Мижави възгласи "Сидеров, Сидеров", а в НС той мълчи

Имунитетът на националиста – първа точка в парламента днес
Обновена: 28 окт 2015 08:49 | 28 окт 2015 08:37, Екип на Dnes.bg
295

Снимка: Dnes.bg

Плътен кордон от полицаи обгради парламента тази сутрин. Причината са двата протеста  "против" лидера на "Атака" Волен Сидеров и тези, които го подкрепят.

От лявата страна на страничния вход, от където влизат депутатите, е протеста, с който хората ще искат имунитета на националиста заради проявите му в последните седмици.

От другата страна на входа е протестът в подкрепа на Сидеров. Там вече се събират привърженици на "Атака", които до момента не надхвърлят повече от 50-тина души, видя репортер на Dnes.bg.

Сред тях не се забелязва нито един от депутатите на партия "Атака". Протестиращите в защита на лидера на националистите обясниха, че са тук, за да го подкрепят, защото ясно се вижда, че някой иска да го убие. 

Повечето от тях носеха плакати с надпис "Аз съм Сидеров, арестувайте ме!"

В същото време, Волен Сидеров мълчаливо влезе в сградата на парламента, която е обградена от полицаи, които проверяват всеки преминаващ гражданин.

Още по темата

Към момента пред парламента има солидно количество полиция и една пожарна. Униформените са разцепили протестиращите в подкрепа на Сидеров. Една част от тях са отведени от органите на реда пред паметника на "Цар Освободител", а другите, които държат в ръцете си руското знаме, са на задния вход на парламента.

Имунитетът на Волен Сидеров е първа точка в програмата на парламента днес. В първия работен ден на депутатите след предизборната ваканция те ще трябва обсъдят проект за създаване на временна комисия, която да разгледа първото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета на Сидеров и Чуколов заради агресивно поведение на ул. "Г. Раковски". Там бе и първата среднощна "акция" на лидера на "Атака" и Десислав Чуколов.

Комисията ще бъде на паритетен принцип с по двама представители от всяка парламентарна група и един независим. От ГЕРБ ще предложат председател да е Димитър Главчев, а другият им член да е юристът Данаил Кирилов.

Вчера изтече законовият срок, в който двамата народни представители от "Атака" можеха сами да се откажат от своите имунитети.

Има и второ искане на главния прокурор, което е и за арест заради първото влизане на Сидеров в сградата на НАТФИЗ.

Започнаха и политически консултации по инициатива на ГЕРБ за промяна на Конституцията. Идеята е да отпадне текст, който защитава депутатите срещу задържане при престъпления от общ характер. Имунитетът на народните представители ще остане за изказани мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

От Патриотичния фронт обявиха, че ще подкрепят промените. Реформаторският блок ще обяви решението си днес.

Припомняваме ви, че Сидеров нахлу за пореден в академията в неделя, точно в деня на изборите, за да потърси сметка от човек, който го е ударил. След полицейска намеса лидерът на "Атака" беше изведен. Попаднал сред тълпата пред сградата обаче, Сидеров беше ударен от гражданин.

Сидеров обаче се съмнява, че ударът е бил точно от Камен Попов, макар самият Попов да не отрече, че той е човекът, дръзнал да вдигне ръка срещу политика.

"Няма официално съобщение на МВР, че това е извършителят, както и доказателства за това. Не бих казал, че това е той, а човек, свързан с полицията, тъй като той беше зад кордона", смята той.

По думите му срещу него се играе "мръсна игра" от страна на главния прокурор Сотир Цацаров и той иска депутатът да бъде опозорен.

Според Сидеров полицаите не са му помагали, а по-скоро са пречели. "Четири полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой - аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията - да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо – с каквото си иска можеше да ме убие", каза той.

В крайна сметка Волен Сидеров остана категоричен - сам няма да даде своя имунитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората фенове на Атака са наработа как да протестират
96
6
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
До глупостиЖалко, че не може да го намачка както трябва, защото е имунизиран... какво търси в НАТФИЗ, на баба си хурката ли?
95
5
 
9
 
! Отговори
До 208 преди 8 години
Нямало престъпление вика ве. Опитай много те моля да го направиш същото някоя вечер. Без имунитет и ще разбереш какво точно се случва ако не си Болен :))))
94
8
 
11
 
! Отговори
пешо преди 8 години
о боже, чак има и подкрепящи го! дано да им се плаща добре, защото в противен случай би означавало, че те са също толкова луди и залухани, колкото вожда им. как изобщо е възможно здравомислещ човек да подкрепя сидеров... просто е невъзможно.
93
14
 
11
 
! Отговори
глупости преди 8 години
днес полицията мачка волен, а вие роби се смеете, утре ще мачка и вас, а ние ще люпим семки и ще се смеем. така народът загива! защо се хващате на този театър? няма престъпление да се влезе привечер във фоайето на университет и да се вдигне скандал. това не е престъпление. не е престъпление и да се вдигне скандал пред клек шоп. разберете това. престъпление е да се бият хора. престъпление е да ни вкарват в *** филм докато подмениха изборите с р.омските гласове и ни натрисат хиляди им.игранти !
92
8
 
6
 
! Отговори
До 211 преди 8 години
Защото атакистите са банда ***, на които не може да се има доверие да проведат мирен протест. За това ги "охранява" много полиция.
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Нима не ползваш имунитет? Какъв мъж си ти тогава?- Искам имунитееееет!
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога ще продължава този цирк. Защо непрекъснато отклонявате вниманието на хората с този глупав и долнопробен пиар.С тия глупави изцепки окончателно се компрометира националната идея.Тук няма и един политик, който поне в малка степен да прилича на Орбан. Само продажни мутри, *** и *** клоуни.
89
3
 
10
 
! Отговори
незнам преди 8 години
Некой може ли да ми обесни защо 200 полицай и още 4-5 коли на жандармерията охраняват 10 човека ?Защо парите на данъкоплатеца отиват за поддържането на няква илюзорна стабилност на това правителство ?
88
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
атакистите са много активни по форумите да не вие сатрах да застанете пред парламента или не сте си поучили пицата
87
4
 
6
 
! Отговори
To6 преди 8 години
Юлиус Фучик беше казал - Хора бдете. Полицейщината в България се завръща. Когато Той каже се започва. ДА НИ Е ЧЕСТИТО. *** М
86
11
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Всички плакати на атакистите са с един и същи текст и един и същи щрифт... - направени в централата на атака и раздавани на *** срещу 20 лева...
85
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров - пълен ***
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕАТЪРА СВЪРШИ,АРТИСТИТЕ СЕ ПРИБРАХА,ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ????НИКОЙ НИЩО НЕ РАЗБРА !!!!
83
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера един атакист заплашваше как цяла България щяла да се изсипе на протест и да застане зад Болен. Явно 50тина човека е цяла България. Смях...
82
6
 
10
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Тези пенсионери,екскурзиянти дето защитават *** Сидеров,дали знаят,че са на екскурзия в България!!!??? Щото като гледам руските знамена ,май се съмнавям,че знаят къде са!!! Жалките!!! Абе,говорете с хорицата бе!!!
81
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес клошарите ги няма из София ? Били на протест в подкрепа на Сидеров ???
80
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
*** подкрепиха Сайдера... - отчаяно търсят съратници...
79
6
 
8
 
! Отговори
Айде бе преди 8 години
До vargТия въпроси защо не ги зададе, когато бяхте на власт, заедно с БСП и ДПС, а вожда ти го играеше "златен пръст"?
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой искал да убие Сидеров? ХА! ХА! Точно толкова искат да го убият, колкото Октай искаше да застреля Доган с незареден газов пистолет по-миналата година.За да възприемат Атака методите на ДПС, значи работата наистина е зле за тях.