ще излезе прав, че в България е имало просто османско присъствие.
115
10
 
18
 
! Отговори
работещ преди 8 години
Ни ви ли прави впечатление,че покрай разправиите със Сидеров,минава незабелязано новият заем от 5 млр.,увеличението на разходите на министерства,които не се реформират,2 млр.,които само ББ знае къде ще отидат,натикват ни на дъното все повече.Тази игра със Сидеров е поредната залъгалка за хората.Какви решения се взеха в Брюксел за бежанците и какво е договорила мутрата-никой не знае.Важното е да даваме на хората зрелища.Жалка история.Толкова сме далеч от нормалността,че няма повече накъде.
114
16
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Да живее Сидеров! Да живее Путин! Да живее вечната дружба!
113
3
 
27
 
! Отговори
eve1 преди 8 години
По-долу прочетох,че Волен бил новият Левски.Това е най-гнусното сравнение,Волен е пълна противоположност на Апостола.Моля ,всеки който се нарича българин,без значение на коя партия е привърженик или противник да не си позволява да петни името на националната ни светиня Васил Левски !
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малийййй, ама какво значи това:"протестът в подкрепа" - те протестират ли или подкрепят???Тоя оксиморон само из нашите медии може да се срещне!УМНИЦИ, УМНИЦИ, УМНИЦИ!!!
111
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Синьото око май иска и от другата страна да го бошунират щел да е по убав хахаха
110
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ИМ ДАВАТ ПО 1 ПАРЧЕ ПИЦА И ДА СЕ ПРИБИРАТ
109
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо ти дето слагаш минусите няма ли да ходиш да му подкрепиш топките на перхидрола ,а си седнал пред компа,и без това я има я няма 50-тина ***,ааа довечера явно ще има пица
108
4
 
13
 
! Отговори
Има кокъл - преди 8 години
-има партия! Няма кокъл - една каруца хора...
107
6
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Единствено Алфа Атака и Канал 3 излъчват протеста на Сидеров.Алфа Атака е неговата телевизия ,ами Канал 3 защо го излъчва???!!!Канал 3 беше закупена от медийната група на депутата на ДПС Делян Пеевски преди година от Сащо Диков.Каква е тази символика че единствената ТВ освен Атакистката която излъчва протеста е и Депесарската Канал 3...Взимам да вярвам на твърденията че Атака е продукт на ДПС!!!
106
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перхидрол ако знаеш колко ти отива синьото око,време е и другото да стане такова да има симетрия,е тогава ще станеш голем убавец
105
9
 
15
 
! Отговори
Рънарса преди 8 години
Тук в Софийския очакваме бат Сидеров с отворени обятия и събути ***.Запазели сме му най -голямото легло да мой се сберем мноо хора на него.Тук всички искаме да му станем членове ..... оп да му подадем члена си.
104
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от *** го питат какво прави тук,той казва,подкрепям перхидрола и Русия,боже господи прибери си вересийте господи и развява руски байряк,тия са изменници на родината
103
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ги студентчетата от НАТФИЗ бе ?Некой да ги е виждал ?Или вече са напълнили гащите ?Нема ги милиционерчетата на идола им Цар Кратункьо да ги защитават !
102
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и активното мероприятие.Целия фокус сега е в Сидеров ,а не в манипулацията на изборите.А има и 100 000 бежанци.
101
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перхидролчо синьото око захапал микрофона пред *** дето ги е събрал и пак бръщолеви глупости
100
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без имунитета си, Волен е едно нищо. Гласчето му няма да се чува.
99
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протест пред 4-ти километър:"Аз съм Сидеров. Приберете ме!"
98
3
 
9
 
! Отговори
До Шоп преди 8 години
Нима искаш депутатите да имат имунитет ? За какво им е ? Да се мислят за голямата работа ли? Волен не става за нищо, но ако свалят имунитетите на всички с промяна в конституцията му благодаря.